fractura radius - recuperare

15-08-2013
hiroyoshi57
Nu este medic/terapeut
hiroyoshi57
Salut! mi-am fracturat mana stanga (radius) pe 10 iulie, si ieri dupa 5 saptamani mi-am scos-o din ghips. doctorul a vazut radiografiile si a spus ca oasele sunt foarte bine si ca trebuie sa incep sa o misc usor in apa calda, insa acum e intepenita si nu o pot indoi, daca incerc ma doare. daca o tin nemiscata nu am nimic. pot sa o tin in jos pe langa corp, dar doar dreapta. este normal? ar trebui sa pot sa fac miscari cu ea dupa doar 1 zi? ce fel de miscari?
7 comentarii
0
15-08-2013, ora 15:22
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
acest fenomen este normal dupa o imobilizare indelungata.
nu trebuie sa-l fortati mana insa trebuie sa incercati sa miscati incheietura mainii, treptat evident.
daca aveti dureri trebuie sa luati calmante, insa miscarea este foarte importanta. daca nu reusiti sa inbunatati mobilitatea singus, atunci cereti ajutorul unui kinetoterapeut.
deobicei recapatarea mobilitatii dureaza cel putin 2-3 saptamani, dupa unii tot atat cat a durat imobilizarea.
eu propun pacientilor sa spala toata vasele de acasa in fiecare zi in apa calda. este o metoda foarte buna
alte varianta foarte buna, insa aplicabila mai ales la femei, este tricotatul manual
0
15-08-2013, ora 20:49
hiroyoshi57
Nu este medic/terapeut
hiroyoshi57
va multumesc pentru raspuns. am incercat sa fac miscari cu ea sa o indoiesc, dar merge foarte putin si daca incerc mai mult ma doare. eu vreau sa incep sa o misc dar nu prea pot, ma tine in zona respectiva.
0
16-08-2013, ora 12:31
magda_ig2212
Nu este medic/terapeut
magda_ig2212
Buna ziua.Am fost operata de hernie de disc la coloana lombara si cervicala.Durerile persista in zona cervicala mi-au depistat doua vertebre lipite si as vrea sa stiu daca e grav.La coloana lombara am curbura accentuata si am dureri foarte mari la apasare si la calcat la calcai si pe lateral si vreau sa stiu daca este grav.Au aparut de curand si dureri la jumatatea coloanei toracale, cred si am dureri chiar pe coloana si cand apas cu mana ma doare foarte tare pe os.As vrea sa stiu daca e cazul de operatie.Am facut recuperare si degeaba, durerile persista si am dureri in timpul procedurilor.Va rog sa-mi dati un raspuns urgent.Va multumesc
0
30-08-2013, ora 17:49
Kinetoterapeut Serban Dragos
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Cluj-Napoca
Kinetoterapeut Serban Dragos
Pentru o recuperare completa si fara sechele posttraumatice va recomand sa apelati la un kinetoterapeut. Pasii recuperarii unei fracturi la nivelul mainii ar fi urmatorii: kinetoterapie pasiva pentru recuperarea amplitudinilor articulare pe toate unghiurile si pe toate axele (flexie, extensie, supinatie, pronatie, circumductie), urmata de kinetoterapia activa care are rolul de a recupera forta tuturor lanturilor musculare. Recuperarea "de unul singur" este rareori reusita si de cele mai multe ori este anevoioasa, dureroasa si incorecta.

Procedurile de fizioterapie grabesc procesul de vindecare si scad durerile de pe perioada recuperarii.
0
02-09-2013, ora 14:05
magda_ig2212
Nu este medic/terapeut
magda_ig2212
Am facut proceduri de 2 ori a cate 10 sedinte la interval de 6 saptamani fizioterapie, gimnastica, masaj si parafina.Dar pentru ca operatia de hernie de disc cervicala este prea recenta si avand si dureri nu am lucrat foarte mult cu cervicala fiind si locul inflamat si am si proteza de titaniu la gat, iar procedurile imi rascoleau mai mult durerile.As vrea sa stiu cat de sensibila este coloana si cat de mare este riscul de a face o alta operatie avand problemele acestea cu coloana, cu 2 operatii si daca este posibil sa se fi slabit coloana, odata cu operatiile facut.Va multumesc.
0
08-09-2013, ora 23:02
20130724
Identitate neconfirmată
20130724
Buna ziua. Recuperarea medicala la fizioterapie se pare că momentan a fost destul de lungă, complementar vă pot sugera o metodă neinvazivă, foarte eficientă pentru scăderea durerilor şi relaxarea musculaturii: se numeşte metoda TAPING.La noi în ţară este numit bandajarea neuromusculară şi este aplicat în general de kinetoterapeuţi specializaţi. Se folosesc benzi adezive care nu conţin medicamente, se aplică pe muşchi şi ligamente, după prima aplicare se poartă mai multe zile (5-7 zile), sunt rezistente la apă şi sunt tolerate foarte bine. Merită să căutaţi un specialist în acest domeniu. Vă doresc sănătate şi succese.
0
09-09-2013, ora 10:56
magda_ig2212
Nu este medic/terapeut
magda_ig2212
Va multumesc o sa incerc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.