fractura decolare tip2 harris extremitate distala radius stang in to

31-05-2013
mirel lucian
Nu este medic/terapeut
mirel lucian
acum o luna am cazut de pe skateboard si am cazut in mana stanga la spitalul de copii din iasi mi sa pus diagnosticul: fractura decolare tip 2 salter harris extremitate distala radius stang in to, fractura apofiza stiloida cubitus stang in to, mi sa pus mana in ghips, am fost la control la spital din apropierea mea dar nu mi-au facut radiografie doar s-au uitat la mana si-au spus ca e bine, astazi mi-am scos ghipsul, nu am dureri dar nu imi pot misca incheietura manii de la palma pielea este stransa si foarte uscata, de ce nu pot indoi incheietura?
5 comentarii
0
31-05-2013, ora 18:22
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
fara a vedea radiografiile este greu de apreciat corectitudinea tratamentului.
acest tip de fractura necesita o repozitie perfecta, care deseori poate fi atinsa numai prin operatie. radiografia in ghips, radiografie de control la 1 saptamana si indepartarea ghipsului sunt obligatorii.
mobilitatea proasta a articulatiei cel mai probabil vine de la imobilizare si se va inbunatatii cu vremea insa poate veni side la o vindecare vicioasa a fracturii
0
31-05-2013, ora 18:30
mirel lucian
Nu este medic/terapeut
mirel lucian
este normal sa fie putin umflata si degetele sunt putin umflate dupa cum spuneam astazi l-am scos, n-am dureri decat daca incerc sa o misc de la incheietura in jos imi permite cam 3 cm dat in sus nu prea pot, este normal ?
(scuzati insistenta, dar sunt panicat putin)
0
31-05-2013, ora 18:36
mirel lucian
Nu este medic/terapeut
mirel lucian
mi sa practicat reducerea fracturii decolare radius stang, imobilizare in aparat gipsat ABD. Controlul facut dupa reducere indica axarea fragmentelor fracturare.
0
31-05-2013, ora 19:50
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
si s-a facut radiografie de control dupa o saptamana daca nu cumva fragmentele s-au redislocat? s-a facut o noua radiografie la indepartarea ghipsului daca fractura s-a vindecat?
cum am scris mobilitatea proasta a artriculatiei va persista cateva zile, saptamani, deobicei la copii nu este necesara inbunatatirea mobilitatii cu kinetoterapie speciala, insa nu se poate exclude nici aceasta varianta daca nu merge bine mobilizarea de sine.
insa necunoscand exact cazul, mobilitatea proasta poate veni si de la o vondecare osoasa vicioasa
0
01-06-2013, ora 19:04
mirel lucian
Nu este medic/terapeut
mirel lucian
ultima radiografie care mi sa facut a fost inainte sa mi se inchida ghipsul, la control si la scos am fost la alt spital si au spus ca nu este nevoie de radiografie, azi-noapte mi-am mai revenit putin o pot misca mai bine fata de ieri, dar nu am de unde sti ca intre timp nu a avut loc o redislocare si s-au sudat stramb oasele, dar nu as vrea sa ma gandesc la asta. multumesc pentru asistenta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul modern ce poate înlocui gipsul pentru imobilizarea fracturilor
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  • E fractură? Cum recunoști dacă e rupt osul
  • Tratament cu plasmă la presiune atmosferică joasă pentru vindecarea fracturilor greu vindecabile
  •