fractura maleola peroniera dr si pilon tibial posterior

15-10-2010
diana.or
Nu este medic/terapeut
diana.or
Buna ziua. Persoana in varsta de 53 de ani, operata de 10 zile, cu tija, prezinta dureri la nivelul gambei (care e plina de vanatai si noduli). De asemenea e in permanenta rece la maini si la picioare ( de la operatie incoace). Prima intrebare ar fi daca e normal sa aiba aceste dureri si, daca nu, de ce? Si cea de-a doua, de ce senzatia de frig si ce se poate face in sensul acesta? Multumesc anticipat.
7 comentarii
0
15-10-2010, ora 21:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Pentru senzatiile descrise este bine sa consultati un specialist in boli interne sau un reumatolog.
Nu faceti absolut nimic pana la un diagnostic precis.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-Picior
0
15-10-2010, ora 22:53
diana.or
Nu este medic/terapeut
diana.or
Ok, dar in ceea ce priveste prima intrebare?
0
15-10-2010, ora 23:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Da, dar nu ati precizat tipul anatomo-patologic al fracturii, tipul tijei, stabilitatea intraoperatorie a montajului de osteosinteza, antecedentele D-voastra vasculare (insuficienta venoasa, arteriala sau limfatica), hematologice (coagulopatii, vasculite etc), reumatologice, metabolice, inflamatorii, cardiace (insuficienta cardiaca, aritmii, hipertesnsiune), greutatea/inaltimea etc etc. Toate acestea pot contribui la un eventual raspuns.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-Picior
0
15-10-2010, ora 23:12
diana.or
Nu este medic/terapeut
diana.or
Asta asa e, dar va puteti inchipui ca nu stapanesc acesti termeni specifici. In tot cazu, eu vroiam un raspuns asa..informativ; daca-i voie sau nu sa doara, cu toate ca medicul s-a pronuntat pozitiv in urma operatiei.
0
15-10-2010, ora 23:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Dupa cum va spuneam, nu exista un raspuns ferm, fara echivoc, ci depinde de factorii enuntati.
Durerea poata fi cvasi-normala sau poate sa nu fie ok, poate fi determinata de instabilitatea montajului, de o tromboza venoasa, de o problema limfatica sau alte 10.000 de cauze diferite.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-Picior
0
15-10-2010, ora 23:31
diana.or
Nu este medic/terapeut
diana.or
S-a inteles. Multumesc.
0
08-07-2011, ora 13:51
cayo
Nu este medic/terapeut
cayo
Buna ziua. In data de 21.06.2011 mi-am fractura piciorul, mai corect am facut fractura maleola peroniera glezna stanga cu avulsie maleola tibiala posterioara (subluzare glezna stg.) si entorsa severa glezna dreapta. In 23.06.2011 m-au operat, pe 30.06.2011 m-am externat iar in 12.06.2011 trebuie sa merg sa imi scoata firele si banuiesc gipsul de la piciorul cu entorsa. Operatia a constat in (scuze dar nu stiu termenii medicali) prinderea a 2 placute si 9 suruburi.
Momentan ambele picioare sunt in gips pana la genunchi, mai precis pentru cel cu entorsa am gips circular iar pentru cel cu fractura am un fel de atela gipsata (imi pot da singura atela jos ptr. pansarea operatiei din 2 in 2 zile). Ma simt foarte bine, nu ma doare nimic, imi administrez singura (la 5 cm de ombilic) zilnic (aceeasi ora) fraxiparine, si am luat 2 ori pe zi timp de 9 zile ciprinol.
Intrebarile mele sunt: Dupa ce mi se vor scoate firele, mi se va mai pune din nou piciorul in gips? Daca da, pentru cat timp? Daca nu, voi putea incepe recuperarea? Recuperarea inseamna masaj si exercitii? Am inteles ca nu am voie sa calc in piciorul operat cel putin 3 luni? Acum ma misc destul de greu cu cadru, topaind intr-un picior (in cel cu entorsa gipsat). Am observat ca muschii de la piciorul operat practic nu mai sunt, mai corect nu sunt, credeti ca se vor reface prin recuperare si masaj? Exista cumva riscul ca in urma operatiei ligamentul/ligamentele sau tendonul sa fie mai scurt si sa nu pot pasi? Momentan pot misca degetele, adica le simt dar o buna bucata de timp dua operatie au fost amortite (cel mai rau a fost degetul mare). Si o ultima intrebare, care este momentul optim pentru a mi se scoate cele 2 platute si cele 9 suruburi, pana la un an de la operatie?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: