gastrita cronica

17-11-2013
mihaibmc77
Nu este medic/terapeut
mihaibmc77
Domnule doctor ori oricine ma poate ajuta.
Va rog am 36 ani gastrita cronica de 3 ani. de atunci iau esomeprazole 40 mg si mai nou am primit Amitriptilina 10mg.
un lucru e clar nu vad nici o inbunatatire.
ideea este ca traiesc in UK din 2011, am fost la medicul de familie pe la inceputul anului 2012 UNDE AM ERADICAT Helicobacter piloryii si dupa 8 luni de asteptare am primit o programare in aprilie 2013 unde am facut o endoscopie care a confirmat gastrita cronica care au presupus o am de cativa ani buni si o sa ma mai vada un specialist abia in aprilie 2014...asa merge treaba aici
..Intre timp am mai fost la medicul de familie de aici si mi-a zis daca am dureri sa maresc doza de esomeprazol pana la 2-3 pe zi daca vars sange se sun la salvare si atat. am incercat la un spital particular dupa o consultatie de 5 minute si o gramada mare de bani mi-au recomandat sa ma calmez ca totul e ok sa iau amitriptilina si sa astept urmatoarea programare din 2014. problema e ca mai am 62 de kg din 70 am greturi pe stomacul gol si dureri dupa ce mananc am limba alba, sunt slabit cateodata tremur si ametesc fara un motiv. nu beau, nu fumez, nu mananc grasimi, incerc asa dupa ureche sa mananc dimineata o salata de cruditati cu seminte nuci salata morcov mar etc si o tableta de multivitamine (in ideea sa mananc ceva neprocesat sa contina minerale vitamine si ce o vrea Dumnezeu ), la pranz putina carne fiarta ori un gratar cartofi copti ori pilaf de orez cu legume fierte, seara la fel ca la pranz.
am exclus otetul, mustar, cola, carnati mici slanina aici nu exista deci nu le consum. incerc sa evit dulciurile dar nu am putut inca se le exclud. Va rog ce pot face sunt sigur ca daca eram in Romania (((ca tre mi-e dor de ea)))) doctoru imi zicea clar litera de lege mananci asta faci asta daca nu. dar sigur mi-ar fi zis daca mai am sanse de recuperare ori nu sa stiu ce ma poate astepta.

Sfaturile primite e aici sunt clare daca am dureri mareste doza de pastile, daca am sangerari dute urgenta si ca alimentatie mi-au recomandat sa nu mananc peste afumat, pizza si mancaruri foarte iuti.
Va rog sunt sigur ca exista un regim alimentar mai special, ca de medicamente chiar nu am nici o idee.poate nu se vede dar sumt c-am speriat asa simtomele sunt din ce in ce mai grave nu prea mai stiu ce sa incerc daca e maninc numai orez :) 2 ani numa sa ma fac bine.
VA MULTUMESC ANTICIPAT. MIHAI
3 comentarii
1
17-11-2013, ora 13:35
adirafa
Nu este medic/terapeut
adirafa
mihai


la fel a patit si fratele meu si a incercat cam aceleasi lucruri ca si tine...dar in schimb a trebuit sa faca schimbari de alta natura.si anume:stres cat mai putin(avea un loc de munca super stresant si fizic mai avea putin si lesina)acum are un alt loc de munca si se vede diferenta...plus ca iti trebuie odihna...trebuie sa mananci dimineata neaparat si sa incerci sa mananci mai multe seminte, miez de nuca, salate, peste(iti recomand somonul facut pe gratar)stiu ca este scump dar merita.miscare multa, sa transpiri si sa elimini cat mai multe toxine.asta a facut fratele meu si pot sa zic ca se simte muuult mai bine:Dsper sa te ajute!!!sanatate multa iti doresc!
1
17-11-2013, ora 20:52
mihaibmc77
Nu este medic/terapeut
mihaibmc77
multumesc Adirafa informatiile sunt foarte utile. sunt o persoana c-am agitate din fire ma c-am consum pentru orice, sigur va trebui sa incerc sa remedies felul meu de a fi de dormit nu dorm mai mult de 6 ore ca viata e scurta si sunt destul de ocupat iar odihna nu e o prioritate. Sigur aici voi face o schimbare radical incepand din seara asta. cat despre miscare nu am mai transpirat facand sport de 2 ani. mai transpir la munca dar e alta poveste. MULTUMESC MULTUMESC pentru raspunsul tau
. cu siguranta voi dormi mai mult si voi incerca sa elimin o parte din stressul cotidian sa fiu mai optimist nu doar realist si atat. cat despre sport trebuie s-o iau usurel ca sunt c-am subred si de 2 ani nu am mai facut nimic legat de sport.
0
17-11-2013, ora 23:36
adirafa
Nu este medic/terapeut
adirafa
trebuie doar sa o iei usor, pas cu pas dar neaparat schimbari, pentru ca gastrita face ravagii si e pacat...in legatura cu sportul nu neaparat trebuie sa faci atletism s-au fotbal s-au mai stiu eu ce...fa miscare, plimba-ti cainele, joaca tenis de masa, tenis de camp..totul este sa faci cateva schimbari din viata de zi cu zi si o sa vezi ca o sa fie bine la urma:)multa sanatate iti doresc si si sper sa vii cu vesti bune ca pana la urma de aia suntem pe aici sa ajutam daca putem(chiar si cu un sfat).o seara faina sa ai!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  • Tratament gastrită
  •