De un an imi curge un san

01-10-2008
balan_nela
Nu este medic/terapeut
balan_nela
De un an, imi curge un san, Mi-am facut analize si chiar RMN-pentru ca am o prolactina mare si s-au gandit la un prolactinom, dar se pare ca nu e-, si nu am nimic patologic, Dar sanul nu se opreste, zilnic in general dimineata cateva picaturi,.un endocrinolog mi-a spus ca s-ar putea sa fie hormonal, si mi-a dat progestogel.degeaba.poate cineva, un medic sa-mi spuna ce este si ce pot face?
19 comentarii
0
04-10-2008, ora 00:00
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
Investigatiile sunt multiple, iar tratamentul nu este extern in cazul unei prolactinemii crescute.Cautati alt medic endocrinolog sau mergeti intr-un centru medical mai mare.
0
04-10-2008, ora 00:00
balan_nela
Nu este medic/terapeut
balan_nela
Multumes, voi incerca sa merg la Cluj.
0
15-10-2008, ora 00:00
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
In care localitate stati?
0
15-10-2008, ora 00:00
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
Scieti-mi rezultatele analizelor, RMN. mamografie, ex ginecologic si ce ati mai facut
0
22-10-2008, ora 06:05
balan_nela
Nu este medic/terapeut
balan_nela
Eu am adaugat un comentariu. dar se pare ca nu este.am scrias rezultatul analizelor.la RMN nu sunt decat modificariel specifice varste, la ex papa-nicolau, doar o usoara inflamatie, iar la mamografie, displazie mamara, cu ectazii ductale.indrumare catre endocrinolog.care mi-a spus sa nu ma sperii, ca nu am cancer, asta se intampla datorita organismului meu care refuza sa intre in menopauza.anul acesta, din luna mai s-a intrerupt si menstruatia.
0
22-10-2008, ora 18:36
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
V-as ruga sa-mi mai dati valoare prolactinei in cazul dvs., valorile normale inscrise pe buletinul de analiza, varsta, boli asociate, medicamente pe care le luati.Cazurile acestea, fara substrat organic, pot fii tratate si de ginecolog (tot bun, nu oricine).
0
26-10-2008, ora 17:54
balan_nela
Nu este medic/terapeut
balan_nela
Varsta, 51 de ani.dar de la 50 am aceasta galactoree.La ex citologic secretie mamara:frecvente macrofage, rare celule epiteliale secretorii, rare polimorfonucleare, sau frotiu sarac celular cu rare celule scuamoase superficiale.Prima prolactina, 2009 la valori normle cuprinse intre 127-637, iar repetata, 768.La ecografii si mamografii sanul stang-ectazii ductale supero-externe in cadrul tesutului fibroglandular bine reprezentat-displazie mamara.RMN fara substanta de contrast nimic specific, modificari specifice varstei.Boli, un RSB acum 40 de ani, o hepatita B acum38 de ani, tratata bine, fara urmari(verificata la Coltea la d-na prof Delia Popescu in 2005)In 2005 mi-a aparut urticarie afrigore, grava, sub 8 grade nu ies din casa, pericol de soc anafilactic.Tratamente, am facut in acesti 3 ani desensibilizarea organismului(pentru urticaria afrigore )si iarna iau protectie dubla...dimineata aerius si seara zyrtec...sau telfast cu aerius...le schimb mereu.Dar sub 8 grade tot nu pot iesi chiar cu protectie.Asa ca prefer sa stau in casa la 23-24 grade.Credeti ca ar putea fi o cauza medicamntele luate?Altceva nu iau, decat ca orice om, o un paracetamol, un triferment, la nevoie.
0
02-11-2008, ora 15:26
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
Imi cer scuze de intarziere. Multumesc pentru datele trimise, alergia la frig este mai raruta. Nu este specialitatea mea, dar am colege ginecolog, endocrinolog si alergolog bune profesional si desi nu-mi plac consultatiile pe internet, am sa va dau un raspuns in urmatoarele 2 zile.RMN pentru hipofiza din cate stiu se face intr-o anumita incidenta ( deci nu cerut RMN cerebral simplu) si cu substanta de contrast. Va doresc sanatate!
0
02-11-2008, ora 18:36
balan_nela
Nu este medic/terapeut
balan_nela
Nu trebuie sa va cereti scuze pentru intarziere.Din suflet va multumesc pentru ca imi raspundeti si aratati interes.Eu locuiesc in Braila.Am fetita in Constanta, dar e micuta...e rezident anul II pediatrie.ii place maseria ei, dar nu e prea indrazneata ca sa deranjeze pe d-nii prof. medici, cu problemele mele.A ramas ca atunci cand era studenta cu un mare respect pentru profesorii ei, si pastreaza o anumita distanta.Inca o data va multumesc, si astept.Toate cele bune, cu multumiri.
0
04-11-2008, ora 18:39
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
Presupunand ca am exclus cauzele organice (RMN trebuia facut cu substanta de contrast) tratamentul ar fi cu Dostinex comprimate de 0, 5 mg, un comprimat pe saptamana cu repetarea prolactinei dupa o luna. Tratamentul se face 3-4 luni. Atentie foarte mare la laboratorul la care va faceti analizele. Conteaza metoda de determinare, aici in Bucuresti nu am intalnit aceasta analiza cu aceste valori normale. Valoarea de 2009 este cam ciudata. Va doresc multa sanatate, succes fetei dumneavoastra! Astept vesti. Toate cele bune!
PS: medicamentele pentru alergie nu influienteaza.
0
04-11-2008, ora 20:07
balan_nela
Nu este medic/terapeut
balan_nela
Multumesc tare mult.zilele acestea voi merge la Constanta si voi repeta prolactina si o secretie.Inca o data multumesc.
0
10-11-2008, ora 17:18
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
Astept vesti. Ar trebui sa faceti analize mai complexe pentru excluderea prezentei unor autoanticorpi si asta periodic, pentru ca si alergia a frigore si hiperprolactinemia pot exista ca afectiuni de sine statatoare, dar pot, , anunta" cu ani inainte alte afectiuni.Nu vreau sa va stressez, consider ca e bine sa fii informat si orice se trateza mai usor la debut.Investigatiile ar fi preferabil sa le faceti la Constanta si gasiti un medic constiincios, nu e nevoie sa fie profesor.Sfaturile sunt din practica, am rude in Braila.Va doresc sanatate si astept vesti!
0
10-11-2008, ora 20:51
balan_nela
Nu este medic/terapeut
balan_nela
Va multumesc inca o data pentru interesul aratat si sfaturile date.Am ajuns la Constanta si luni dimineata merg sa-mi fac analizele.o sa fac tot ce fac aici la synevo.O sa va las aici rezultatele, daca va intereseaza si nu deranjez.Ma bucur sa aud ca aveti rude in Braia.Probabil ati si vizitat orasul, si ati vazut Dunarea aici.O seara buna!
0
13-11-2008, ora 17:26
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
La Synevo este foarte bine si eu trimit acolo pentru analize mai importante si markeri.Am vizitat orasul si mi-a placut faleza Dunarii.Sanatate! Sunt curioasa sa vad analizele.
0
14-11-2008, ora 09:29
balan_nela
Nu este medic/terapeut
balan_nela
O sa va las aici rezultatele...dar o sa va mai spun ceva...cred ca e o legatura intre perioada ciclului menstrual si galactoree.Acum pe 8 noiembrie mi-a venit menstruatia si mi s-a oprit sanul.cele 4 zile nu a mai curs.in ianuarie si mai a fost la fel.Din mai eu am crezut ca s-a instalat menopauza, dar se pare ca inca nu.A fost normal, fara probleme, doar cu 2 saptamani inainte dureri de sani si burta, si o stare de nervi la picioare.
0
21-11-2008, ora 12:36
balan_nela
Nu este medic/terapeut
balan_nela
va scriu aici rezultatele la ce am facut analize.Pentru ca la secretie nu am facut deoarece s-a oprit.Voinface cand v-a curge, pentru ca acum nu am mai traumatizat sanul.Prolactina este 521 la valori 72-511.CA 15-3 antigen carbohidrat este 15.17si trebuie sa fie mai mic sau egal cu 25.
0
22-11-2008, ora 12:56
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
E bine.Cresterea mica nu pune probleme.Cred ca v-ati investigat destul, mai ales ca a venit si frigul.Sunt tulburari de menopauza.Incerati totusi Dostinex 1 tableta la10 zile timp de o luna si apoi la 2 saptamani inca 2 luni. Doza o puteti regla dupa prezenta si cantitatea secretiei. In primavara repetarea analizelor si ecografie mamara, fara CA 15-3.Va doresc multa sanatate dvs si celor dragi! Mai astept vesti.
0
15-11-2013, ora 12:54
roxana nicoleta25
Nu este medic/terapeut
roxana nicoleta25
Buna am 25 de ani am fost diagnosticata cu galactoree bilaterala la un control ginecologic, de aici am fost la un endocrinolog, in urma analizelor de sange nivelul de prolactina a iesit peste maximum, l-am facut la o ora de la trezire si am fost stresata plus facusem efort fizic, am facut radiografie la glanda pituitara, rezultat aspect normal, am facut ecografie la glanda tiroida care este normala. Precizez ca sani curg doar la stimularea mameloanelor, nu am fost insarcinata, nu am folosit anticonceptionale si nici nu am facut avort. la urmatorul control ginecologic la o ecografia transvaginală am aflat ca am chist de 3 cm la ovarul stang, Am primit tratament trei luni cu logest pentru chist dar sani inca curg, sunt disperata nu stiu ce am, nu stiu ce sa fac. as dori un sfat!
Multumesc anticipat :)
0
15-11-2013, ora 20:01
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate nu cred ca vei gasi raspuns pe aceasta sectiune a forumului, destinata problemelor legate de cancer, dintre care tu, din fericire, nu pari sa ai una. exista sectiuni despre probleme endocrinologice, etc. poate ar fi mai bine sa incerci acolo, daca medicii cu care ai vorbit pana acuma nu te-au lamurit foarte tare.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Lactația falsă (gestația falsă, pseudogestația)
  •