ganglioni limfatici

28-08-2008
DACIA
Nu este medic/terapeut
DACIA
salutari
de 3 luni mi s-au umflat ganglionii limfatici vreo 7 - la numar.am facut o ecografie care mi-a confirmat ca sunt inflamatori, tot felul de analize, toate bune mai putin PCR marita valoare 9 (normal 0-6).
La ecografie d-na dct. mi-a recomandat sa merg la endocrinologie la cluj pt. ca am tiroida cu un aspect anormal.am facut la cluj analize (acolo mi s-a spus din nou ca acei gangliioni ar fi inflamatori si sa merg la oRL)Dct. endocrinolog mi-a pus diagnosticul de tiroida Hashimato (sau asa ceva) dar rezultatele la analize fiind bune a spus ca nu imi da nici un tratament deocamdata, urmand ca anual sa repet acele analize.
la orl mi sa spus ca ar trebui sa imi scot amigdalele pt. ca S-AR PUTEA sa fie ele afectate.am lasat-o balta.d-na dct de la ORL mi-a spus ca valoarea crescuta a PCR arata o afectiune reumatologica sau la inima.(mentiionez ca am dureri crunte de coloana - cifoscolioza - si mai nou de umar).
Am ajuns si la un pneumolog, avand o tuse seaca si iritativa de luni de zile am zis ca poate fi de acolo problema.mi-am facut din nou analize printre care si pt. toxoplasmoza si mi-a iesit IgGbs 20.1 (referinta 16.5).am citit ca gannglionii pot apare si la aceasta boala.
nu mai stiu incotro sa o apuc.ganglionii sunt tot acolo nu au mai crescut dar..
am luat antibiotice de 2 ori cate 10 zile (ceclozone si nu mai stiu ce ) antiinflamatoare, antialerrgice - aerius (in urma analizelor a iesit o posibila reactie alergica), am mai luat BARAKA si XYZAL si sincer incep sa ma satur
mi s-a recomandart biopsie si chiar nu stiu ce sa fac.
in speranta ca ai inteles tot ce am scris iti multumesc
43 comentarii 12 Înainte ›
0
28-08-2008, ora 00:00
masinameaeata
Nu este medic/terapeut
masinameaeata
Haideti ca incerc sa va ajut eu, pentru ca am avut si eu o problema cu ganglionii. Eu aveam ganglionii din jurul gatului mariti si nu stiam ce sa fac. Am fost la un alergolog imunolog car din pacate s-a stins, am mai dat un raspuns unei d-ne la o rubrica de mai sus.
Deci ganglionii se maresc din doua cauze:
1.fie ai avut o infectie si probabil o mai ai si din acest motiv nu cedeaza;
2. fie datorita unui cancer. Dar daca nu tratezi infectia si lasi ganglionii acolo peste ceva timp poti sa faci cancer.
Eu iti recomand un tratament pe care eu l-am facut(sigur ca tratamentul meu era mai complex si asta pentru ca eram alergic al streptococ si la stafilococ) Tie iti recomand sa mergi in Bucuresti la Institutul cantacuzino sau sa cumperi de la tine din farmacie daca gasesti vaccinul SRE (Imunostimulent Parvum). Vei face o serie de zece vaccinuri si vei urma calea de vaccinare pentru infectii cronice si nu calea de vaccinare pentru cancer. sa nu te sperii vezi ca pe prospect scrie ca este destinat pentru canacer si pentru infectii cronice, dar tu urmezi schema de pe prospect pentru infectii cronice.
Vaccinul este subcutanat si vei face vaccinul nu in brat sau antebrat, ci il vei face in spate, in muschiul de la baza gatului(daca duci mana catre gat la baza gatului ai un muschi acolo, nu stiu cum se cheama dar sub piele acolo trebuie sa faci o serie de zece vaccinuri). Dupa ce termini seria de zece vaccinuri va trebui sa repeti primavara si toamna, adica de doua ori pe an, timp de doi ani consecutiv.
Cand vei face prima doza de vaccin, te rog sa folosesti jumatate din doza minima indicata de ei, ca sa nu fii alergic, numai la prima doza si stai trei zile. Daca dupa prima doza nu ai resimtit nimic si esti bine, vei continua normal tratamentul cu doza a doua asa cum scrie pe prospect pentru infectii cronice. In seara in care faci vaccinul nu este bine sa te speli si sa ai grija ca la locul unde faci vaccinul te vei umfla si o sa te doara, prin urmare sa nu te sperii acest vaccin este un puternic imunostimulet endotelial.
Dupa cinci - sapte vaccinuri incepe sa se vada rezultatele, adica ar trebui sa inceapa sa se retraga ganglionii si sa se rupa in ganglioni mai mici pana dispar si ei cu timpul. sa nu faci tratamentul mai mult de doi ani. Din pacate la noi in Romania nu face mai nimeni acest tratament, eu l-am incercat pe propria mea piele cu un dr. david Vasile care din pacate a incetat din viata. El a fost singurul medic roman dublu licentiat in canada in alergologie si imunologie. Acum cand ma duc la medicii nostri din Romania si le spun ce tratament mi-a facut dr. david Vasile(Dumnezeu sa-l odihneasca ca mi-a facut un mare bine!), toti ridica din umeri si-mi spun ca nu au auzit de un asemena tratament.
-
Sa ai incredere ca tratamentul indicat de mine este bun sunt convins 100%. Cand eram la acest medic veneau la el pacineti cu boli grave(boli alergice sau cancer) si ai vindeca pe cale imunitara.
In primele trei vaccinuri o sa te sperii un pic ca o sa te doara vaccinurile si sar putea sa ai o reactie a organismului, dar sa nu sperii organismul reactioneaza si lupta cu boala. Dupa cinci -sapte vaccinuri o sa vezi ca incepe sa se retraga(dupa vaccinuri sa nu faci efort si sa ai mare grija sa nu pui alcool pe limba, cat esti sub tratament).
Multa sanatate iti doresc!
0
29-08-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
O sugestie: pentru a stabli natura adenopatiilor si pentru linistea ta, ar fi bine sa ti se faca o biopsie a unui ganglion superficial cu examen histopatologic; biopsia se poate face in orice serviciu de chirurgie; poti de asemenea consulta un hematolog;numa bine
0
29-08-2008, ora 00:00
adda_01
Nu este medic/terapeut
adda_01
buna loomea:(( am 15 ani fac 16 in decembrie si in martie am fost diagnosticata cu scolioza.Am facut o saptamana.. kinetoterapie.. jh apoi am mai continuat acasa(nu prea des) am facut si un corset nu l-am purtat.. decat la calculator..saptamana asta m-am dus la bucuresti si mi s-a explikt kt d grava poate devi boala.. jh m-am hotarat.. sa continui exercitziile sa fac innot.. ji sa port enervantul asta de corset pana ji cand dorm(la jkoala.. nu-l port orice ar fi mai bn mor) as vrea sa mah ajutzi km c exercitzii sa fac.. am soldul stang mai ridikt.. jh e kiar nasol.. nu prea se observa dekt dak stai atent sa te uitzi jh mai ales dak jtii despre c e vorba.. c exercitzii sa fac sa-mi revina soldul la normal.. jh mai ales coloana:(( la operatzie nu vreau sa ajung yo sunt o fata plina d viatza imi place dansul jh sportul jh n-aj vrea sa renunt la aceste activitatzi.. doar pt o operatzie.. pls help me:((:((
0
01-09-2008, ora 00:00
DACIA
Nu este medic/terapeut
DACIA
stie cineva ceva despre somatografie
am niste ganglioni inflamatori si vreau sa afklu cauza ca sa ii pot trata.
o sa dea rezultate? am inteles ca iti da si tratament.
0
10-09-2008, ora 00:00
taisia
Nu este medic/terapeut
taisia
Dacia, nu sunt medic, dar ma confrunt cu o situatie asemanatoare. La mine nu a fost decat un ganglion imflamat, fara simtome, am umblat pe la toti medici cam 5 luni si doar dupa o operatie mi s-a putut pune un diagnostic si e cel mai rau posibil. Sfatul meu este sa mergi sa faci o biopsie, Elina are dreptate, asta e singura analiza care iti poate spune ce ai, nu te operezi faci o punctie si ei iti fac biopsia. Sper sa iasa bine.
Sanatate multa iti doresc!
0
12-09-2008, ora 00:00
masinameaeata
Nu este medic/terapeut
masinameaeata
Dacia, eu nu vreau sa spun ca x sau y are dreptate, dar cred ca cel mai bine tu ar fi sa consulti un medic oncolog. Era inainte la policlinica de pe Batistei un medic oncolog foarte bun, il chema Saptefrati. Am inteles ca a incetat din viata, dar principiul lui l-am retinut si ti-l spun si tie: "bolile canceroase,. evolueaza foarte rapid, practic in doua- trei luni de zile, ganglionul isi schimba forma si se mareste." Nu stiu cum sa te sfatuiesc cu biopsia, poate ca este bine ca sti de ce natura sunt ganglionii, dar doua lucruri ti le pot spune si am constiinta impacata ca te-am avertizat:
1. Nu este bine ca sa nu spun total contraindicat sa apelezi la o interventie chirurgicala de extirpare a ganglionilor. As vrea sa retii, un alt principiu pe care l-am invatat de la dr. David Vasile, el imi spunea ca ganglionii reprezinta starea in care se afla organismul tau. daca ei sunt imflamati fie inseamna ca ai avut o infectie si o mai ai si nu ai reusit sa-i dai de cap, fie ai o alta boala, caz in care ei evolueaza rapid si o poti depista chiar tu. Prin urmare ganglionii nu sunt o cauza, ei sunt rezultatul, iar tu nu trebuie sa elimini efectele, ci cauzele care au generat efectul;
2. Nu inteleg de ce nu urmezi tratamentul indicat de mine mai sus cu SRE? De pe internet, am luat doua adrese unde poti citi chiar tu prospectul de la IMUNOSTIMULENT SRE CORYNEBACTERIUM PARVUM.
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1518
http://www.farmaline.ro/?cid=1&pid=4577

Daca ganglionii sunt imflamati din cauza unei infectii, acest vaccin te ajuta sa elimni infectia din corp, iar daca ai altceva, pe prospect scrie foarte clar ca acest vaccin este folosit ca adjuvant in tratamentul cancerului. Eu stiu ca dr. david Vasile il folosea, l-am facut si eu si in urma acestui tratament ganglionii nu mai sunt imflamati, chiar pot sa spun ca aproape ca nu mai exista, nu-i mai simt acolo. Prin urmare, nu are ce rau sa-ti faca, inteleg sa-ti pui sperantele in tratamente naturiste, atunci cand medicina traditionala nu are raspuns, dar acum nu este cazul, ai un medicament foarte bune care este acest vaccin.
Nu te lua dupa promisiuni naturiste, eu am luat tratemnt naturist de la d-na Virginia Faur, mi-a spus sa nu mananc carne trei luni, sa beau ceaiurile preparate de dansa, etc si dupa doua luni nu ma mai puteam tine pe picioare. Am incercat si cu homeopatia si acelasi rezultat dupa o jumatate de an nu era mare lucru schimbat, desi homeopatia este mult mai buna decat medicina clasica pe tratamentul virusilor, vezi medicamentul lor Oscilococinum, care se gaseste si in farmaciile clasice.
Prin urmare tu decizi, dar eu asa te sfatuiesc, sa faci vaccinul SRE paralel cu ce investigatii suplimentare efectuezi, poate ai norocul ca la finalul investigatiilor sa constati ca esti aproape vindecata.
0
19-09-2008, ora 00:00
DACIA
Nu este medic/terapeut
DACIA
va multumesc pt. rsapunsuri.
sunt putin sceptica in privinta tratamentului cu sre, sincer mi-e frica.
nu spun ca o sa fac tratamentu dar nici ca nu o sa il fac
intre timp am fost la cluj unde mi-am facut o somatografie, la un medic oncolog.dinsul m-a chemat la institutul oncologic, unde sa fac niste analize suplimentare la tiroida( am fost diagnosticata anterior cu tiroida hashimoto, fara a mi se prescrie tratament, d-ct.a spus ca INCA nu e cazul??)
la cluj dct. mi-a spus ca trebuie sa mai aprofundez problema tiroide si ca la institut au un endocrinolog f. bun, sau poate fi o infectie ORL (am caninii inclusi).
tot acolo pot face si biopsia daca ma hotarasc.
daca ma hotarasc sa fac vaccinul, as vrea totusi sa o fac sub indrumarea unui medic.
0
19-09-2008, ora 00:00
masinameaeata
Nu este medic/terapeut
masinameaeata
Dacia, nu ai de ce sa-ti fie teama, eu ti-am spus ca trebuie sa faci o doza mai mica la inceput ca sa vezi daca esti alergica, pentru ca un corp alergic imdeiat reactioneaza la prima doza si iti este un pic rau, te ia cu ameteala, dar iti revii repede daca doza este mica. Trebuie sa te gandesti ca este doar un vaccin prin care iti cresti imunitatea si daca nu esti alergica nu are de ce sa-ti fie teama ca eu l-am facut acum aproape zece ani si nu are efecte adverse. Pe de alta parte, trebuie sa-ti clarifici diagnosticul, pentru ca daca ai tiroida, nu are nici efecte adverese, dar nici nu te ajuta la tiroida SRE-ul. Dar, daca ai probleme de ORL el te ajuta. Dar uite iti mai dau un indiciu, tu ai cariile dentare mai ales la baza danturii si ti se ingalbeneste dantura mai ales la baza ei? Daca ai asemenea probleme in proportie de 99% iti spun sigur ca ai probleme de natura ORL, in caz contrar problemele tale sunt de alta natura!
In general ganglionii apar ca o forma de recatie a organismului la infectiile din organism, iar aceste infectii iti afecteaza mai intai dantura, incheieturile oaselor(te dor usor oasele cand este nor afara), limba(este incarcata si usor alba), etc si dupa aceea se maresc ganglionii(dar multi nu mai amintesc de aceste simptome, crezand ca daca au spus de ganglioni este suficient).
0
22-09-2008, ora 00:00
DACIA
Nu este medic/terapeut
DACIA
draga masinameaeata, i dreptate, dintii imi sunt gableni la baza, ma dor toate oasele si limba a incarcata.
oricum peste 2 sapt. merg la biopsie..
astept sa mai vb.
mersi pt sfat
0
23-09-2008, ora 00:00
masinameaeata
Nu este medic/terapeut
masinameaeata
Daca ai dintii galbeni la baza, NU te mai duce la biopsie, ca te duci degeaba. In acest caz, diagnosticul la tine este clar ca lumina zilei, tu ai o infectie cu Streptococ sau Stafilococ la nivelul ORL. Iti recomand sa te duci sa-ti faci un exudat faringian si unul nazal la Institutul Cantacuzino si sa-mi spui ce ti-a iesit. Dar daca te dor oasele tu ai in proportie foarte mare un Streptococ B Hemolitic, acest bacil este cauza reumatismului articular, tot din cauza lui ganglionii rectioneaza foarte puternic si afecteaza si miocardul inimii.
Tocmai de aceea te rog foarte mult, sa ma asculti si sa te duci la Cantacuzino sa-ti faci exudatul sau daca ai posibilitatea si cunosti pe cineva dute la Spitalul Militar Central(au unul din cele mai bune laboratoare de analiza, ei sigur iti vor spune daca sunt gram pozitivi sau negativi)
Prin urmare, draga Dacia nu te duce sa-ti faci biopsie, nu ai de ce sa faci biopsie, reactia organismului tau este normala, ganglionii sau inflamat normal, daca ai infectie in organism ce ai vrea sa faca ???
Totodata, am rugamintea la tine sa-ti faci o analiza de sange si sa ceri sa-ti faca reactia ASLO(daca ai si ASLO marit se confirma incaodata diagnosticul meu).
astept vesti de la tine si te rog sa fii prudenta, niciodata nu este bine sa iei o decizie decat dupa ce ai cantarit bine de tot, niciun medic nu ia o decizie decat dupa ce iti face analizele si se asigura ca nu exista nici un risc, prin urmare tu nu ai facut analizele sau daca le-ai facut nu ai facut ce am scris eu aici(exudatul faringian si nazal) si reactia ASLO la sange. Te rog sa le faci si daca ele iti ies bine, atunci te duci sa faci biopsia, DAR daca ele nu-ti ies bine, atunci este de prisos sa faci biopsia si aici insist sa ma asculti.
0
25-09-2008, ora 00:00
DACIA
Nu este medic/terapeut
DACIA
masinameaeata, azi imi ies analizele de sange, inclusiv ASLO SI PCR, si
miine ma duc din nou la un eco.am facut si exudat.sa vedem ce iese
dct. de familie mi-a scris si un bilet pt clinica de hematologie, cluj. (eu locuiesc in Alba Iulia).
te tin la curent.
0
25-09-2008, ora 00:00
DACIA
Nu este medic/terapeut
DACIA
mi-au iesit analizele.bune
aslo normal si pcr-ul
draga masinameaeata au iesit analizele

limfocitele putin marite 42.3 (limita sup.40)
ca seric 10.32 (8.6 - 10.3)
ca ionic 1.07 (1.12 - 1.32)
vsh ok
exudatul iar nimic.
miine ma duc iar le eco
0
25-09-2008, ora 00:00
masinameaeata
Nu este medic/terapeut
masinameaeata
Este ciudat, am crezut ca iese ASLO marit si iti iese ceva in cultura la exudat. Tu esti sigura ca unde ai fost, laboratorul este bun?
Altfel, daca analizele iti ies bune, inseamna ca trebuie sa faci acea biopsie, ca alta idee nu-mi mai vine acum.
0
26-09-2008, ora 00:00
taisia
Nu este medic/terapeut
taisia
Ecograful nu iti va spune nimic, este timp pierdut, iar in ceea ce priveste laboratorul diferentele intre ele sunt destul de mici. Trimiterea catre hematologie este cea mai buna, acolo vor decide medici daca este cazul si pt. un RMN (total sau partial, e f scump ca bani) iar analizele lor sunt speciale stiu ce trebuie sa faca, in cazul in care nu optezi pentru biopsie.
Sfatul meu este sa mergi cat mai urgent la HEMATOLOGIE, bolile de sange sunt foarte greu de diagnosticat, multe dintre ele nu au simptome, iar timpul pierdut nu face bine, noi am mers la medic pt altceva (colesterol, tensiune), ca pana la urma sa constatam ca boala era de mult si organismul a reactionat in alt mod.
0
26-09-2008, ora 00:00
DACIA
Nu este medic/terapeut
DACIA
da o sa merg la hematologie, dar momentan nu pot (serviciul), spre sf. sapt. viitoare.
o sa merg cu siguranta.
si la eco. vreau sa ma duc sa vad daca nu cumva s-au marit.
multumesc pt. sfaturi.
0
01-10-2008, ora 00:00
DACIA
Nu este medic/terapeut
DACIA
iute ca ecografia a ajutata la ceva. sunt in remisie, adica nu mai am diagnosticul de adenopatie, ganglionii sunt mult mai mici decat in luna iunie sub(0.9 mm cel mai mare fata de 1, 5. cm).si clar au aspect inflamator.
m-am mai linistit putin.au reactionat la ceva medicament ce am luat.
oricum o sa merg si la hematolog peste 2 sapt. dupa ce trece controlul de la seviciu.
va multumesc si o sa va tin la curent.
0
01-10-2008, ora 00:00
taisia
Nu este medic/terapeut
taisia
Felicitari si sanatate maxima iti urez!
Ma bucur pt tine, dar ai mare grija, parerea mea este ca exista inca in corp un factor de inflamatie, ganglioni sunt organele care atunci cand in corp exista un microb intra in alerta si apara organismul, sunt primi care se lupta cu boala. Deci atunci ei nu s-au inflamat din senin si sa nu te astepti sa nu se mai vada. Odata mariti ei nu mai pot sa revina la forma initiala pt ca carcasa lor nu mai revine la forma initiala.
Cauta in continuare motivul pt care s-au marit si ai grija si la medicamentele pe care le iei.
Iti urez succes si SANATATE MAXIMA!
0
02-10-2008, ora 00:00
DACIA
Nu este medic/terapeut
DACIA
TAISiA iti multumesc pt. urari,
o sa merg la hema tologie, sigura ca nu o sa las problema asa, vreau mai mult ca oricine a aflu cauza inflamarii ganlionilor peste vreo 2 spat.
acum chiar nu pot pleca de la serv. (control)l si daca problema mai poate suferi putina amanare nu vreau sa incarc pe nimeni cu resposablitatile mele de la serviciu
sanatate si tie
0
15-10-2008, ora 00:00
simona72
Nu este medic/terapeut
simona72
Adresez si eu o intrebare...
Fetita mea de 1 an si 8 luni are un ganglion sub ureche inflamat, aproximativ 2 cm
a fost racita...a avut si ceva pe la stomac acum 2 sapt
acum este infundata, tuseste sec si are acel ganglion la gat, sub ureche inflamat
dr ne-a dat cefalexin(keflex). Sunt ingrijorata ce am cititi pe aici cu acesti ganglioni...
cine ma poate lamuri si pe mine, la copil e asa grav?
0
16-10-2008, ora 00:00
taisia
Nu este medic/terapeut
taisia
Nu te trebuie sa te sperii, poate e doar o raceala. Cel mai bine te poate lamuri un medic (dar un medic care se pricepe). Daca dupa ce i-ai facut tratamentul pt raceala si nu se schimba nimic, trebuie sa consulti un alt medic poate chiar un specialist. Nu conteaza daca e copil sau adult, ganglioni sunt primele organele care incearca prin activitatea lor sa apere organismul atunci cand in corp intra un microb.
Sanatate multa tie si fetitei! Sa ne auzim cu lucruri bune.
0
12-02-2012, ora 00:36
violeta-marinela
Nu este medic/terapeut
violeta-marinela
o intrebare:fetitei mele de 1 an si 2 luni dupa vacc.(ror) i s-au inflamat ganglionii inghinali;doctora a spus ca e normal dupa vacc.(reactii adverse) si ca vor disparea dupa 2 saptamani lucru care nu s-a intamplat;e de-ngrijorat?Multumesc
0
10-04-2012, ora 01:18
veronica23
Nu este medic/terapeut
veronica23
pentru biopsie este necesara extragerea tuturor ganglionilor mariti existenti? intreb pentru ca am citit undeva ca este posibil sa existe mai multi ganglioni de naturi diferite, insa unul sa fie infectios si altul canceros.multumesc
0
18-04-2012, ora 21:49
taisia
Nu este medic/terapeut
taisia
NU.
Pentru biopsie trebuie o punctie sau o mica operatie la care se recolteaza un fragment care se trimite la analiza histopatologica. Nu cred ca exista boli diferite in lantul de adenopatii.
0
22-04-2012, ora 04:45
veronica23
Nu este medic/terapeut
veronica23
multumesc de raspuns
1
14-03-2015, ora 14:00
Istraa11
Nu este medic/terapeut
Istraa11
Buna ziua am ganglioni din jurul gatului mariti..sunt nedurerosi si mobili...am fost la hematolog, si mi-a facut toate testele(hemoleucograma completa) si a spus ca nu am nimica...si ca daca nu cedeaza intr-o luna sa merg la el pentru o biopsie...nu am transpiratii nocturne..sau pierderi in greutate...ma mai mananca putin piele uneori.Dar tin sa precizez ca am o tuse seara si dimineata(sunt fumator) si cand ma trezesc dimineata am nasul infundat..parca as fii racit mereu ! un sfat ceva ?! :) Va multumesc
0
15-03-2015, ora 20:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. lasi fumatul
2 rezolvi problemele dentare
3 faci consult la ORL..si tratamentele care se impun (fara comentarii)
0
19-02-2016, ora 22:39
Vasile 20
Nu este medic/terapeut
Vasile 20
Buna seara.Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns!!Copilul nostru are 3ani si jumatate, de vreo 2 ani, are ganglionii limfatici submandibulari bilaterali mariti, neau vazut mai multi specialisti hematologi- ne trinit la orl, la orl nu vad nici o patologie, la infectionist am dat la paraziti-lipsesc, virusul IGG si IGM- negativ am dat de repetate ori analiza hematoleucograma, care ne ese buna, am luat vreo 3 ori limfomiozot, insa ganglionii nu se mai micsoreaza, ci se inmultesc, ne facem jriji enorme care ar putea ficauza si de ce nu mai trec dar mai apar.Ar putea fi din cauza unor ningei pe care noi iam ajut acum 2 ani pe care i-am ars cu azot, cu iodinol, ainsa unul din cap copilul la rupt, noi l-am prelucrat cu iodinol si acid salicilic, pina la urma a trecut!!! Spuneti-ne va rog ce sa mai facem, unde sa cautam cauza care-i afecteaz??
0
20-02-2016, ora 23:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. organismul este un robotel bine organizat, cu mecanisme de autovndecare bine puse la punct
2 ganglionii..fac parte din tesutul limfatic si legate cu vasele limfatice.. care se ocupa de prinderea micorbilor, distrugerea lor, dar si de eliminare toxinelor din corp
3 orice infectie captata din exterior este prinsa dusa in ganglioni si distrusa
asta in cazul ca lasam organismul in pace sa isi faca treaba
asta in cazul ca copilul are un tract digestiv sanatos si o alimentatie corecta care permite sistemului imunitar sa functioneze corect
4. daca ganglionii nu sunt mai mari de 1 cm.. ii lasati in pace, nu ii palpam, nu ii masam
excludem infectiile dentare, infectiile orl din nas si amigdale
exlucdem alimentele acre, acide, citrice, , , care irita gatul si nu permit vindecare
5 daca ganglionii sunt mai mari de 1 cm, se fac investigatii clinice si daca nu ajuta se scoate un ganglion si se face analiza lui
0
22-02-2016, ora 08:14
Vasile 20
Nu este medic/terapeut
Vasile 20
Multumim domnulei Doctor pentru raspuns!!!! La noi sunt mai mari de 1 cm!! Inseamna ca trebuie sa mergem la investigatii.Speram ca o sa fie tot ok. Multumim
0
23-02-2016, ora 16:52
Vasile 20
Nu este medic/terapeut
Vasile 20
Buna seara.Domnulei Doctor, mai avem o intrebare.Am facut repetat analize si ne-au iesit din parametrii urmatorii hemoglobina eritrocitara 26.8- cu interval de referinta(27-32/ pg), calciu seric total 2.61 cu ind. de referinta 2.15-2.57, fosfor ionic 1.63 cu referinta0.87-1.45, potasiu 6.2 cu referinta 3.5-5.1. cum ctrerdeti este vreun semnal?? si medicul hematolog zice ca tre sa ne internam pentru a scoaste un ganglion la expertiza! Dar med. de familie zice ca nu suntem pentru hematologie, ca sa mai asteptam vre un an, poate or trece de la sine si se vor micsora ganglionii, ca zice ca sunt foarte multi copii cu ganglionii mariti, important ca ei nul deranjeaza pe copil??!!. Dumnevoastre ce parere aveti?? si dupa extragea ganglionului la expertiza extista careva riscuri sa se agraveze situatia sanatatii copilului
???
Adaugă un comentariu / răspuns
43 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.