fractura tibie+peroneu

13-06-2010
elena_lenuta
Nu este medic/terapeut
elena_lenuta
in noiembrie 2008 am avut o fractura tibie si peroneu iar in decembrie 2008 am avut o interventie chirurgicala mi s-a pus 2 tije si 18 suruburi.Pe data de 11 mai 2010 am avut a doua interventie, mi s-au extras suruburile si tijele, s-a constatat ca s-a format un hematon iar nervul ce duce spre degetul cel mare nu este functionabil deoarece a fost strivit intre oase in momentul fracturii si pina la prima operatie.Interventia a doua a decurs normal si am fost externata dupa 10 zile iar la 20 zile mi s-au scos firele.In acest moment piciorul mi se umfla ziua si am dureri plus usturime pina la os. Vreau sa intreb daca sunt normale aceste simptome si cit vor dura? Nervul nu si-a mai revenit, vreau sa stiu daca un nerv afectat isi mai revine vreodata? Avand infectie am luat oxacilina si am tinut gheata.picioru se desumfla numai in timp de noapte iar unde am avut un dren mai curge un pic de ceva lichid galben. As vrea sa stiu ce tratament trebue sa iau ce unguiente sa folosesc si daca trebuie sa fac ceva recuperari? As mai vrea sa stiu daca am vreo sansa sasi revina piciorul meu la normal? Astept raspunsul dvs. Va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
13-06-2010, ora 20:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- dupa interventie durerile si edemul periferic sunt cvasi-normale, insa depinde mult de durata, tipul si intensitatea acesteor dureri;
- in principiu vindecarea unui nerv lezat depinde de situatia anatomica a acestuia, de marimea leziunii initiale, de tipul interventiilor chirurgicale ( localizarea inciziilor) si de multe asemenea considerente;
- nu inteleg ce infectie ati avut si cand, la prima sau la a doua interventie??? Si pentru ce ati luat acest antibiotic, care practic nu are nici o eficacitate la acel nivel???
- sansa recuperarii depinde de tipul fracturii intiale, de interventia initiala, de corectitudinea consolidarii, de cea de-a doua interventie si de inca vreo 200 de factori ce tin de D-voastra si de antecedentele personale.
Cu stima
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul