gastrita cronica - sfat si pentru mine

21-04-2009
adrian1991
Nu este medic/terapeut
adrian1991
in urma cu un an am fakut o gastrita cronica dela un supliment alimentar cu proteine zik eu am fakut o endoscopie digestiva din care a urmat diagnosticu gastrita cronica cu reflux biliar in 3 luni am tratato tinand un tratament si un regim alimentar din care am slabit si foarte mult find sportiv mam lasat si de sport acum am inceput iar sportu dar tot ma mai supara gastrita as dor sa primesc un sflat dak pot incepe o cura cu oua de prepelita am auzit k au mari benefiici de a vindeca stomacu si in plus au si proteine si multe vitamine pentru a sustine corpu in supra solicitari fizice dak ar putea cineva sami dea un sfat dak sunt bune pt stomac sau dak miar face rau las primi cu mare placere va multumesc
11 comentarii
0
22-04-2009, ora 16:57
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Anul trecut eu am avut un pacient care a urmat cura cu oua de prepelita pentru ulcer si un copil pentru anemie.Amandoi se simt bine, n-au mai avut nevoie de terapie medicamentoasa ulterioara.Ouale de prepelita trebuie sa fie proaspete, se iau crude, dimineata, si mai stiu ca nu ai voie sa consumi alcool si cafea cat timp le iei. Deci pentru acel pacient al meu care s-a tratat pentru ulcer cu oua de prepelita a fost benefic.Numai bine!
0
22-04-2009, ora 19:16
adrian1991
Nu este medic/terapeut
adrian1991
va multumesc mult pt raspuns
0
19-05-2011, ora 21:06
viorelmicsunel@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
viorelmicsunel@yahoo.it
buna ziua.sufar de gastrita cu reflux, am facut diverse tratamente, ma simt bine pe perioada tratamentului dar cind il termin ma intorc de unde am plecat.am incercat si cu ceai de radacina de obligeana cit il iau stau mai bine, dar cum itrerup tratamentul incep din nou arsurile incapul pieptului si excesul de aciditate in stomac.va rog frumos daca stie cineva ceva sau ma puteti ajuta cu un sfat.va multumesc anticipat..apropo gastitra am facuto din cauza medicamentelor
0
30-04-2018, ora 12:01
Garofita 1973
Nu este medic/terapeut
Garofita 1973
V-ati vindecat de gastrita ?
3
03-05-2018, ora 10:28
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Gastrita inseamna inflamatia mucoasei stomacului datorita actiunii acidului gastric. In mod normal mucoasa e protejata de un strat de mucus. Deci sunt cei doi factori: atacul si apararea. O bacterie Helicobacter pylori localizata in stomac distruge bariera de mucus si sucul gastric ajunge in contact cu celulele mucoasei. Stresul si alimentatia dezechilibrata cresc aciditatea.
Cam asta e pe scurt.

Tratamentul consta in:
- distrugerea bacterie Helicobacter pylori printr-o cura de 1 sau doua saptamani cu antibiotic (eritromicina sau claritormicina sau altele)
- scaderea temporara a aciditatii pentru a lasa timp mucoasei sa se refaca: Omeprazol x 2/zi 2-4 saptamani Omeprazolul e un inhibitor al pompei de protoni la nivelul celulelor ce secreta acidul gastric si astfel e un eficient blocator al secretiei. Nu trebuie sa dati multi bani pen medicamente mai noi si scumpe. Luati cel mai ieftin omeprazol din farmacie (se cheama chiar Omeprazol, Omeran...stiu farmacistele).

Exista mai multe scheme de tratament dar in principiu cam astea sunt. Un gastroenterolog cu siguranta ca va sti ce sa va indice cel mai bine. Eu doar am vrut sa intelegeti principiul.
Mergeti la gastroenterologie - platiti un consult si scapati de problema. Poate pentru totdeauna. Helicobacter pylori are tendinta de a recidiva, dar daca aveti noroc trec ani buni pana sa se intample asta. Sau nu se mai intampla deloc.

O abordare ca la carte ar necesita determinarea H.Pylori in materiile fecale - adica sa puneti putin caca intr-un recipient si sa il duceti repede la laboratorul de analize (max 3 ore). Iar ei va vor spune daca exista H.pylori. Daca nu exista ar putea ca tratamentul cu antibiotic sa fie in zadar. Dar...exista reactii fals negative (adica sa spuna ca nu e si sa fie de fapt), costa destul de mult analiza, e greu/ciudat de obtinut proba de materii fecale, iar H.Pylori aproape intotdeauna e prezent daca ai gastrita. Avantajul ar fi ca iti spune la ce antibiotic e sensibila bacteria. Iar asta e important. Asa ca daca poti sa faci analiza, fa-o. Dar eu as face tratamentul cu antibiotic chiar daca ar iesi negativ testul.


Oul de prepelita are proteine, probabil e un bun aliment. Daca il consumi crud si nu stii de unde e si de cand te poti alege cu o infectie cu Salmonela sau mai stiu eu ce alta bacterie. Exista riscul asta intotdeauna cand consumi alimente (nevegetale) crude. Si sincer ma indoiesc (tare) ca face bine. Poate placebo.
0
04-05-2018, ora 08:34
Garofita 1973
Nu este medic/terapeut
Garofita 1973
Am fost la gastroenterologie de 4 săptămâni si mi-a dat controloc 40 mg de 2 ori pe zi.mi-au recoltat sange si helicopteria aiesit negativ. Oricum eu sunt alergica la antibiotic.. nu stiu daca la toate dar amoxacilina, ampicilina.
0
08-05-2018, ora 19:54
APRILIA_81
Nu este medic/terapeut
APRILIA_81
Buna seara. Eu am gastrita cu reflux gastroesofagian încă din 2004 ( descoperita in urma endoscopiei). M-am luptat de-a lungul anilor cu arsurile și durerile crunte din capul pieptului. In ultimul an ajunsesem sa nu mai dorm noaptea din cauza durerilor. In puținele nopți în care reușeam să dorm trebuia sa stau inclinata la un unghi de aprox. 45°, din cauza refuxului. Totul devenise un cosmar. Am incercat sa tin un regim foarte strict însemnând numai fierturi, covrigi uscați, pâine uscată, banane si sa iau diverse medicamente precum controloc, gaviscon, rennie, dicarbocalm dar nimic nu părea să mai funcționeze.
De curând însă, am descoperit un medicament: neobianacid ( in care nu am crezut inițial, am zis ca e ca toate celelalte, funcționează la inceput, apoi nu mai are nici un efect) care m-a ajutat sa scap de crizele acelea crunte. E pe baza de plante și pentru mine funcționează foarte bine. De asemenea in fiecare zi beau o cana de apa de orez, care ajuta la refacerea mucoasei stomacale ( mod de preparare: intr-u litru de apa care fierbe, se pun 150 gr orez si se lasa la fiert timp de 20 minute, apoi se strecoară partea lichida și se consuma zilnic) si iau in fiecare dimineata controloc 20 mg ( cu 30 minute inainte de masa). Regim nu mai tin, pot mânca aproape orice dar cu limita. Tin sa mentionez ca mai am arsuri și mici dureri din cand in cand, refuxul încă nu a dispărut ( adică in continuare dorm pe o perna înclinată la 45°) dar starea mea s-a îmbunătățit considerabil.
Puteti incerca acest tratament și dumneavoastra, rezultatele va vor mulțumi in mod sigur.
Însănătoșire grabnică!
0
13-06-2018, ora 13:41
Garofita 1973
Nu este medic/terapeut
Garofita 1973
Cine m-ar putea ajuta si pe mine cu gastrta asta nesuferită am facut tratament 6 săptămâni cu controloc 40 mg trebuia de ori pe zi dar nu l-am putut lua decat o dată pe zi fiindcă imi era rău.Am terminat dar tot rău ma simt am încercat cu nexium dar de la el imi vine sa vomit. Precizez ca ininte de controloc am luat venter si de la asta am avut reacție adversă m-adurut capul si mi s-au umflat buzele. Nu stiu ce sa mai iau fiindca parca acum ma simt mai rău ca inainte arsurile la stomac sunt atât de intese încât simt ca in momentele acelea cad de pe picioare am facut testul de sânge si helicopteria bacter a iesit negativă. Cine ma poate sfătui ce sa fac.va rog cineva sa ma ajute !!!!!!
0
07-07-2018, ora 17:35
Garofita 1973
Nu este medic/terapeut
Garofita 1973
Chiar nu ma ajuta nimeni si pe mine.Este posibil ca dupa 5 luni de tratament pt gastrita cronica sa nu simt nici o ameliorare din contra parca arsurile sunt mai mari si am si dureri intestinele va rog un sfat sa- mi dea cineva.
0
11-12-2020, ora 10:42
Valy03
Nu este medic/terapeut
Valy03
Și eu am gastrita cronica fara HP și de 5 luni de regim strict renunțat la fumat cafea etc tot așa dureri arsuri zgomot puternic în stomac
0
11-04-2021, ora 21:44
Kire
Nu este medic/terapeut
Kire
Bună seara,
Și eu ma confrunt cu această boală de 11 ani de zile. Am găsit câteva remedii doar pentru ameliorare. Vă așteapt aici:
------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: