ginecologie

02-04-2009
genna
Nu este medic/terapeut
genna
Buna ziua,
Am si eu o mare rugaminte le dumneavoastra, sper sa-mi puteti da un raspuns. Dupa un control ginecologic, am descoperit o infectie pe care am tratat-o cu cervugid ovule si cu flucovim( am luat atat eu cat si sotul). Am incheiat tratamentul cam acum doua saptamani, insa in prospect scrie ca nu trebuie sa intretin relatii sexuale, folosind prezervativ. Eu nu am voie sa iau aticonceptionale deoarece am ulcer si am si diabet. Ce metode pot folosi? Imi face asa rau prezervativul? Am inteles ca daca folosesc prezervativ, poate reaparea infectia. Nu sunt inca pregatita sa am un bebel, intai trebuie sa-mi rezolv problemele de sanatate. Astept un raspuns din partea dumneavoastra!
Multumesc frumos!
2 comentarii
0
04-04-2009, ora 19:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ai putea folosi prezervative hipoalergenice, nu din latex, fara coloranti si aromatizanti, cumparati numai de la farmacie.Sau daca nu ai un diabet vechi, daca diabetul nu este complicat vascular, poti folosi contraceptivul injectabil [Depo-Provera].Sau si mai sigur si fara efecte adverse, steriletul.Mergi la un cabinet de planificare familiala si un specialist de acolo va sta de vorba cu tine.Pe perioada terapiei unei infectii genitale e bine sa nu ai deloc relatii sexuale.Numai bine!
0
04-04-2009, ora 21:36
genna
Nu este medic/terapeut
genna
Merci de raspuns, insa nu mai am infectia, am scapat de ea, doar ca mi-e teama sa nu reapara( dupa cum scrie si in prospect). Cu steriletul m-am gandit sa mai astept putin, poate la sf acestui an rezolv problemele de sanatate si fac si eu un bebel. Relatii sexule nu mai am de cateva luni pentru ca am tratat infectia si am mai asteptat o perioada sa fiu sigura ca e totul bine. Am avut atatea probleme de sanatate in ultimul timp ca am devenit cam paranoica. Mi-e frica de aproape orice. Cum merg la medic, cum aflu ca mai am ceva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.