gastrita erosiva rectosigmoidita intoleranta alimentara si medicamentoasa

30-08-2013
anka bujor
Nu este medic/terapeut
anka bujor
Buna ziua!2 ani in arma m-am umflat toata, m am due la medicul de balza si mi a zia ca am probleme cu rinichii, mi a DAT cura cu monuril 2 Zile apoi 5 zile de klacid dupa toata aceasta cura diaree arsura toata burta vomitari, apoi m-am dus in spital era fenomene alergice si intoleranta, apoi m-am internat si mi am facut gastroscopie colonoscopie, rezultat gastrita erosiva cu mucoasa mareggiata si rectosigmoidita dr natura allergica si mi au consiliat fermenti lattici vivi, tinsa aduc la cunostinta ca am ajuns la disperarea ca nu stiu ce sa mananc daca mananc orice tip de cereale IMI vine durere in gat slabiciuni muscolare senzatii de greata bolboroseli in stomac si dupa 2 minute diearee spumoasa mutat mirositoare crampe andominale mamcarimi si furnicaturi, asumand fermenti lactici dureri de cap frontal senzatie de arsura al palatului limbii sens de labartare a corpului, intepaturi in corp ca si acele pochi nas urechi palme spade talpi.mi am facut probe le alergice la alimente sunt alergica la fructe de mare la medicalmente penicilline salicilati.ASI vrea sa stiu ce se intampla cu mine, ca nuai inteleg nimic...de la acel tratament cu antibiotic simteam arsuri peste tot diaree Numai mucosa intestina la au trecut 2 ani si nu reusesc sa ma pun PE picioare orice mananc Aceleasi simtome..
Am ajuns la disperare ma in art ca un caine in jurul cozii si sintomi din ce in ce mai multe ajuuti ma...
Va multumesc anticipat
35 comentarii 12 Înainte ›
1
30-08-2013, ora 17:51
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sa-ti dau o veste buna: iti poti ameliora mult simptomele. Ai rabdare si aplica treptat niste etape si vei avea o viata normala.

Acum concret: diagnosticele tale sunt destul de generale. In sensul ca trebuie sa afli exact cauzele care au declansat si intretin problemele tale digestive.
Trebuie sa afli daca ai intolerante alimentare (gluten, lactate, fructoza). Acum se fac si in tara testele pentru intolerante (testul York), intereseaza-te pe net.
Oricum, la simptomele tale ti-as sugera sa renunti o saptamana la lactate si absolut orice contine lactoza (te uiti pe etichete) si vezi care e diferenta. Apoi saptamana viitoare, daca nu era nici o diferenta, reintroduci treptat lactatele si renunti la orice legume, fructe, cruditati, (nici fierte macar!) acidulate si la fel, vezi daca se amelioreaza starile. Are mare importanta! Altfel te vei chinui ani in sir. Si, musai fa testul la gluten, chiar daca pare ca nu ai, numai analiza concreta arata starea reala.

Apoi, sa fii la zi cu analize precum: coprocultura, coproparazitologic, ecografie abdomen superior, sa stii starea ficatului, pancreas, mai ales colecist, analiza din sange ptr depistare Helicobacter Pylori este esentiala!!!.

Si foarte important: ia probiotice inainte de mese, de trei ori pe zi, din acelea care contin acidophilus si bifidus! Vei vedea schimbari semnificative in numai cateva zile, poate chiar de a doua zi.

Asadar, analize, investigatii, dieta prin excludere si consult la un gastroenterolog cu experienta si rabdare care sa nu te expedieze cu niste simple antiacide sau ceva asemanator, , , ,

Din ce descrii tu, pe langa diagnosticele tale, suferi de ceea ce se cheama leaky gut, sau sindromul intestinelor permeabile, de care la noi inca nu s-a auzit aproape de loc si ca atare nu se trateaza sistematic ci doar cu referire la colon iritabil. Daca intelegi engleza iti pot trimite niste materiale scrise sau video care te lamuresc.

Deci: curatarea intestinelor de alergeni, probiotice, capsule cu colostru daca gasesti, dieta stricta si iti vei reveni de la o zi la alta. E foarte greu, ca ajungi sa mananci numai supe cam chioare si carne, dar macar aflii ce ai.

Daca ai posibilitati financiare semnificative, iti pot sugera o clinica ce trimite analizele tale la un laborator din Austria si de acolo iti vin toate rezultatele+tratamentul personalizat. Dar, in principiu, tot la schema pe care ti-am spus-o ajungi.

Sanatate, determinare si vointa iti doresc!
Daca mai pot sa te ajut cu ceva, sunt pe aici.
0
31-08-2013, ora 11:36
anka bujor
Nu este medic/terapeut
anka bujor
Multumesc Teodora, pt raspuns, eu in data de 4 merg intr o clinica speciala circa e buna nu.s in Romania atatea pasti le au experimentat PE mine in alergologie de m au distrus complet.eu sunt allergica si la mucegaiuri m au descoperit in Romania si la penicilline amici in Sicilia un de sunt sunt doar medici de rahat scuza ca zic.cum IAU contact cu mirosuri de mucegai ma umflu si numai di aree FAC.astept Acum sa vad ca si detergenti i ma umfla parfumurile singura descoprit sa sunt allergica la nichel. Am mancat ca proasta fichi d India nu mi am DAT seama au spus ca stringe la burta si eu cu rectosigmoidita mi au ruinat intestinul ca semi tele alé s au adunat in rect si mi au facut Numai rau.
0
31-08-2013, ora 11:40
anka bujor
Nu este medic/terapeut
anka bujor
Fermenti lactici am incercat ieri mi am luat lactobacilus acidofilus praf cum il IAU cum adorm ma trzesc si IMO vine sa merg in baie i es a farà Numai APA.ce e de facut?
0
31-08-2013, ora 12:48
anka bujor
Nu este medic/terapeut
anka bujor
Lactobacilus acidofilus da reactii alergice? PE cutie scrie " extract liofilizat de lactobacilus acidofilus" dupa ce il IAU mi se inrosesc urechile se FAC fierbinti si mi vine somnolenta"
0
25-09-2013, ora 12:51
anka bujor
Nu este medic/terapeut
anka bujor
Teodora sunt allergica la nichel... de aia a simt asa.tre buie sa FAC desensibilizare.pup
0
25-09-2013, ora 14:00
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Bravo, imi pare bine ca ai gasit ce te facea sa te simti asa rau!
Chiar m-am tot gadit la tine si nu intelegeam de ce ai reactiile astea asa majore.
Ma bucur pentru tine, sa te faci bine! Sanatate!
0
24-10-2013, ora 22:23
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
am 26 de ani si de o perioada am o stare de disconfort adica ma simt balonat mereu ma trezesc dimineata uneori cu dureri de spate nu stiu daca au legatura ma gandesc la bila lenesa sau ceva la stomac..am si dureri de cap uneori si o stare de oboseala si parca si dureri musculare..ce sa fac va rog sa ma ajutati medicul de familie nu prea m-a fost de folos..am luat triferment si o gramada de ceaiuri..simptomele se mai amelioreaza dar revin..nu stiu ce sa mai fac..am uitat sa mentionez k uneori am si gust amar-uscat sau metalic nici nu mai stiu..pofta de mancare am..chiar dupa ce mananc la o ora doua simt nevoia sa manac deoarece atunci cand mananc mai dispare gustul acela sau asa am impresia..un sfat va rog
0
24-10-2013, ora 22:41
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
radu.dany2011,

Fa analiza pentru depistare Helicobacter Pylori din sange. Bacteria asta in stomac poate da senzatiile de care spui.
0
25-10-2013, ora 10:21
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
am uitat sa mentionez k am pierdut si in greutate..dar va multumesc petrnu raspuns o sa-mi fac niste analize de sange
0
25-10-2013, ora 10:23
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
si uneori cred k am febra sau o senzatie ca imi ard ochii ceva de genul
0
25-10-2013, ora 14:28
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Exact.
Ti-ar tb un set intreg de analize, inclusiv de parazitologie din scaun.
0
01-11-2013, ora 17:50
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
am facut o ecografie si bila ficatul si pancreasul mi au zis k sunt in regula..m-am simtit tot rau si am facut analize de sange si mi-a iesit Helicobacter Pylori ceva gen 1, 36..nu credeam sa ma simt atat de rau d la o bacterie..si mi s a mai intamplat si anul trecut tot in toamna..acum urmeaza sa ma duc la medicul de familie cu analizele pentru tratament..daca ma sfatuiti cu ceva tratamente sau alte sfaturi..va multumesc foarte mult
0
01-11-2013, ora 18:24
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Da, bacteria asta e o nenorocire si da senzatii greu de dus!
Fa tratament, dar sa iei si probiotice ca altfel te nenorocesti in intestine de la antibiotice. oricum, este o cantitate de bacterie mica, se va rezolva repede, in principiu.
Mergi la un gastroenterolog pentru tratament. Dupa tratament, astepti o luna si refaci analiza din scaun, in sange raman anticorpi mult timp si analiza poate arata ca mai ai bacteria, dar de fapt sa nu mai fie.
Sanatate!
0
01-11-2013, ora 19:57
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
in scaun nu mi-a iesit nimic..dar o sa-l mai repet nu e problema..medicul de familie nu poate sa-mi prescrie tratament?stiu k am mai luat o data nu stiu c fel de antibiotice de la medicul de familie si mi-a fost foarte rau dar nu stiu daca de la ele..nu am mai mancat deloc si aproape k ma deshidratasem..probabil k nu am luat si probiotice..cred ca ce mai bn merg la un gastroenterolog..va multumesc..nu credeam inca o data ca ma pot simti atat de au de la bacteria aia nu am nici macar putere in corp
0
01-11-2013, ora 20:02
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
O sa te faci bine.
Dozele de antibiotic pentru acest tratament sunt destul de mari, daca nu te-ai simtit bine candva, sa spui medicului, sa nu cumva sa fie vreo alergie. Pe langa probiotice ar fi buna si nistatina sa nu faci candidoza.
Analiza din scaun o faci dupa ce se presupune ca ai scapat de bacterie. Acum sigur ai.
Da, bacteria asta poate da toata digestia peste cap si sa ai senzatii de toate felurile. Dar o sa dispara.
0
01-11-2013, ora 20:10
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
adica iese si in scaun??nu numai in sange?acum mi-a iesit in sange..o sa va urmez sfatul pentru ca medicul de familie mi-a dat si inainte o gramada de medicamente pentru bila alt medic alte medicamente iar la ecografie erau in regula eu tot slabeam ma simteam tot mai rau pana mi-am facut la sange..acum sper sa treaca cu un tratament..si sper sa pun la loc pe mn pentru ca am slabit foarte mult ca ma si consumam..si probabil ma simteam si mereu umflat si rau si nu mai mancam mult..am observat ca mai mult toamna se manifesta..si anul trecut am patit la fel
0
01-11-2013, ora 20:17
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
cel de familie mi-a dat ospamox parca..e bun pentru bacteria asta?
0
01-11-2013, ora 20:23
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu e suficient.
SE dau doua feluri de antibiotice si un antiacid.
De asta ziceam ca e mai bun specialistul, gastroenterologul.
Probabil medicul de fam. ti-a dat cand inca nu aveai analiza asta facuta.
0
01-11-2013, ora 20:33
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
kiar dupac i-am zis de analize..in fine asa sunt medicii de familie in ziua de azi..o sa consult un specialist..apropo am citit ca odata aparuta bacteria persista toata viata este adevarat?inca o data va multumesc pentru sfaturi
0
01-11-2013, ora 20:37
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Daca e sub 1, 0 devine inofensiva.
HP are cam toata lumea, dar nu dauneaza daca este in cantitate mica. Unii specialisti sustin chiar ca este benefiva in cantitate mica, protejeaza esofagul.
Deci tinta nu este sa nu mai fie deloc ci sa fie sub 1, 0 si sa nu mai senzatii neplacute.
Tine si un pic de regim. Evita dulciurile, legumele fructele crude si tot ce simti ca "iti cade greu".
Cu placere!
0
05-11-2013, ora 16:32
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
buna seara va deranjez cu inca o intrebare..mi-a dat medicul de familie ospamox, klabax ceva cu panto...si inca un tip de pastile nu le am la indemana acum dar o sa revin si o sa spun excat..vroiam sa va intreb daca sunt bune cele care le-am spus..si daca nu afecteaza ca iau 2 tipuri de antibiotice..acum astept raspunsul daca sunt bune
0
05-11-2013, ora 18:50
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
ospamox, klabax si pantoprazol teva..acestea sunt pastilele care mi le-a dat medicul de familie..sunt bune?imi ataca stomacul sau pantoprazol are rol sa nu mi-l atace?astept raspuns va multumesc
0
05-11-2013, ora 20:41
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Da, sunt bune, e una din schemele de tratament pentru eradicare HP.
Pantoprazolul este antiacid, deci iti protejeaza stomacul.
Ar tb sa iei si un probiotic ca sa-ti protejezi intestinele.
Daca n-ai probleme cu lactatele sa mananci iaurturi (fara fructe sau alte bazaconii) ca sa-ti protejezi flora intestinala si mananci bine in fiecare zi. Evita dulciurile, acru, acid, ca sa nu hranesti bacteria.
Probiotice poti lua si odata cu mancarea.
Succes cu tratamentul!
0
06-11-2013, ora 12:28
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
ce probiotice imi recomandati?si cum se administreaza ?am citit ca la 2 ore dupa ce iau antibiotice ca sa nu le distruga antibioticele iar in alta parte scria ca inainte cu 20 minute de masa..si de cate ori pe zi?va multumesc
0
06-11-2013, ora 18:38
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Poti lua de oricare, verificate personal sunt cele acidophilus+fos, dar sunt scumpe. Ia de la plafare, sunt mai ieftine.
Ia in timpul meselor, ca sa nu influentezi medicatia. Ia macar de 2 ori pe zi.
0
06-11-2013, ora 20:00
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
pai de obicei dupa c manac iau antibioticele ca sa nu am stomacul gol si ma gandesc k daca luam in timpul mesei apoi iau imediat antibioticul poate nu isi fac efectul..d asta am intrebat sa le iau la 2 ore dupa ce iau antibioticele
0
06-11-2013, ora 20:04
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
In principiu, probioticele poti sa le iei oricand, ele tot in intestine ajung.
Ia-le la doua ore dupa antibiotic. Ele nu anihileaza efectul antibioticele, ele urmeaza sa refaca flora intestinala care este afectata de antiobiotice, in mai mare sau mai mica masura.
0
06-11-2013, ora 20:35
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
ultimele 2 intrebari si va multumesc enorm pentru toate sfaturile care mi le ati dat pentru ca m-au ajutat foarte mult.prima intrebare: dupa c termin antibioticele mai continui sa iau o perioada probiotice?si a doua intrebare: medicul de familie pe langa ospamox, klabax si pantoprazol mi-a dat si debridat iar acum iau si probiotice intreb daca este necesar sa mai iau si debridat ca ma incarc cu foarte multe pastile..deocamdata debridat nu am luat
0
06-11-2013, ora 20:41
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cu placere, sanatate sa ai!

1.Da, poti sa mai iei probiotice o saptamana dupa ce termini cu antibioticele. Mai ales daca simti ca ai tranzitul mai rapid de la antibiotice.

2.Nu comentez si nu contrazic niciodata ce spune un medic care a consultat DIRECT un pacient, deci nu am sa-ti spun sa nu iei debridat. Dar pot sa-ti spun sa iei probioticele si daca ai senzatii neplacute poti lua si debridatul. El nu face parte din tratamentul dat pentru HP, dar ajuta la digestie, de asta ti l-a prescris.
0
06-11-2013, ora 21:08
radu.dany2011
Nu este medic/terapeut
radu.dany2011
sanatate tuturor..limba albicioasa sau galbuie inspre gat tot de la helycobacter sau afectiuni gastro este?sau se poate si de la candida..mentionez ca am uneori si o senzatie de usturime in gura si de uscat ceva de genul
Adaugă un comentariu / răspuns
35 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.