gastrita, ulcer sau ce?

11-06-2008
senorita
Nu este medic/terapeut
senorita
Am si eu o problema de ceva timp...
Stari de rau la stomac... senzatia de stomac plin, uneori arsuri. Imi vine sa ragai si de fapt am regurgitari alimentare, stomacul ramanand umflat vreme indelungata dupa masa.
Am luat o luna si lumatate tratament cu Omez - una pe zi dimneata pe stomacul gol. Ma simteam putin mai bine. Am intrerupt tratamentul, dupa care l-am reinceput cateva saptamani mai tarziu, intrucat incepusem sa ma simt iarasi rau.
In ultimul timp starea s-a agravat, mai ales ca sunt si foarte stresata de cateva saptamani din cauza unui examen greu pe care urmeaza sa-l dau (care imi provoaca si insomnii destul de puternice)
Am incercat tot soiul de pastile pentru stomac, la recomandarea medicului de famielie sau a farmacistului. Mentionez aici (in afara de Omez, pe care il iau zilnic de 2 luni): Gastrocalm, Maalox, Rennie, Gastrocalm, No-Spa, Metoclopramid, Simplex + ceaiuri. Din pacate zilele astea nimic nu-mi mai amelioreaza starile...
Mentionez ca nu beau, nu fumez, nu mananc prajit, nu beau acidulat..
Credeti ca e vorba doar de o gastrita? Stiu ca trebuie sa ajung la medic, ca e cel mai sigur, dar totusi...
Multumesc
6 comentarii
0
13-06-2008, ora 00:00
al_dumitru
Identitate neconfirmată
al_dumitru
Dac chiar nu ai timp sa mergi la doctor sa-ti faci analize complete (iti trebuie un tranzit baritat), mai incearca sa iei zymogen. Sunt niste pastile cu enzime biliare, pentru balonare şi starile acelea de stomac plin dupa mese. Si mai ia Ranitidina (ori trisilicalm) cand ai arsuri, dar fara sa faci excese. Omezul e bun si isi face treaba, dar nu singur si nu imediat.

E clar ca "boala" ta e de la stres, pana nu termini cu examenul, nu se potoleste bietul stomac. Incearca asa pana la examen si apoi fa-ti timp sa mergi la medic. Tratamentele pentru gastrita sau ulcer isi fac efectul 100%, doar ca trebuie luate complet, nu pe rand si nu numai "la necaz".
0
17-06-2008, ora 00:00
senorita
Nu este medic/terapeut
senorita
Va multumesc pentru raspunsuri.
Ce pot sa zic, am intrat la regim de sapt. trecuta, nu mananc nimic crud, ci doar legume fierte sau la cuptor cu piept de pui, supe de legume si multa branza dulce. evit rosiile de tot, la fel cartofii, condimentele, otetul, zaharul. Singurul aliment dulce pe care il consum e mierea. Ma simt mai bine deja, dar clar am nevoie de analize amanuntite.
Saptamana asta voi merge la o ecografie pentru a vedea daca e implicata si bila si la un specialist pentru investigatii la stomac.
Cu insomniile mai am ceva probleme, sper eu sa se linisteasca dupa examen.
0
13-07-2008, ora 00:00
florentina24
Nu este medic/terapeut
florentina24
am fost diagnosticata cu ulcer duodenal la controlul cu bariu. mi s-a prescris de doctor medicamentul omez. orice mananc imi face rau: senzatii de voma, senzatie de incec, dureri mari in jurul buricului, stari de ameteala si frisoane.
as vrea sa ma ajute cineva cu un sfat, un tratament, un regim -
va multumesc anticipat!
0
13-07-2008, ora 00:00
al_dumitru
Identitate neconfirmată
al_dumitru
Asa este, Omezul are efect doar luat in tratament complet, nu din prima pastila. Si eu am remarcat cat de greu il suport, cu aceleasi senzatii, dar mai estompate. Dintre toate produsele pentru ulcer, cel mai bine m-am impacat cu Sucralfat (VENTER sau GASTROFAIT), dupa care te simti bine imediat. Medicamentul cafe o pelicula pe leziunea ulceroasa si acizii nu mai actioneaza, sa erodeze in continuare. Cumapara-ti unul dintre produsele cu sucralfat si incearca tratamentul, asa cum e trecut in prospect si ai sa vezi ca scapi.
0
23-07-2009, ora 15:58
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
nu luati nimic de capul dv, tineti regim la sange totul fiert si la gratar, de subanteles fara acidulate acre sarate major, si tot ce irita, mergeti la o analia mai complexa se pare ca este vorba de pancreas.
0
07-04-2010, ora 15:47
adrian23
Nu este medic/terapeut
adrian23
buna, Am si eu probleme de vreo4 luni... a inceput cu o senzatia ca trebe sa expectorez ceva din gat, nod in gat...ma roade stomacu aproape tot timpul chear si dupa ce mananc...am facut raze la plamani totul este normal la orl nu me-a gasit nimik..Am facut o endoscopie digestiva superioara si me-a dat diagnosticu de gastrita cu reflux gastro esofagean me-a a dat tratament controloc si venter.Ce ma ingrijoreaza acuma si nu stiu daca are legatura cu gastrita este ca mi se zbate ceva in capu stomacului cand mai repede cand mai incet...mentionez ca nu este pulsul inimi... Se vede chear si la ochi cum se zbate, De cand am inceput sa iau tratamentu pt gastrita a aparut o durere sub coasta in partea dreapta. Daca are cineva vreo idee din ce cauza mi se zbate in capu stomacului ceva si daca are vreo legatura cu durerea sub coasta va rog sa imi spuneti.Mentionez ca ma stresez mult va rog sa-mi spuneti daca are vreo legatura ce mi se zbate la stomac cu stresul
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: