ganglioni axilari, inghinali

01-11-2012
marilena27
Nu este medic/terapeut
marilena27
buna seara!acum 8 ani am descoperit un ganglion sub barbie, aveam un herpes care ma tot deranja, si cate un ganglion sub maxilar.am facut analize de sange care au iesit bine, am fost la orl mi s-a spus ca nu sunt probleme.La cateva luni am descoperit ca am si in zona inghinala la gineco mi sa spus ca de la epilat.In vara acasta in urma aflarii vestei ca tata are cancer am intrat intr-o stare de panica si am tot mers la medici-analize la sange care au iesit bine, ecograf de parti moi si general dr.mi-a zis ca nu sunt probleme, ca trebuie sa-mi intaresc imunitatea, sa ma ingras(am 45 Kg, 1, 62m, 32ani, un copil.La o saptamana tot palpand un descoperit ca si axiali am stanga 2 ganlioni unul cam spre san unul in adancitura subratului, scuze de exprimare, in dreapta cred ca sunt se simt ma putin.Dr. de familie la palpare a zis ca nu sunt problemetici.Am fost si la un dr.oncolog care m-a palpat si mi_a spus ac.lucru ca sunt moi si sunt normali ca nu are ce investigatii sa ma puna sa fac.Nu ma dor.Nu sunt mari, doar cel de la subrat este de max 1cm.cei inginali se simt ca o boaba de mazare, chiar mai mici.Nu ma pot linisti si tot ii palpez. Ma poate ajuta cineva cu un sfat!!!!I Va rog
2 comentarii
0
02-11-2012, ora 00:07
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Fa-ti ecografie bilaterala la sani si vei alfa de ce natura sunt adenopatiile de la axile sau sani. Daca si aceste sunt benigne si nu te linistesti (acceptand ca micile inflamatii sunt absolut normale si se simt mai ales la persoanele slabe) inseamna ca ai o fobie. Mai precis cancerofobie. Iar aceasta anxietate, foarte greu de dus daca e cronica, trebuie tratata cu ajutorul unui psihoterapeut. E bine ca ai analize facute, sa vezi concret ca nu ai nimic grav, dar e bine sa te si ajute cineva sa treci peste aceasta stare care te consuma. Nu-ti fie jena sa apelezi la specialist, altfel vei ajunge la stari de panica si depresie.
Sanatate si ai grija de tine!

Uneori, stresul face mai rau decat o boala propriu-zisa, deci trateaza acest stres.
0
14-12-2012, ora 10:06
marilena27
Nu este medic/terapeut
marilena27
am mers si am facut o ecografie generala la un medic renumit in craiova.rezultate:san-fara formatiuni patologice la nivelul sanilor;la unghiul mandibulei bilateral-cate un gangion de cca 2o mm, cu centru hiperecogen(de tip inflamator; in axila stanga 3 ganglioni e tip inflamator cu dim de pana la15mm, in axila dreapta se vizualizeaza 2 gangioni de tip inflamator cu dim de pana la 15mm;inghinal dr 2-3 ganglioni de tip inflamator de 1o mm si unul mare de 24 mm inghinal stanga.am mers cu analizele la sange, radiog. pulmonara(tot trag de o tuse si racesc( si mi-a zis sa uit de ei ca sunt normali.Mia gasit un chist dermoid ovarul drept pe care trebui sa-l operez.
Si eu tot nu inteleg cat de normali sunt acesti ganglioni inflamati? se vede la eco sau exista o diferenta intre acesti ganglioni si cei care sunt problematici?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.