fractura pertrohanteriana

26-05-2015
tucosad
Nu este medic/terapeut
tucosad
Buna seara,

Matusa mea in varsta de 79 ani a suferit anul trecut un atac cerebral vascular, in urma caruia a ramas cu o pareza la mana dreapta (la degete) si la piciorul drept(nu poate sa-l puna in pamant). In urma kinetoterapiei efectuate a avansat din pozitia intins in pat la pozitia decubit apoi la scaunul cu rotile.Recent a invatat sa mearga cu cadrul, insa asistata in permanenta.In urma cu 2 saptamani a capatat curaj si a incercat sa mearga singura cu cadrul, insa intr-un moment in care nu era nimeni langa ea. Rezultatul a fost o cazatura in urma careia si-a spart capul si s-a lovit la piciorul bolnav. In urma radiografiei s-a evidentiat o fractura pertrohanteriana sold drept, fara deplasare. Intrebarea mea este:in situatia in care ea a avut acest atac cerebral poate suporta operatia la sold? Ce fel de anestezie ar fi cea mai potrivita in cazul ei? Daca tot va trebui sa se opereze se poate face ceva pentru deblocarea tendoanelor ce tin genunchiul blocat in urma accidentului vascular?
Va multumesc
2 comentarii
0
26-05-2015, ora 23:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Operatia de osteosinteza a fracturii pertrohanteriene este absolut obligatorie: in lipsa operatiei sansele de supravietuire sunt minime.
Anestezia va fi hotarata de specialistul anestezist, insa nu reprezinta o mare problema.
Nu este vorba despre """deblocarea tendoanelor ce tin genunchiul blocat"".
Accidentul vascular cerebral se insoteste de aparitia unei spasticitati mulsculare, care evolueaza catre retractie progresiva. Sectionarea tendoanelor nu este justificata decat intr-o faza tardiva, deoarece face imposibila orice incercare de deplasare/mobilizare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
26-05-2015, ora 23:57
tucosad
Nu este medic/terapeut
tucosad
Va multumesc mult pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul