ganglioni sub brat inflamati

04-01-2011
giulia22
Nu este medic/terapeut
giulia22
buna ziua, sotul meu in varsta de 27 de ani are ganglioni inflamati sub ambele braturi iar sub bratul stang e f dureros, a facut o ecografie si sa confirmat ca sunt ganglioni a facut cateva analize de sange si au iesit ok iar medicul de familie i-a dat tot felu de antiinflamatoare, injecti pt durere, augmentin...dar problema e ca nu e nici o schimbare in bine., mentionez ca medicul a spus ca e de la efort..are si la gat putin inflamati dar nu sunt durerosi, intrebarea mea ar fi ce sa facem sau la ce medic ar trebui sa mergem??
1 comentarii
0
22-01-2011, ora 00:08
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Ar trebui mers la un chirurg si facut o biopsie dintr-un ganglion- cel mai accesibil. Apoi, rezultatul trimis la un serviciu de anatomie patologica si asteptat rezultatul. In paralel cu acestea: test ELISA ptr HIV, hemoleucograma, Test Ig M si Ig G ptr Toxoplasma gondi, Ig M si Ig G ptr CMV(Citomegalovirus), Testul Paul Bunel Hanganutiu/Ac heterofili ptr Mononucleoza infectioasa, IDR la 2 U PPD+ R-grafie toracica.
Acesta este un bilant initial pentru poliadenopatie-desigur daca acestea nu rezolva aflarea cauzei, mai exista variante de investigatii ulterioare.
Medicul cel mai in masura sa conduca toate acestea- un specialist in medicina interna. Desigur- biopsia trebuie efectuata de un chirurg, este o interventie minora care dureaza maximum 20 minute, se face cu anestezie locala si nu comporta riscuri deosebite.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.