gemeni cu intarziere verbala

08-02-2008
luizanka
Nu este medic/terapeut
luizanka
Sunt educatoare si am in grupa doi gemeni, baieti, cu varsta de 5 ani, care au intarziere verbala: nu comunica cu copiii din grupa, nu vorbesc intre ei, iar cu mine vorbesc doar cand ii solicit eu si atunci ii inteleg foarte greu din cauza nepronuntarii corecte a sunetelor.Mentionez ca anul acesta au venit prima data la gradinita, parintii facand greseala sa ii tina acasa tocmai din cauza ca nu vorbeau. De asemenea aspectul lor fizic este unul mai deosebit in sensul ca au capul foarte mare in comparatie cu restul corpului, gura o tin mereu deschisa, si se leagana in fata si in spate mai tot timpul. In discutiile cu parintii am aflat ca la nastere au avut fiecare 4 kg si intrebandu-i daca au cautat ajutor la vreun medic sau logoped mi-au raspuns foarte iritati ca baietii sunt perfect sanatosi si ca la gradinita vor invata sda vorbeasaca.Va rog sa imi spuneti daca, dupa cele descrise, copiii au vreo boala psihica si ce as putea eu face?Multumesc!
3 comentarii
0
08-02-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Copiii trebuie vazuti cat mai repede de un medic specialist pediatru-neuropsihiatru. Aspectul fizic nu e relevant, dar leganatul si tinutul gurii deschisa.nu sunt normale. Nu e gradinita cel mai propice loc pentru a recupera deficientele neurologice, dat fiin faptul ca trebuie sa va ocupati si de alti copii. Ei au nevoie de un program special, de asistenta unui psiholog pentru copii, poate si de logoped. Trebuie sa discutati cu parintii si sa incercati sa-i faceti sa constientizeze starea copiilor lor. Nu numai dv., ci si persoane din conducerea unitatii de invatamant. Era necesar un aviz medical de la un medic de familie pentru a-i inscrie la gradinita. Cautati in dosar adeverintele si luati legatura, in ultima instanta, cu medicul care a dat avizul favorabil.
0
02-12-2008, ora 09:08
naghidorel
Nu este medic/terapeut
naghidorel
M-a binedispus pentru toata ziua comentariile doamnei doctor, si sa va spun de ce.
In primul rand indiferent cum este copilul acesta conform legii trebuie integrat in societate si mai nou chiar intr-o gradinita de copii normali.
Am intalnit in ultimi ani doua cazuri foarte deosebite ;unul in care mama (profesoara si tata medic veterinar) nu a vrut sa recunoasca, ba mai mult se certa cu orice persoana care-i spunea ca trebuie sa-si trateze copilul care nu vorbea la varsta de 5 ani, si altul in care parintii erau sa ma bata cand i-am chemat la scoala pentru a le cere acordul sa le tratez copilul ( avea 9 ani).
Baietelul de 9 ani vorbea acasa dar in societate (la scoala in trei ani nu a fost auzit niciodata sa vorbeasca) absolut de loc(mutism electiv).
M-AM INTERESAT LA TOATE FORURILE SI AM INTELES CA NU SE PUTEA FACE NIMIC CONFORM LEGISLATIEI IN VIGOARE
0
02-12-2008, ora 09:39
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Sa inteleg ca ai ras? Nu vad de ce. Nu putem generaliza. Ceea ce am scris eu...era o sugestie, ca din partea unui medic. Trebuie incercat. E drept ca nu da totdeauna rezultate, dar, spre binele copiilor, trebuie incercat. E greu, ca parinte, sa aceepti ca ai copii bolnavi sau, pur si simplu, cu probleme, dar e de datoria medicilor si a cadrelor didactice (persoane instruite) sa incerce macar sa "deschida ochii" parintilor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: