ganduri urate...

11-04-2012
cazanca
Nu este medic/terapeut
cazanca
bine v-am regasit ! As dori din toata inima o parere, un sfat de la cineva care a trait starile pe care le voi descrie mai jos si care a reusit sa le rezolve intr-un fel sau altul. Sant o doamna pensionara fara aparente greutati in prezent decat cele cotidiene am doi copii reusiti si un sot. Starile mele s-ar traduce prin ganduri urate, jenante, stanjenitoare care ma inunda si de care nu reusesc sa scap, in legatura cu cei dragi ganduri care imi dau o stare aproape de nebunie, nu mi le pot controla si care efectiv ma tortureaza si imi fac viata un calvar! imi este frica de ce as putea face celor dragi mie. imi este frica de mine! Sant un om obisnuit, pana acum 1 luna cand a inceput acest cosmar! Din punct de vedere medical stau binisor, , Ma inchin si ma rog tot timpul dar parca si rugaciunile sant intrerupte de aceste ganduri ! Va rog ajutati-ma cu un sfat ! mentionez ca iau 4 sedativ pc pe zi ! Sa aveti un paste fericit cu multa sanatate!
10 comentarii
0
11-04-2012, ora 21:24
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Adica ce ganduri jenante?
Ca poate sunt de fapt normale.
Daca sunt violente, cere medicului de familie sa iti dea trimitere la psiholog pentru consiliere sau la psihiatru, daca n-ai fost pana acum. E pacat sa te chinui asa, ai nevoie de cinevare care sa te ajute concret, sfaturile la distanta in aceste cazuri nu prea ajuta. Trebuie sa gasesti cauza profunda si numai cineva din afara te poate indruma. Sedativele, cine ti le-a prescris? Nu lua fara recomandare.
Sanatate!
0
11-04-2012, ora 23:18
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să încercaţi să stabiliţi dacă suferinţa este de origine psihică sau spirituală. Pentru originea psihică a acestor fenomene de 'inversiune afectivă' ar pleda: existenţa antecedentelor personale sau ereditare de psihoze, corelarea cu tulburări de somn, caracterul pur subiectiv (intrapsihic), tendiţa de izolare socială. Pentru o suferinţă de origine spirituală, spre exemplu un atac diabolic, ar putea pleda: înteţirea acestor gânduri când tocmai sunteţi pe cale de a acumula merit (când faceţi fapte bune, postiţi, vă rugaţi etc), caracterul obiectiv (spre exemplu serii de 'ghinioane' observabile şi din afară), convergenţa gândurilor spre oprirea de la medicamentele spirituale (de exemplu sugestii de tip 'nu aş putea recunoaşte nici faţă de mine însămi că m-am gândit să fac aşa ceva cutărui membru al familiei, prin urmare nu pot să merg la spovadă). După ce identificaţi cărei sfere aparţine tulburarea acuzată, trataţi-o în consecinţă: prin medicamentele cu efect în plan psihic, sau prin medicamentele ecleziale cu efect în plan spiritual.

Sedatif PC nu are rost să luaţi, nu va avea efect în cazul dv. Dacă preferaţi un tratatement homeopatic în locul unuia antidepresiv, puteţi încerca un tratament homeopatic adevărat, prescris de un medic homeopat. Sedatif PC NU este un tratament homeopatic, deşi e înregistrat pe piaţa produselor farmaceutice ca remediu homeopatic.
0
12-04-2012, ora 15:25
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Dna Cazanca, gandurile urate par sa fie din sfera tulburarilor de anxietate, din moment ce ele va provoaca o teama infioaratoare si cel mai probabil seamana a tulburare obsesiv compulsiva.
Se pot ameliora/ vindeca cu un tratament adecvat varstei cu antidepresive si probabil cateva sedinte de psihoterapie la medicul psihiatru.

Stati linistita, nu este nebunie, asta ca mi-am perimis sa va sugerez sa mergeti la medicul psihiatru.
Din nefericire multe persoane se confrunta cu asemenea diagnostic.

MD, mi-ar placea sa vad raspunsuri cu caracter medical, in pofida celor cu caracter religios. Va spun acest lucru poate prin prisma doamnei care incearca sa-si gaseasca linistea in rugaciune si care ii este imposibil sa o savarseasca din pricina bolii.

Nu gasesc oportun momentul de a i se sugera astfel de diagnostic "religios", tocmai din acest punct de vedere.
Vedeti dumneavoastra, eu am TOC, si nu ma puteam ruga din pricina bolii atunci cand imi era cumplit de rau, ultimul lucru de care doream sa aflu era ca sunt victima unui "atac"spiritual!
Lucrurile astea NU fac bine in momentele de rau. Omul are nevoie de lucruri care se vad, se simt, lucruri Bune pe cand acele ganduri care vin fara oprire vin de niciunde, de peste tot si de nicaieri.

Nu mi-as fi permis sa intervin, dar si eu la randul meu am fost sfatuita de Sfintii Parinti sa caut alinare tot la medic si nu la vre-un habotnic, care sa-mi bage in cap tot felul de tampenii, sa sfarsesc ca si in cazul Tanacu.

Cu prundenta, multa prudenta va sfatuiesc la persoanele foarte vulnerabile!

Cu bine,
Prozac
0
12-04-2012, ora 15:35
cazanca
Nu este medic/terapeut
cazanca
Domnule doctor Dragomir
va multumesc din inima ca v-ati gasit timp pentru a posta comentariul dvs. Aveti dreptate ca imi este rusine si frica de a spune cuiva despre trairile mele ! Am sa adaug insa niste detalii.mama mea a suferit de dementa.Eu am fost cea care am ingrijit-o si martora la tot ceea ce facea datorita acestei bolian dearandul. nu era deloc agresiva si majoritatea relelor aveau o tenta sexuala cu cei apropiati(barbati) gandul ca as putea sa mostenesc aceasta boala fiind momentan stapinita de gandurile urate de care nu pot scapa cu toate ca sant constienta ca le am, ca imi fac rau ca nu sant ale mele ci parca ale unei fiinte care traieste paralel cu mine Nu am grupa sanguina a mamei (daca asta ar conta)
Pe plan spiritual am inceput de mult rugaciunile iar pentru psihic sedativul pc mi l-a recomandat endocrinologul in urma depistarii unui nodul tiroidian.
va multumesc din inima ca macar am avut cu cine sa vorbesc! deasemeni ii multumesc si doamnei teodora si va doresc tot binele din lume!
0
12-04-2012, ora 15:39
cazanca
Nu este medic/terapeut
cazanca
Acum am citit mesajul Domnului (ei) prozac ! Multumesc din suflet pentru sfat ! Nu realizati binele facut! sa aveti sarbatori pline de lumina!
0
12-04-2012, ora 17:48
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Stimată doamnă cazanca, am o veste bună: demenţa nu se transmite genetic. Unele studii sugerează un grad de agregare familială, dar tipul acestei agregări este altul decât transmiterea genetică. Prin urmare, demenţa nu se transmite genetic în felul în care schizofrenia se transmite genetic sau hipertensiunea arterială se transmite genetic.

Pe plan spiritual, rugăciunile pot ajuta întotdeauna: omul poate câştiga diferite daruri în urma rugăciunii, dar Darul cu "d" mare nu îl poate câştiga astfel, ci NUMAI cu ajutorul spovezii. Dealtfel, preotul dv vă va sfâtui mai bine şi mai calificat decât aş face-o eu.

În ceea ce priveşte legătura dintre nodulul tiroidian şi sedatif PC: se poate ca medicul endocrinolog să vă fi prescris Sedatif PC fiindcă v-aţi plâns de palpitaţii. În acest caz, tratamentul poate ajuta întrucâtva, liniştind mai degrabă manifestarea nodulului tiroidian decât rezolvând nodului însuşi. Metoda cea mai bună şi simplă pentru a vedea dacă există legătură între nodulul tiroidian şi manifestările pe care le acuzaţi este să faceţi o analiză numită "dozarea TSH". Se face din sânge şi costă în jur de 40 de lei.
0
13-04-2012, ora 22:03
cazanca
Nu este medic/terapeut
cazanca
Va multumesc din suflet pentru sfaturile si parerile voastre care m-au ajutat si mi-au demonstrat ca mai exista inca oameni carora le pasa de de semenii lor in suferinta ! deasemenea multumesc celor care mi-au transmis mesaje provate !
Pentru toti Un Paste cu multa lumina, sanatate si mai ales.pace in suflet !
0
14-04-2012, ora 21:17
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Sarbatori Linistite si dvs!
Tineti-ne la curent cu ce ati hotarat pina la urma.

Paste Linistit!

Prozac
0
10-10-2012, ora 09:33
adrian9039
Nu este medic/terapeut
adrian9039
Pentru cazanca:

Si eu am trecut prin ceva asemanator, dar am scapat prin psihoterapie. Ma mir de sfaturile pe care le primiti, cu spovedanie si medicamente. Nimic nu are cum sa va scoata gandurile astea din cap. Doar noi suntem in stare, dar nu as fi putut fara sa inteleg de unde si cum apar si ce exercitii sa fac pentru a scapa de ele. Pe mine m-a ajutat psihologul Doina Grasu, careia ii multumesc enorm! Nu m-am simtit deloc aiurea sa vorbesc despre asta, desi mi-era greu. Mi-a explicat cu multa, foarte multa rabdare si mi-a dat sa fac niste exercitii speciale pentru aceste ganduri. E tare greu cu gandurile astea negere si care parca nu iti mai ies din cap. Mergeti doamna la un psiholog bun si scapati de ele!

Multa sanatate!
0
13-10-2012, ora 23:14
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Acese gandui se numesc gânduri intruzive, nu pot fi considerate neapărat o tulburare dar este important să încercaţi mai întâi psihoterapie iar dacă nu obţineti rezultatul dorit, încercaţi şi o abordare medicamentoasă. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •