fractura olecran, recuperare

10-04-2014
pascal georgeta
Nu este medic/terapeut
pascal georgeta
Am o luna si doua saptamani de la scoaterea protezei gipsate (am stat 5 saptamania) de la fractura de olecran drept pentru care s-a intervenit chirurgical cu brose si sarma si nu pot sa flexez cotul, nu pot sa rasucesc palma in sus. Sunt unele rezultate, dar totul merge foarte incet. Am facut 10 sedinte de kinetoterapie dupa scoaterea gipsului, este mai bine pentru mana in general, dar articulatia cotului a ramas rigida.Toate exercitiile de la sala le fac si acasa.
Mai am sanse sa misc articulatia cu exercitii in continuare si daca nu ce este de facut. Multumesc
2 comentarii
0
14-04-2014, ora 02:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Fracturile cotului sunt reputate prin ankiloza secundara grava pe care o determina (mai ales daca articulatia este imobilizata gipsat).
Prin urmare, logic, orice procedeu chirurgical trebuie sa permita mobilizarea activa a cotului cat mai repede post-operator (cel mai tarziu la 10-12 zile, in nici un caz la 5 saptamani).
Exte dificil de precizat daca veti mai obtine vreodata mobilitatea normala a cotului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
03-11-2018, ora 20:21
Diana Nichita
Nu este medic/terapeut
Diana Nichita
Domnule doctor ajutati-ne cu un sfat, același lucru a pățit și tatăl meu, pe 27 septembrie a fost operat (fractura deschisa de olecran cu deplasare) a avut atela gipsata pana pe 2 octombrie, imediat după a făcut 10 sedinte de recuperare în spitalul unde a fost operat, din pozitia de L mana a mai coborât câteva grade, acum suntem la a 3 ședința pe o clinica particulara la Bacău, vizibil nu e nicio diferenta ba dincontra când se termina ședința îl apuca durerile pe partea opusa cotului. Dr. De la clinica i-a dat șanse de recuperare dar cotul lui este foarte rigid, îi este teama ca atunci când trage de mana sa nu se rupă din cot iarăși. Dr de familie i-a spus ca in cazul în care nu va ceda va trebui sa se opereze din nou.Exista vreo șansă să folosească mana măcar pt a manca, pt a se spală, activități obișnuite? ? Sau chiar necesita o noua interventie chirurgicala ? Va mulțumesc pentru timpul acordat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.