fractura humerus - placa nescoasa!!

28-05-2010
Adelina84
Nu este medic/terapeut
Adelina84
In anul 2001 am suferit un accident in urma caruia am avut o fractura de humerus. Am fost operata si mi s-a pus placa cu 4 suruburi. operatia a dat rezultate bune, recuperarea a decurs bine si cam la 3 luni de la operatie imi puteam folosi bratul destul de bine. Problema este ca , la un an de la operatie trebuia sa merg sa-mi scoata placa, perioada in care aveam de sustinut examenul de bacalaureat... asa ca am "amanat " operatia. Ulterior vazand ca ma simt bine si nu ma deranjeaza.. am tot amanat pana cand am renuntat sa ma mai duc... In ultima vreme ma doare destul de tare la efort si imi este teama sa merg la un control ca daca va trebui sa o scot nu prea imi permit... as ruga f. mult daca poate cineva sa-mi dea o parere in acest sens pana in iulie cand voi putea merge la un control.. Multumesc!
2 comentarii
0
01-06-2010, ora 23:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu ati precizat localizarea fracturii humerale, desoebit de importanta pentru decizia terapeutica.
In principiu, o placa bine tolerata pe humerus ar trebui lasata pe loc, data fiind proximitatea nervului radial, expus unei leziuni secundare de tip iatrogen.
Oricum, in absenta unor fenimene inflamatorii locale, se poate astepta fara problema pana in iulie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-06-2010, ora 00:19
Adelina84
Nu este medic/terapeut
Adelina84
Multumesc pentru raspuns.In legatura cu localizarea pot preciza ca fractura a fost cam 2-3 cm deasupra cotului continuand pe o lungime de 6-7 cm cu deplasare. Durerea s-a mai ameliorat, poate a fost un efort muscular prea mare.. ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul