ganglioni umflati

08-04-2009
wln
Nu este medic/terapeut
wln
buna ziua. am 18 ani si in urma unor analize mi-au iesit valorile la sange in felul urmator: monocite 10.20; RBC hematii 4, 17; HCT 37.51; fibrinogen 420.le-am mentionat doar pe cele anormale. eu am mers la analize in urma aparitiei a numerosi ganglioni in zona inghinala, in stanga si in dreapta, unii de 2 cm, altii cat un bob de mazare, unul mai lung, dar ingust, sub forma unui cordon. unii sunt mobili iar altii sunt imobili. nimeni nu a putut sa imi spuna nimic concludent. precizez ca pe cei inghinal ii am de aprox o luna, dar de 4 zile au inceput sa imi apara si pe gat, de la baza gatului pana sub ureche, progresiv. dimensiunile acestora din urma deasemenea variaza, de la dimensiunea unui bob de mazare sau mai mici pana la cea a unui bob de fasole. nici unul dintre acesti ganglioni nu este dureros. la analize mi-a mai fost descoperit si un streptococ betahemolitic grup A. stiu ca ar putea determina umflarea ganglionilor cervicali, dar presupun ca nu si a celor inghinali. in situatia data, credeti ca ar putea fi vorba de leucemie? sau de cancere ale sistemului limfatic? toxoplasmoza sigur nu am.ce alte boli ar putea fi? m-ati putea sfatui la ce medic specialist sa merg sa imi puna un diagnostic exact? multumesc anticipat.
3 comentarii
0
25-03-2013, ora 20:08
Silvia89
Nu este medic/terapeut
Silvia89
vad ca ai postat mai de mult, insa ai gasit cauza inflamarii ganglionilor? si eu ma aflu intr-o situaie asemanatoare
0
01-06-2013, ora 01:14
isipd
Nu este medic/terapeut
isipd
Buna ziua. Am nevoie de un raspuns pt un posibil ganglion inflamat pe gat in partea stanga dupa ureche. La inceput am simtit o chestie ca o boaba de mazare, acum dupa vreo 2-3 saptamani insa sa extins foarte mult (are cam 5 cm).Am fost la doctorul de famile si mia recomandat Flamexin si Zinnat 500. Insa ce mi sa parut interesant a fost ca: eu iam spus de ganglionul umflat dar doctorul sa uitat in gat nu si la exterior. Vreau sa stiu daca la "marimea " pe care o are pot/exista complicatii mai grave !
Va multumesc.
0
09-06-2013, ora 23:09
iovanca
Nu este medic/terapeut
iovanca
Buna ziua, am nevoie de ajutor cu un raspuns.Am niste ganglioni sub brat, ambele stanga si dreapta.Le am de cativa ani. La inceput erau mai mici apoi s-au marit si au inceput sa ma doara tot mai tare. As vrea sa stiu ce ar trebuii sa fac ca sa imi treaca. Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •