fractura de sold

28-04-2010
MARINTOMA
Nu este medic/terapeut
MARINTOMA
Tatal meu in varsta de 54 de ani a fost internat in urma cu o saptamana in spital fiind diagnosticat cu fractura de sold, mentionez ca mergand pe strada a cazut pur si simplu iar din acel moment a ramas intepenit nu a mai putut merge si l-am dus la spital.Doctorul la care este internat a spus ca exista doua tipuri de operatii care se pot face una cu o placa cu suruburi de fixare a soldului si inca una cu o proteza de sold ce ar costa in jur de 1400 lei.mentionez ca tatal este consumator de alcool si fumator, iar doctorul a spus ca ar putea avea un cancer in metastaza altfel neavand cum sa se produca aceasta fractura.INtrebarea mea ar fi ce operatie ma sfatuiti sa aleg si despre ce lucruri ar trebui sa mai discut cu dl doctor. multumesc! astazi i s-a facut si un tomograf la sol iar maine dimineata o sa merg sa discut cu dl doctor.
1 comentarii
0
28-04-2010, ora 22:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va voi raspunde punctual:
- alegerea protezei nu se face in contrapartida cu o placa cu suruburi. Fractura care se poate trata cu suruburi se trateaza astfel, iar cea care necesita proteza nu se poate trata cu suruburi.
- proteza de sold nu va costa nimic, din simplul motiv ca este suportata 100% de catre stat prin Programul National de Endoprotezare. Daca serviciul de ortopedie la care ati apelat nu va pune la dispozitie proteza, mai aveti inca vreo 70-100 alte servicii de ortopedie din tara care o pot face.
- nu cred ca se pune problema cancerului doar pentru aparitia unei fracturi de sold la aceasta varsta...iar CT-ul are relevanta doar in aceasta situatie, in care se suspecteaza o fractura pe os patologic..
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul