ganglion stanga umflat

30-06-2015
dria
Nu este medic/terapeut
dria
Buna ziua.
Dupa o problema cu secretii in gat, febra si durere de cap, pe partea stanga am un ganglion inflamat. Acum iau antibiotic intramuscular de la medicul de familie, posibil sa fie o bacterie. Vroiam sa va intreb daca poate sa aiba legatura c. O masea inclusa tot pe partea stanga? Acum gingia este alba deasupra si simt un mic discomfort cand deschid casc gura mai mare. Febra si cefaleea au trecut. Am o zi de antibiotic. Diagnosticul a fost de rinofaringita acuta. La CT nu a iesit nimic pe sinus. Este util sa il arat stomotologului sa vada daca este de la maseaua de minte stanga jos? Multumesc frumos, Adriana
16 comentarii
0
30-06-2015, ora 20:09
lachriss
lachriss
Buna ziua. Adenopatia respectiva cel mai probabil a aparut in contextul rinofaringitei respective.
0
02-07-2015, ora 22:20
dria
Nu este medic/terapeut
dria
Buna seara! Cum se trateaza rinofaringita? De mentionat ca am so o candidoza bucala pe care o trate cu fluconazol, am si slabit ft tare si am imunitatea ft jos. Nu stiu ce sa mai iau. Este nevoie sa iau antibiotic. Am facut doua injectii de axetim, as trebui maine sa o fac pe a treia, azi nu am facuto deoarece am observat ca candidoza pe limbs sa inmultit. Poti avea probleme la ingjiti, o Jena in gat de la candidoza? Si pe langa acest aspect am avut menstruatia miercuri, s-a oprit, a fost ft slab cantitativ si a trecut o zi fara nimic Si azi a mai curs un pic. De mentionat ca merg la toaleta des, mai ales noaptea si fac ft putin. Nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai iau. Am luat Nasonex si parca ma ajutat in pic, am si mucoasa atrofiata se pare la nas, sinupret si nistatita cu glicerina local. Am o senzatie de moleseala si obosesla constanta. Mersi frumos si va rog sa ma ajutati cu in raspuns. La medic merg abia luni. Macar sa stiu daca mai iau antibiotic, imi este frica sa nu se extinda candida, o am si in spatele limbii, coboara pe gat, cat si vaginala.
0
03-07-2015, ora 17:13
lachriss
lachriss
Daca ati inceput antibioticul trebuie sa il luati pana la capat. In mod normal, trebuia facut un exudat faringian. Da, e posibil ca acea candidoza sa dea o jena la inghitire, dar aceasta poate fi produsa si de faringita respectiva. Pe langa antibiotic, ar mai fi necesar sa luati si un antiinflamator (ex Nurofen 200 mg- 1 cpr x 2 ori/zi, dupa masa). Manifestatile urinare ar putea indica prezenta unei infectii. Ar fi bine sa va faceti si un set de analize.
0
03-07-2015, ora 22:42
dria
Nu este medic/terapeut
dria
Multumesc frumos, astazi nu am fost sa il fac, il voi face maine dimineata.Dupa cat timp is I face efectu l, am facut Axetin varianta zinat intramuscular, unul la 24 de ore, 1 gram. Am senzatia ca nu functioneaza si parca ma moleseste si ma slanders asa. Scretiile sunt tot mai abundente din nas si tot simt ceva in gat, de imi vine sa imi dreg vocea. Imi este frica ca dc continui cu antibioticul, candidoza va exploda. Si asa, de trei zile parca este mai accentuata. Ce sfat imi dati? De asemenea ce pot lua pt nasul uscat si infundat, vibrocil nu pot lua cu fluconazol, antihistamice. Sa iau Nasonex in continuare, are cortizoni, parca le-a diminuat un pic? Axetim, nasonex, ibrupofen ? Luni merg la analize. Si mai vroiam sa va intreb daca lipsa apei, nu prea beau, poate crea mucozitati din nas. Multumesc frumos.
0
04-07-2015, ora 12:43
lachriss
lachriss
Exudatul faringian trebuia facut inainte de a incepe antibioticul. Medicul care v-a consultat stie cel mai bine motivele pentru care vi l-a indicat, asa ca faceti cum v-a spus dumnealui. Pentru fluidizarea secretiilor este important sa consumati multe lichide. Nasonex-ul l-ati luat din proprie initiativa( acesta nu se foloseste intr-o banala rinofaringita)? Daca da, va sfatuiesc sa renuntati la el. Pentru nas puteti folosi ACC nasal - 2 puff-uri in fiecare nara x 3 ori/zi, iar pentru gat, Strepsils Plus.
0
04-07-2015, ora 14:16
dria
Nu este medic/terapeut
dria
Nasonex mi-a dat la Orl pt ca aveam mucoasa nasului ft uscata, nu ma ajutat deloc, dimpotrivă mi-a iritat gatul si a uscat si mai mult nasul. Voi lua Acc si strepsils. Medicul de familie mi-a dat antibiotic deoarece am de aproape doua luni aceste secretii, cu nas uscat, febra si frisoane, gâtul era ft umflat si ganglionul pe stanga umflat. Si pe langa asta am imunitatea ft jos, de unde candidoza. Ma trimis luni la analize complete, banuieste ca am un microb in gat, stafilococ sau ceva de de genul. Am si slabit ft tare deoarece nu puteam mânca normal din cauza iritatiei in gat. Adevarul este ca nu am baut si mancat suficient de cd a aparut starea asta. Vad ca de la antibiotic nu mai am frisoane, febra sau dureri de cap, insa secretiile si jena din gat persista. Vroiam sa va intreb daca antibioticul poate sa amplifice si mai mult candidoza bucala? de trei ori pe zi ma spal cu doua pastile pisate de nistatin, le tin pe limba 20 min dupa care clatesc cu glicerina. Nu pot inghiti nici o pastila.
0
04-07-2015, ora 14:21
dria
Nu este medic/terapeut
dria
Nu mai am incredere in medici care m-au consultat. Cel putin la Orl doi m-au consultat si nici unul nu a zis nimic de exudat sau analize de sange. Am ajuns la medicul de familie care s-a speriat cd ma vazut. Sunt slăbă de fel, aveam 56 de kg la 1, 74 si acum am 47 de kg.
0
04-07-2015, ora 17:39
lachriss
lachriss
Exudatul trebuia recoltat inainte de a incepe antibioticul. Da, antibioticele pot da candidoza, ati spus insa ca luati fluconazol. Pana luni cand ajungeti la medic, va sfatuiesc sa nu intrerupeti antibioticul. Poate dura cateva zile bune pana se vindeca faringita respectiva. As recomanda sa nu mai luati Nasonex. Incercati sa va hidratati cat mai bine (in special cu ceaiuri calde). Ati mai putea lua si Bronchovaxom - 1 plic/zi, dimineata pe stomacul gol, 10 zile. Multa sanatate va doresc.
0
04-07-2015, ora 18:17
dria
Nu este medic/terapeut
dria
Multumesc mult pentru sfaturi, asa voi proceda. Acc poate fi combinat cu Fluconazol? Am si apa cu saruri mineral, miramar sau ceva de genul. Stiu ca nu e indicat cu vibrocil. Multumesc inca o data.
0
04-07-2015, ora 18:29
lachriss
lachriss
Cu multa placere. Da, pot fi asociate.
0
06-07-2015, ora 15:40
dria
Nu este medic/terapeut
dria
Am fost astazi la un specialist orl si mi-a spus ca in nas si gat nu apare nimic, faringele sunt intradevar iritate. Mi-a spus sa fac si restul de alergeni. De asemenea mi-a spus ca poate fi de la esofagita de reflux senzatia de mancat mai dificil si problemele la inghitire. Am o esofagita de reflux declansata la antiacide si am tinut tratament cu ea. Asta cu faringita declansata si cu candidoza imi dai aceasta iritatie la gat. Sa revin cateva zile la Gastrofait si Debridat completare la ce mi-ati dat dumneavoastra plus Nexium dimineata? Sa stiu daca me pot asocia cu tratamentul pentru candida, fluconazol si restul.
0
09-07-2015, ora 17:09
lachriss
lachriss
Pentru reflux va recomand NExium - 1 cpr/zi, dimineata pe stomacul gol + Motilium - 1 cpr x 3 ori/zi.
0
09-07-2015, ora 17:10
lachriss
lachriss
Plus masurile igieno-dietetice, bineinteles: dormit cu capul mai sus, mese mai dese si reduse cantitativ, cina cu cel putin 2 ore inainte de culcare, evitarea grasimilor.
0
09-07-2015, ora 19:20
dria
Nu este medic/terapeut
dria
Astam am primit rezultatul analizelor, nu este nici o infectie in corp. Exudat negativ la stafilococ si candidioza. Ce am pe limba. Este o limba incarcata. In gat nu am nimic. Nici nu beau suficienta apa ce este drept
Am pus olinth la sfatul medicului, dar dupa ore mi-a dat senzatia de faringe imflamat si palpitatii parca, am si transpirat de la el. Am fost la urgente deorece m-am speriat si mi-au facut o injectie cu cortizon si ranitidina. Infectios nu este nimic, este posibil sa fie de la tigari sau de la o raceala netratata? Nasul ft înfundat si uscat. Mi-au spus sa folosesc vitamina a uleioasa si apa cu saruri. De asemenea este posibil sa am de la Olinth o reactie la inima si transpiratie, sa declansat la doua ore jumate de momentul in care le-am pus. Ce este drept am pus doua picaturi si trebuia una singura, nu stiu de ce dar cred ca am inteles gresit de la medic. Si refluxul poate sa contribuie. Daca am facut injectia cu cortizon pot sa iau maine olynth un puf sa vad cum ma simte? Adevarul este ca mi-a decongestionat nasul si inca il am liber, toata secretos din spatele lui a iesit. Si in gat simt mucozitate. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, vreau sa mănânc sa pot sa dorm normal si sa nu mai am gatul atat de iritat.
0
09-07-2015, ora 19:22
dria
Nu este medic/terapeut
dria
Am nexium pli culete si motilium ma adoarme. Pot sa folosesc Debridat cel suc asa? Solubil. Si pt rinofaringita asta ce pot face?
0
12-07-2015, ora 14:40
lachriss
lachriss
S-ar putea sa fie la mijloc o rinita alergica. Mergeti sa va consulte si un medic alergolog. Puteti folosi Debridat in loc de Motilium.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •