fractura de peroneu cu luxatie de glezna

22-03-2012
bebe1986
Nu este medic/terapeut
bebe1986
Pe 2 martie mi-am rupt piciorul.Am fost diagnosticat cu fractura de peroneu si luxatie a gleznei si am fost operat si mi s-a pus o tija pe peroneu si un surub in glezna. Problemele mele incep acum dupa 2 saptamani cand am fost sa mi se scoata firele doctorul a observat ca laba piciorului sta intinsa si nu la 90 de grade asa cum ar trebui, au incercat sa mi-o puna insa am dureri groaznice. Doctorul a spus ca e o problema cu tendonul ahilian. Mi l-a bagat inapoi in gips si a spus sa revin dupa o saptamana. La urmatorul control mi-a scos gipsul si mi-a spus sa ma duc acasa si sa flexez piciorul singur pana isi da drumul asta dupa 3 saptamani de la interventia chirurgicala. As avea 2 intrebari :
1 este normal sa stau fara gips 4 zile pana ma intorc la control si sa fac flexii ale gleznei singur?
2 nu era normal ca aceasta asezare la 90 de grade sa fie facut de catre doctor dupa operatie cand eram inca sub anestezie?
1 comentarii
0
22-03-2012, ora 18:50
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca ati putea sa ne ilustrati fractura suferita cu radiografiile pre si postoperatorii ne-ar fi de mare ajutor in aprecierea corectitudinii interventiei.
deobicei aceasta leziune trebuie operata ca postoperatoriu pacientul sa nu aiba nevoie de ghips (eventual pana la vindecarea plagii). pozitia corecta a articulatiei gleznei in ghips este de 90 de grade, probabil in acest timp nu s-a scurtat tendonul, insa recuperarea se prelungeste. trebuie sa va apelati la ajutorul unui kinetoterapeut
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul