fractura tibie+peroneu nu caluseaza

02-11-2009
dangrosu
Nu este medic/terapeut
dangrosu
In 2008 15 iunie ( la o zi dupa nunta noastra) am avut accident de masina. Pe scurt am fost dus la spitalul judetean unde domnii doctori de acolo au spus ca am o fractura grava si mi-au pua tijaK. Abia dupa o luna mi-au dat voie sa plec la Bucuresti la spital. Acolo au pus diagnosticul : fractura deschisa tip III C1/3 medie cu distala ambe oase gamba dreapta veche de o luna, operata, infectata -defect de parti moi cca 1, 5% fata antero-interna 1/3 distala gamba dreapta. Extragere tija K, tibie dreapta, rezectie segmentara tibie dreapta 6cm si stabilizare cu scurtare gamba dreapta (fixator extern AO-SYNTHES montaj in delta).
Se evidentiaza infectie cu Klebsiella sensibil la Amikacin si Meronem, care se administreaza in doze uzuale, evolutie favorabila.
Fac tratament cu sintrom 1cp/zi , INR mentinut intre 2-3.
Ideea este ca ma duc la control periodic si fac radiografii la 4 luni, ultima este din luna iunie, dar nu are loc calusarea. Iau vitamine, calciu+Mg+vit D.
In afara de aceasta problema simt o durere puternica pe talpa la atingere.
Doctorul ortoped a spus ca cel mai bine ptr mine este amputarea gambei deoarece in acest mod nu ma mai chinui. Eu o iau in considerare doar ca ultima solutie.
Va rog, daca stie cineva unde sa ma mai duc, la ce medic, spital, clinica.
Mentionez ca ortopedul mea a spus ca nu se mai recupereaza piciorul deoarece neurologic este distrus. El spune ca este paralizat, dar el misc putin din glezna, simt rece, cald, durere, atingerea.
Am gasit pe net ca se poate face EMG , am vb cu doctorul si i-am spus de acesta procedura si interesant a fost raspunsul dinsului, , Nu ai facut nici un EMG pina acum?, , Am raspuns ca nu am stiut ca trebuie sa fac. A zis sa fac si am gasit pe net un cabinet unde am fost ptr EMG. Acolo medicul a spus ca cine ma trimis cu un fixator in picior sa fac EMG, nu se poate face in aceste conditii. Dar neurologul e de parere sa nu tai piciorul deoarece neurologic se recupereaza dar problema este dpdv ortopedic.
Ce pot sa fac pentru a afla daca mai sunt sanse de recuperare sau daca nu sunt.?Eu ma pregatesc pentru ambele situatii.
Multumesc.
24 comentarii
0
03-11-2009, ora 16:57
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Domnule Grosu, sa va spun eu din experienta din ce cauza se intampla ce se intampla:
Cauza o gasiti in fraza aceasta : "Iau vitamine, calciu+Mg+vit D."
Atata vreme cat luati calciul acela alopat si vitamina D nu prea aveti sanse sa va faceti bine, cel putin nu in mod normal, caci tocmai aceste substante impiedica vindecarea fracturii.
Aceste lucruri sunt cunoscute demult, insa la urechile celor mai multi doctori nu au ajuns inca.

Si atunci degeaba va opereaza cei mai buni chirurgi daca cu medicamentele si suplimentele date ulterior se impiedica vindecarea.
Substantele acestea au un efect diferit la persoane diferite. La o constitustie calcaroasa
calciul acesta poate mult mai daunator decat la un altfel de constitutie. Bune nu sunt pt. nimeni aceset substante. Nici magnesiul in forma aceasta nu este bun.

Deci daca doriti sa se vindece fractura trebuie sa renuntati la aceste sumplimente si sa folositi urmatoarele remedii pt. a accelera sau porni vindecarea fracturii:

Remediul homeopat Calcarea carbonica CH15, or granula pe saptamana. Se incepe cu ea (se suge)
Dupa aceea se face 24 de ore pauza:
si se continua cu :
Remediul homeopat Calcarea phoshorica CH9, or granula zilnic (se suge, dimineata)
Remediul homeopat Symphytum CH7, or granula dupa amiaza si una seara (se suge)
Remediul homeopat Arnica CH9, o granula la fiecare 2 zile, separat la cateva ore de celelalte (se suge), iar daca exista inca rana si infectie zilnic.
Remediul homeopat Magnesium carbonicum CH7, or granula la fiecare 2 zile (se suge, separat de celelalte )

Remediile le gasiti la farmaciile homeopate (am pus o lista aici). Un tub cu 80 de granule costa ca. 6 lei.
Evitati cofeina si iutelile.
In plus faceti de 2 ori pe saptamana ciorba din oase de vite (picioare) fierte bine sa iasa gelatina din ele care da substante necesare pt. oase. Lactetele trebui evitate caci blocheaza asimilearea
de calciu si trebuie alimentatie regulata cu mei / grau integral /ovaz pt. a da siliciu organic corpului.

Comprese cu tinctura de Arnica (plafar) diluata in ceva apa se pot folosi daca exista inca rana exterioara.

Nu va amputati gamba ! Incepeti asa si mergeti intre timp la un medic homeopat cu experienta.
Piciorul se poate salva destul de usor insa nu de medicina alopata. Folositi homeopatia cu incredere,
face minuni. Eu as renunta la orice mediccament chimic, caci nu fac decat rau indiferent de numele si functia lor si daca nu v-ati convins pana acum...
Succes, sper sa va ajute ce v-am scris.
0
09-11-2009, ora 22:53
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimate Domn
Aveti deja aproape 1 an si jumatate de evolutie cu infectie care poate fi considerata cronica. Avand in vedere ca fractura a fost deschisa, existau multe sanse ca aceasta sa se infecteze, de aceea este posibil ca decizia de osteosinteza cu tija K sa fi fost un pic pripita si mai ales cea legata de scurtare. Poate ca un fixator pus de la inceput ar fi fost mai bun, desi nu pot garanta 100% ca evolutia ar fi fost diferita. Problemele care se pun acum sunt urmatoarele:
- care este starea actuala a focarului de fractura (exista sau nu semne de oarecare consolidare?);
- cat de extinsa este infectia osoasa (fapt care se poate aproxima prin imagistica RMN, insa nu cu un fixator din aliaje de tip feros)
- care este extensia leziunii neurologice si natura acesteia (leziunea nervoasa nu a fost explorata?);
Raspunsul la aceste intrebari va poate convinge sa faceti un anumit tratament, insa exista si alte argumente pe care le voi aminti. Desigur, imi fac datoria sa va previn ca puteti bea tinctura de arnica cu hectolitrul vreo 300 de ani, zemuri si siropuri, decocturi si prafuri, carbon cu valenta 15, precum si copite de vaca gratinate (la care puteti adauga si coarnele), ca vindecarea va veni dupa tot atatia ani, daca sunteti nepot de-al lui Matusalem. Stau si ma intreb de cand siliciul este un component primordial in oase(?), cand el este principalul constituent al solului lunar si al nisipului in care se jucau cu organul gandirii "producatori incontinenti de joase silogisme si idei" - vorba lui Ion Barbu, in timp ce altii invatau in facultati. Desigur, pentru incontinenta pe forum de orice fel, recomand cu caldura ceaiul de menta - fara zahar otravitor. Plantele sunt baza majoritatii medicamentelor pe care le luam si pot afirma ca si eu consum cu placere ceaiuri care au un benefic efect adjuvant, insa modificarile biomecanice nu se sperie de arome, iar fracturile au nevoie de calciu, eventual din lactate. Inchei aceasta neplacuta dar necesara paranteza cu un mesaj optimist pentru Dvs. Nu cred ca este necesara amputatia. Pot sa va spun ca la Centrul Pilot Constanta am tratat cazuri de infectii dupa fracturi sau chiar am reusit sa le prevenim prin asocierea la tratamentul ortopedic a HBO (oxigenoterapie hiperbara). De altfel, Clinica de Ortopedie din Constanta este singura care beneficiaza de prezenta in Constanta a Centrului de Medicina Hiperbara - singurul din Romania - care asigura aceasta asociere terapeutica. Avem pana in acest moment numeroase cazuri similare in care infectia nu s-a dezvoltat si consolidarea a survenit in timp record, sau altele infectate anterior si care au scapat de infectie si s-au consolidat prin terapie asociata. De asemenea, prin colaborare cu sectia de ortopedie din Mangalia (Dr. Donica) se pot aborda cazurile in care este nevoie de alungire pentru redimensionarea normala a segmentelor de membru scurtate (prin sistemul Ilizarov).
Daca doriti amanunte despre posibilitatile terapeutice pe care le putem discuta, asteptam detalii din dosarul Dvs. medical (mai ales imagistice).
Oricum, retineti ca - cel putin din datele existente - nu putem exclude oportunitatea unei alte interventii chirurgicale (eventual de modificare sau repozitionare a fixatorului).
Astept cu interes date noi despre afectiunea Dvs.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
10-11-2009, ora 17:54
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate Domn, stimate Coleg,

desi sint perfect de acord cu D-voastra referitor la cele spuse despre infectiile si traumatismele osoase, as avea un amendament. Cred ca va inselati cind afirmati ca ar putea pacientul consuma din arsenalul vinzatorilor ambulanti de ierburi 300 de ani fara nici un efect in cazul infectieilor osoase pentru simplu motiv ca aceste terapii nici macar asteptarea de viata nu o prelungesc, din contra chiar o scurteaza. Mii de ani omenirea a avut practic parte numai de homeopatie, dar desigur si de aceiasi sarlatani precum cei din zilele noastre, iar efectul il stim cu totii: o durata de viata mai mica de 50 de ani, plina de dureri si chinuri.

Ca exemplu este chiar comentariul de mai sus cu nu stiu ce remedii impachetate homeopatic care ar stimula consolidarea. In secolul RMN-ului desigur ca putem verifica repede disparitia edemului specifica infectiilor dupa ceaiul de galbenele, iar daca chiar ar fi avut vreun efect terapeutic am fi putut admira aceste RMN-uri. Cit despre competenta medicala a interlocutorului homeopat remarc faptul ca nici macar nu intelege legatura clara dintre infectie si inflamatie care impiedica calusarea, atit sub fixator cit si sub tinctura de patrunjel

Desigur ca puteti ingera orice buruiana sau suge orice granula dar daca vreti sa scapati de problemele D-voastra mai bine v-ati adresa unui medic ortoped cu experienta in patologia infectioasa, ca de supt la aceste granule sau la copite de vaca (fierte sau gratinate) puteti sa sugeti si inainte si dupa.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta.
0
10-11-2009, ora 19:25
dangrosu
Nu este medic/terapeut
dangrosu
Va multumesc ptr raspunsurile pe care le-am primit. Am citit despre medicina hiperbara si tratamentul ortopedic HBO mi-a fost recomandat si de doctorita din orasul meu( Tecuci ).
Pe data de 20 noiembrie am programare la sp. Foisor, din pacate Dl. Prof. Dinu Antonescu este in concediu dar am reusit sa fac o programare la Dr. Schiopu.
Sa vedem ce ne spune si medicul de la Foisor.
Incerc sa fac un RMN, sa vad unde, deoarece nu se poate in orasul meu. Il voi intreba pe medicul meu curant daca pot face RMN.
Voi reveni cu amanunte de la spital.
Sanatate, cu respect Dan Grosu.
0
10-11-2009, ora 20:10
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Desigur cu placere!

Pentru Dl Prof. Antonescu am o consideratie deosebita si chiar imi amintesc cu o deosebita placere stagiile de ortopedie la D-l Prof. unde am auzit pentru prima oara despre oxigenerarea hiperbara ca tratament al osteomielitei.

RMN-ul este deosebit de important in ortopedie deoarece oasele, pe linga structura minerala, mai au si o vascularizatie proprie, sint un tesut, de regula viu, astfel ca pe linga alterarea structurii minerale, evidentiata pe Rx sau CT, pot prezenta si o alterare a vascularizatiei, care se poate observa precoce cu ajutorul RMN-ului. Acest lucru este crucial pentru a intelege patologia osoasa si face diferenta dintre dulgherit si ortopedie.

De aceea este deosebit de importanta folosirea in ortopedie a materialelor de osteosinteza care nu contin fier, tocmai pentru a nu rapi pacientului aceasta posibilitate de diagnostic, utila in multe specialitati, dar cruciala in ortopedie. Infectiile osoase, ca si cele de tesuturi moi, se caracteriteaza prin inflamatie, adica edem, care se evidentiaza pe RMN extrem de simplu.

Daca pina la aparitia RMN-ului ortopezii putea da din umeri in cazul unei infectii osoase si spune: cred ca v-ati vindecat, dar osteomielita D-voastra poate cindva reapare, acum facem un RMN, vedem inflamatia si atunci putem spune cu certitudine ca osteomielita nu este vindecata, respectiv daca aceasta dispare stim iarasi cu singuranta daca a fost tratata. Patologia ortopedica se simplifica enorm, deoarece numai un tesut viu bine oxigenat se poate reface rapid, iar aceste lucruri le putem vedea cu ajutorul RMN-ului, ca sa nu mai vorbim de ce va veni cind PET si SPECT (imagistica care poate determina cu exactitate blood flow-ul in tesuturi si metabolismul tisular in dinamica) vor intra de rutina. Revolutia in medicina pe care o traieste HBOT in America se datoareaza tocmai aparitiei acestor metode de diagnostic.

Astazi in Romania pot face un RMN osos si determina daca structura tisulara osoasa vizata este afectata sau nu, daca osul se reface sau nu si demonstra si arata cum evolueaza o necroza osoasa aseptica sau septica, incet dar sigur spre vindecare. Tot azi, dar in America, unde avem PET si SPECT putem de exemplu localiza focarul cerebral de epilepsie, putem arata starea acestuie ischemica si putem verifica efectul HBOT de revascularizare al acestei zone ischemice si implicit atesta pacientului ca este vindecat!

Asa cum ortopezii acum descopera RMN-ul, peste citiva ani si neurologii romani vor descoperi importanta EEG 3D, a PET si a SPECT.

Dar, repet, pentru RMN avem nevoie de materiale de osteosinteza care sa nu contina fier. Atita vreme cit ortopezii inca nu constientizeaza acest lucru ne vom lupta in continuare cu imposibilitate de a face medicina bazata pe evidente stiintifice si lasam loc vinzatorilor de ierburi sa-si vinda prafurile, mai ales unde au acelasi efect terapeutic ca si al patrunjelului in supa.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta.
0
12-11-2009, ora 00:17
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Da domnilor doctori,

am ras si eu copios de hazul dvoastra. Se pare ca de atatea glume insa nici nu va dati seama ca pacientul acesta nevindecat nu a fost tratat mai inainte cu ierburi ci de penultimul racnet al medicinii moderne cu tot arsenalul in afara oxigenului ! Dar bineinteles ca veti da vina pe os sau pe pacient...sau pe bacterii...

Iar terapia hiperbara (din pacate si hiperscumpa) pare acum singura si ultima salvare a unui os fracturat in medicina moderna, un mod de salvare de care cei mai multi ortopezi probabil ca rad tot asa ca si dvoastra de homeopatie pe care o bagati in aceeasi oala cu ierburi, prafuri si ciorbe si o faceti mai batrana decat Matusalem.

Ma bucur insa pt. pacienti ca exista o modalitate mai buna decat esecul evident de pana acum, cu sau fara RMN-uri (RMN= Ramai-Mai-Naspa dupa ce faci prea multe caci inofensive nu sunt astfel de analize) si ma bucur pt. pacienti ca mai exista si medici cu un camp mai larg de vedere, fie el si numai pana la nivelul oxigenului sub presiune.

Indiferent de ce metode folositi atata vreme cat faceti oamenii bine Dzeu sa va ajute, insa aveti grija sa nu deveniti prea dependenti de technologii scumpe sau complicate caci nu mai este mult timp pana apare atat o inflatie colosala cat si lipsa cronica de curent electric si financiar care o sa va faca aceasta technologie ori de nefolosit ori de neplatit.
Si cine stie la ce ierburi si ciorbe de care radeti acum va mai impinge atunci nevoia.

Cat priveste necesitatea calciului pt. oase ati putea sa faceti un experiment simplu pe care un mare biolog
necunoscut si nerecunoscut de medicina moderna, Dr. Kervran, l-a facut deja demult. Un experiment stiut de orice taran la tara.
- dati la o gaina care face oua mancare care nu contine deloc calciu si o sa vedeti ca gaina va sfida cunostintele medicinei si va face mai departe oua care contin o multime de calciu.

O gaina care nu stie sa faca decat cotcodac va contrazice teoria stiintei cu nevoia calciului din exterior si va dovedi ca este in stare sa produca calciul singura atata vreme cat i se da anumite alte substante din exterior (siliciu, potasiu.)

In plus o intrebare pe care o raspunde orice scolar in mod corect atunci cand ii este adresata:
- calculati cat calciu intra intr-o vaca care se hraneste cu fan sau cu iarba si care produce lapte (lapte care contine o gramada de calciu) si calculati si cat consuma vaca pt. nevoiile proprii si o sa iesiti in minus.
In vaca intra mai putin calciu decat iese. Poate ne spuneti de unde provine atata calciu fara a incalca dogmele stiintei.

Acel Dr. Kervran a facut si cercetari cu privire la cauza de la care repararea fracturilor se face mult mai repede atunci cand in loc de carbonat de calciu (alopat) se da pacientului siliciul organic ca cel din coada calului. (si din pacate siliciul organic lipseste aproape cu desavarsire din hrana romanilor caci nu consuma mai deloc cereale integrale)

Aici un link despre Kervran: www.lasarcyk.de/kervran/

Cu alte cuvinte: nu numai infectia este importanta la vindecarea unei rani si ea nici nu este cauza nevindecarii ci alimentarea corpului cu substantele de care el cu adeverat nevoie si nu cu cele de care CREDE medicina ca are nevoie si care date gresit INHIBA vindecarea.

Iar vitamina D si calciul alopat asa cum este dat de decenii inhiba sau incetineste vindecare oricarei fracturii. Cu sau fara oxigen sub presiune.

Cu stima,
scarface
0
16-11-2009, ora 23:55
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
D-le Scarface
Nu stiu care este pregatirea Dvs. profesionala si eventual academica, dar sunteti impresionant sub aspectul perseverentei. Nu confundati aplicarea incorecta a tratamentului de catre medic cu esecul principiului terapeutic folosit - acestea sunt exceptii iar utilizarea acestui argument stupid pentru a impinge gandirea medicala cu secole in urma este reprobabila. Nu aveti - si probabil nu veti avea niciodata - calitatea morala si profesionala de a critica un medic specialist intr-un domeniu care va este strain, cum de fapt par a va fi toate. Subscriu comentariilor Dvs,. legate de hranirea incorecta; este adevarat ca hrana industriala ne-a invadat bucataria, dar se vede treaba ca unii dintre noi nici pe aceea nu ne-o putem permite, astfel ca hrana ecologica si preparatele - uneori bizare - la care faceti referire, sunt uneori mai scumpe decat medicamentele obisnuite. Apoi, apreciez stilul Dvs viguros de a va lua la tranta cu tabelul periodic al elementelor, insa tin sa va atrag atentia ca transformarea elementelor din unul in altul (respectiv banalul siliciu in calciu dar si altele) poate elibera (prin fisiune sau fuziune) cantitati de energie enorme, care ar putea sa asigure consumul unui oras pe timp de iarna ani de zile. Probabil ca o gaina din cele pomenite de cercetatorul Dvs - de care nici nu ma mira ca nu a auzit nimeni - ar avea aceeasi cautare ca un reactor de fuziune la rece si in scurt timp fiecare capitala din lume va fi alimentata cu energie de propria ei gaina atomica. Posibil ca vacile generatoare de calciu despre care vorbiti stau la baza formarii Caii Lactee. D-le Scarface, sa admitem ca dictonul "ex nihilo nihil" poate parea prea mecanicist pentru Dvs, insa consider ca o varianta alternativa a materiei este energia cu care acesta se afla in perpetuu echilibru, sau macar inteligenta, daca ne gandim la miracolul religios al Creatiei, insa Dvs. nu ne oferiti niciuna din cai. Un vechi proverb englez spune: "If you cant improve the silence, dont break it!". Credeti-ma ca pletora de pseudo-argumente de sorginte para-logica nu convinge pe nimeni si nici nu va avantajeaza pe Dvs. si abordarea medicala, careia in acest fel ii faceti un real deserviciu. Desi consum cu placere produse naturale, nu am pretentia ca ma pricep in domeniul medicinei naturiste sau homeopate si de aceea, din bun simt, nici nu scriu in acea sectiune, insa nu ma astept ca exemplul meu sa fie luat in seama de "specialisti" ca Dvs. Banuiesc ca nu va duceti niciodata la doctor, desi uneori nu ne dam seama cata nevoie avem!
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
30-11-2009, ora 20:39
dangrosu
Nu este medic/terapeut
dangrosu
Buna ziua tuturor.
Imi pare rau ca s-a ajuns la discutii in contradictoriu din cauza mea.
Cum am spus mai sus am avut programare la Foisor. Acolo am fost consultat de dr. Noveanu.
A vazut ca pot misca picioru din glezna ( foarte putin de altfel), ca simt pe toata suprafata piciorului. Dar la radiografia din iunie nu incepuse sa caluseze.
S-a uitat la picior, l-a pupait si mi-a dat o reteta, am mai zis sa fac o radiografie acum si inca una peste 6 luni sa vedem evolutia. De asemenea a spus ca ptr moment nu trebuie amputat piciorul si sa mai asteptam 6-8 luni. Mi-a dar reteta : milgamma, lyrica, vitamina E si complex de vitamina B.
Am facut radiografia si a inceput sa caluseze, dar am gasit pe net ca milgamma e de fapt un complex de vitamina B. Trebuie sa fac recuperare multa si in orasul meu e mai greu deoarece nu am unde sa fac.
Sper sa fie bine.
Sanatate.
0
11-02-2010, ora 22:56
CARLA 45
Nu este medic/terapeut
CARLA 45
Fugiti de acest om daca puteti. Acest om are indrazneala sa iti spuna in fata cat este "spaga" lui in functie de operatia pe care o ai de facut. Dupa operatie se poarta cu tine de parca ai fi ultimul om si totusi are grija ca o singura operatie sa nu fie suficienta pentru a scapa de el. Si daca ai facut o operatie la el nu inseamna ca la urmatoarea iti face vre-o reducere. Mie mi-a cerut 1000 de euro, altfel el nu face operatia. E o haimana nu un doctor
0
11-02-2010, ora 22:58
CARLA 45
Nu este medic/terapeut
CARLA 45
Am uitat sa spun ca e vorba de Noveanu Dan de la Foisorul de Foc. Macar de si-ar afisa lista de preturi. Sa iti deschida o clinica particulara si sa ceara cat vrea. Asa ceva nu se poate.
0
11-04-2010, ora 00:27
florin_zx
Nu este medic/terapeut
florin_zx
BUNA ZIUA MA NUMESC FLORIN SI AM 25 DE ANI, , ACUM UN AN AM AVUT UN ACCIDENT DE MOTOCICLETA IN CARE MI-AM RUPT TIBIA SI PERONEUL... MENTIONEZ CA NU A FOST O FRACTURA DESCHISA... LA SPITAL CAND M-AU OPERAT IN SALA OPERATORIE AM LUAT UN STAFILOCOC AURIU DE CARE NU AM PUTUT SA SCAP NICI IN ZIUA DE AZI... IN CONSECINTA TIBIA NU SE SUDEAZA INSA PERONEUL DA... AM FACUT 3 LUNI DE ZILE TRATAMENT IN CAMERA HIPERBARICA IN STRAINATATE AM AVUT TIJA, DUPA CE MI-AU SCOS TIJA MI-AU APLICAT PE PICIOR FIXATOR DE TIP ILIZAROV 8 LUNI DE ZILE INCA FARA REZULTAT MENTIONEZ CA FIXATORUL L-AM PUS IN STRAINATATE OSUL INCA NU VREA SA SE CALCIFICE.. DECI SEMN CA TRATAMENTUL HIPERBAR NU FUNCTIONEAZA TOT TIMPUL... ACUM AM FOST LA ACEEIASI DOCTORI CARE M-AU OPERAT SI AU SPUS CA TREBUIE TAIAT SI SCOASA PORTIUNEA DE OS INFECTATA(4-5 CM) UNITE CELE DOUA PARTI SI MAI JOS APROAPE DE GLEZNA UNDE OSUL E SANATOS SA IMI FACA INCA O TAIETURA A OSULUI SI TREPTAT CU AJUTORUL FIXATORULUI ILIZAROV SA IMI RECUPEREZE CE 4-5 CM MENTIONEZ CA POT MERGE SI POT CALCA PE PICIORUL AFECTAT FARA DURERI NUMAI CA ESTE INSTABIL DIN CAUZA ZONEI NECALCIFICATE. VREAU SA AFLU SI ALTE PARERI DACA CINEVA MA POATE INDRUMA SAU AJUTA.. VA MULTUMESC
0
11-04-2010, ora 01:20
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Buna seara,

in primul rind ca hiperbara sa poata functiona trebuie scoasa tija sau orice material de osteosinteza. Hiperbara se aplica prin controlul RMN al zonei afectate pina la disparitia zonelor de edem osos, atit cit este nuvoie, uneori mai bine de trei luni, alteori mai putin. daca infectia are tendinta de a se localiza (forma sechestre) acestea trebuiesc scoase si inlocuite cu substituent osos, dar fara intreruperea hiperbarei.

La fel ca orice tratament antibiotic, functioneaza numai daca se aplica consecvent (continuu) in dozele adecvate infectiei. In multe cazuri (de exemplu atunci cind se aplica fara protectie antibiotica in paralel) trebuie efectuat zilnic si uneori la adincimi mari (14-18 metri).

Inafara de solutiile radicale (extirparea secmentului osos afectat) in osteomielita hiperbara este una dintre putinele solutii terapeutice care poate vindeca aceasta infectie.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta.
0
11-04-2010, ora 13:46
florin_zx
Nu este medic/terapeut
florin_zx
SINCER NU MA ASTEPTAM CA CINEVA SA IMI RASPUNDA DAR ORICUM VA MULTUMESC. as vrea sa mentionez ca am facut asa cum ati mentionat si dumneavoastra sub supravegherea stricta a doctorilor in aceste 3 luni am facut zi de zi tratament hiperbar la adancimea de 15 m avand pe picior fixatorul de tip ilizarov... intreabarea mea este: taiarea bucatii infectate este o solutie buna, sigura... eficienta???? va multumesc
0
11-04-2010, ora 14:29
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Ca idee este desigur o solutie terapeutica, problema consta in cazul ilizarovului de a efectua RMN-ul. Aceasta investiigatie este esentiala pentru a determina localizarea infectiei (in lungul edemului osos). Adica daca avem o localizare extinsa de-a lungul diafizei pina in epifize atunci trebuie scos tot osul, altfel capetele restante pot fi afectate de infectie, aceasta persistind si dupa extirpare.

De aceea este deosebit de important efectuarea RMN-ul in serii pentru determinarea localizarii exacte, altfel exista riscul reinsamintarilor postoperative.

O posibila cauza a esecului hiperbarei o poate constitui prezenta stafilococului la nivelul tijelor ilizarovului, dar aceasta poate fi numai pe RMN vizualizat, deoarece sub hiperbara de regula osul nu mai supureaza, chiar daca infectia intraosoasa este prezenta.

De fapt problema infectiei osoase o constituie edemul osos care transforma segmentul osos afectat intr-un compartiment avascular unde antibioticul (egal care ar fi acesta) nu patrunde. Daca insa acest edem se combate, tesutul osos isi reia functionalitatea, situatie in care se poate interveni chirurgical. Altfel chirurgia constituie o trauma suplimentara care uneori agraveaza situatie ducind la extinderea infectiei.

Principiul hiperbarei se bazeaza in primul rind pe efectul de combatere al edemului osos si mai putin pe efectele antibiotice ale oxigenului hiperbar. Daca edemul osos persista oxigenul hiperbar (ca si orice alt antibiotic) nu ajunge in segmentul afectat pentru a dezvolta efecte antibiotice, astfel ca infectia persista. De aceea este strict necesara monitorizarea RMN, pentru a determina gradul de extindere a edemului osos si a cuantifica necesarul de terapie.

Hiperbara nu se efectueaza pe "trei luni" sau pe un numar anumit de sedinte, ci pina dispare edemul osos sau pina acesta se localizeaza in asa numitele sechestre care pot fi operate, dar iarasi numai sub o protectie antibiotica, eventual in paralel cu hiperbara in clinici de ortopedie care dispun de aceste facilitati. Problema insa o constituie faptul ca in Europa clinicile de ortopedie care dispun de facilitati hiperbare se pot numara pe degetele de la miini.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta.
0
09-08-2012, ora 13:20
Uruppe
Nu este medic/terapeut
Uruppe
Orice ati face, tineti-va departe de doctorul Dan Noveanu. Este greu de crezut cum se comporta cu pacientii si nu isi merita locul. Sa lase pe altii mai buni (si mai sufletisti) sa-i ia locul si sa se duca sa-si faca cabinet particular din tot cate a strans. La particular gasesti lista de preturi si stii la ce sa te astepti. El lucreaza deocamdata intr-o institutie de stat unde a depus un juramant, pe care nu-l respecta. Sa plece! Sa ne lase! Sunt doctori capabili in spitali.
0
14-01-2014, ora 11:26
AdinaElena
Nu este medic/terapeut
AdinaElena
Buna ziua, am o intrebare daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.
M-am nascut cu boala membranelor amniotice localizata la piciorul stang.
Am avut o operatie de alungire a piciorului stang cu aparat ilizarov (in anul 2003).
In anul 2010 am suferit o operatie de scurtare cu aproximativ 5 cm a piciorului stang. (Dupa ce am facut alungirea, dupa o perioada piciorul care nu crestea a inceput sa creasca...nu stiu in termeni medicali cum sa formulez acest lucru, imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect). Pentru operatia de scurtare a fost folosita o placa de titan cu 7 suruburi. In martie 2014 (anul acesta) se fac 4 ani de cand am placa si medicul care m-a operat mi-a spus ca trebuie scoasa doar ca ma tot amana.
Prin urmare am decis sa merg la alt doctor, pentru o alta parere. Al doilea medic, pe baza analizelor si radiografiilor m-a informat ca operatiile anterioare au fost facute corect, doar ca ar fi indicat sa scot placa acum.
Mentionez ca din radiografii osul arata foarte bine, in locul unde s-a facut scurtarea, osul este prins, ambii doctori au spus ca piciorul este bine.

Mentionez si faptul ca in urma unei limfoscintigrafii, am fost diagnosticata cu limfedem primar congenital. Pt aceasta problema sunt programata la un dcotor specialist. Nu stiu daca are sau nu legatura cu faptul ca am placa in picior.

Intrebarea mea este ce sa fac, sa mai astept o perioada sau sa scot placa acum.

Am fost informata de al doilea doctor ca in zona unde este placa, cu timpul osul poate devenii poros si prin urmare el imi recomanda sa o scot cat mai repede (ma repet, nu cunosc exact termenii medicali, imi cer scuze pentru eventualele greseli).

Va multumesc.
0
14-01-2014, ora 21:04
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cati ani aveti? va deranjeaza cumva placa respectiva?
placa in sine nu prea are de a face cu liphedemul, insa fiecare operatie dauneaza circulatiei membrului respectiv (odata sunt lezate mici vene, in al doilea rand cicatrizarea iarasi poate influenta negativ circulatia venoasa mai ales intr-un caz atat de complicat ca al Dvs)
daca in 4 ani nu s-a instalat osteoporoza atunci nu se va instala niciodata.
deobicei placile superficiale sunt scoase, insa in cazul Dvs trebuie bine gandit
0
17-01-2014, ora 18:40
AdinaElena
Nu este medic/terapeut
AdinaElena
Multumesc frumos pentru ca mi-ati raspuns.
Am 24 de ani, nu ma deranjeaza placa...dar din ce am inteles de la doctori trebuie scoasa atunci cand osul se sudeaza in locul respectiv.

Va multumesc pentru raspuns, ma voi gandi bine la ceea ce trebuie facut.
0
18-01-2014, ora 13:09
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in mod normal placile superficiale la persoane tinere se scot dupa vindecarea fracturii (depinzand de zona anatomica 6-12-24 luni de la operatie), insa la Dvs conteaza enorm lymphedemul.
0
25-11-2017, ora 18:16
Alina6879
Nu este medic/terapeut
Alina6879
Bună ziua! Sunt Alina și pe 3oct 2017 am căzut de pe scară și am fractura cominutiva, cu fragmente osoase detașate, traiect transverbala și longitudinal localizata la nivelul platoului tibial. Am avut 2reduceri și pe 11oct am ieșit din spital cu imobilizare gipsata 6sapt, pe 22 noiembrie am fost la scos ghipsul și a zis ca e ok dar ca nu s - a format calus și mi - a prelungit ghipsul până pe 20 dec. mi-a zis sa fac mișcare cu cadrul, nu pun piciorul în pământ, îl țin în jos atârnat în fașă, după 5min se invinetesc degetele și când îl întind își revine, aș dori un sfat, mulțumesc
0
25-11-2017, ora 22:24
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
aveti radiografiile?
0
26-11-2017, ora 13:13
Alina6879
Nu este medic/terapeut
Alina6879
Da le am ! Cum sa vi le trimit?
0
26-11-2017, ora 15:12
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
scanati sau fotografiati radiografiile si (daca sunt in format digital atunci sau pot fi arhivate cu programul dat de radiolog sau faceti printscreen si apoi le salvati in file-ul dorit):
daca vreti sa le facti publice atunci puneti imaginile pe un site dedicat pentru asa ceva si postati aici linkul pentru poze
sau le trimiteti pe adresa mea de mail pe care il gasiti in profilul meu
0
26-11-2017, ora 15:32
Alina6879
Nu este medic/terapeut
Alina6879
Am trimis radiografiile, le-ați primit ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul