fractura rotula nedeplasata nevindecata

06-06-2014
ancam88
Nu este medic/terapeut
ancam88
Buna ziua,

Acum 6 saptamani mi-am fracturat rotula dupa o cazatura cu bicicleta. Fractura era in doua locuri, nedeplasata. Mi s-a pus ghips complet 3 saptamani. Dupa scoaterea ghipsului nu mi s-a facut radiografie, mi s-a spus doar sa incep sa calc pe el si sa-l indoi.
De indoit pot sa-l indoi aproape la maxim, durere in zona fracturii cand calc pe el apare doar dupa perioade lungi de pauza si la urcatul/coboratul scarilor.
O radiografie facuta ieri, la 3 saptamani dupa scoaterea ghipsului arata ca fractura nu s-a vindecat, si e in continuare prezenta, fara deplasare. Mi s-a spus sa consult un ortoped, care mi-ar putea recomanda o interventie laparoscopica pentru montarea unor fire. Ortopedul nu e disponibil pana joia viitoare, si voiam sa va intreb daca pot in continuare sa calc pe el pana atunci, si daca interventia e absolut necesara. Fractura nu se poate suda de la sine in timp?
Mentionez ca sunt o persoana foarte activa fizic, merg cu bicicleta zilnic, practic sporturi si alpinism. E posibil sa revin la aceste activitati la un moment dat?
1 comentarii
0
08-06-2014, ora 09:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista doua posibilitati de tratament:
- cel conservator (imobilizare pentru 6 saptamani), ce necesita trombo-profilaxie, o recuperare indelungata (3-6 luni de kineto-terapie) pentru recuperarea mobilitatii articulare si prezinta un risc de re-fracturare;
- cel chirurgical, care permite mobilizarea imediata a articulatiei, o recuperare rapida si sanse mai mic de re-fracturare. Prezinta toate inconvenientele unei interventii chirurgicale.
Tendinta colegilor occidentali este de a trata chirurgical fracturile rotulei, tocmai in scopul accelerarii recuperarii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: