fractura dreapta humerus cu deviatie

28-06-2012
drag_dan
Nu este medic/terapeut
drag_dan
Buna ziua, mama mea in varsta de 81 de ani a suferit in urma cu 5 saptamani o fractura dreapta humerus cu deviatie. A fost imediat operata la Spitalul Foisorul de Foc, unde i s-a pus o placa. A stat in spital o saptamana si se simtea din ce in ce mai bine. La 2 zile dupa externare a inceput sa se umfle palma mainii operate, mai mult ziua.Noaptea se dezumfla.destul de mult, dar nu total. Am verificat febra si este normala. Face tratament cu milgamma (1tableta/zi) dupa prescriptia medicului. Dupa 3 saptamani de la operatie a inceput sa miste mana, dar din cauza umflaturii progresele sunt mici. Uneori mai ia si paracetamol si se dezumfla putin, dar pentru cateva ore. Ce ma sfatuiti sa fac acum la 6 saptamani de la operatie? Se poate ca organismul sa respinga placa si sa se manifeste astfel? Sau poate faptul ca nu sta cu mana intr- anume pozitie?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
4 comentarii
0
28-06-2012, ora 15:41
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca nu misca suficient mana, circulatia sangelui nu este ca intr-o mana normala, lipsand activitatea muschilor. in aceste cazuri aparitie edemului este foarte frecventa, probabil are si un pic de insuficienta cardiaca de acea in repaus, noaptea edemele scad.
insa edemele pot fi si din cauza unei tromboze venoase, de acea fara examen fizic nu se poate pune o diagnoza corecta.
medicul operator ar trebui sa se hotareasca, osteosinteza facuta ce nivel de activitate poate suporta, in functie de acest verdict ar trebui sa cautati un kinetoterapeut care sa-l ajuta in recuperare, pentru ca, cum timpul trece va fi si mai greu.
daca aveti orice fel de dubii consultati-va cu medicul operator
0
03-07-2012, ora 11:28
drag_dan
Nu este medic/terapeut
drag_dan
Din pacate medicul care a operat-o este in concediu, m-am uitat pe foaia de iesire din spital si nu sunt detalii despre osteosinteza facuta. Daca merg la un alt medic ortoped ar putea sa-mi recomande corect ce nivel de activitate suporta osteosinteza facuta, bazandu-se pe experienta sa medicala si eventual pe o radiografie?
Multumesc anticipat.
0
04-09-2012, ora 15:46
drag_dan
Nu este medic/terapeut
drag_dan
Buna ziua, mama a facut kinetoterapie si edemul a regresat (dar nu total), dar miscarile mainii sunt impiedicate de o anchilozare frecventa care dureaza cateva secunde, dupa care miscarea poate fi reluata. Va rog mult sa ma sfatuiti ce as putea face(unde sa ma adresez), caci fiind in varsta a cedat si psihic. Va multumesc mult.
0
15-12-2013, ora 21:13
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Puteti posta radiografiile cele mai actuale pentru a identifica daca acel obstacol in miscare este cumva unul de natura mecanica (un cutting out al suruburilor).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: