fractura de peroneu cu deplasare

07-08-2012
alin nicola
Nu este medic/terapeut
alin nicola
Buna ziua,
Am 24 de ani, 80kg si 1, 76 cm...in 03.06.2012 am suferit o fractura de peroneu cu deplasare(Diag. formulare libera:fractura cu deplasare si fragment intermediar 1/3 distala peroneu stang, fractura parcelara marginala posterioara tibie stanga).D-nul doctor a decis ca nu este nevoie de interventie chirugicala si mi-am bagat piciorul in gips(pana la genunchi) in care am stat 5 saptamani fara sal pun in pamant, dupa aceasta perioada, l-am dat jos si am inceput sa merg facand in acelasi timp fizioterapie.Nu mai am nici un fel de durere la mers, am inceput sa alerg pe banda(simt o durere slaba in zona fracturii).Am fost la control dupa 2 luni de la intamplare si doctorul mi-a spus ca peroneul nu s-a lipit drept...sunt cam speriat.Este grava situatia?O sa am probleme in timp cu aceasta fractura?
4 comentarii
0
07-08-2012, ora 23:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Fracturile maleolare, datorita caracterului lor articular, au un grad mare de severitate tocmai datorita complicatiilor potentiale, extrem de frecvente.
Acest tip de fracturi necesita o atentie deosebita. In cazul D-voastra, desi nu am vazut radiografiile, se pare ca:
- fie durata imobilizarii gipsate a fost total insuficienta si ati reluat mersul prea devreme;
- fie era vorba despre o fractura instabila, ce necesita interventie chirurgicala;
- fie este vorba despre o non-consolidare de tip radiologic, aspect tranzitor in anumite tipuri de fracturi.
De obicei, diferentierea acestor ipoteze necesita o exminare Computer-Tomograf (nu RMN!!!), care permite analiza e finete a situatiei oaselor de la nivelul gleznei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
08-08-2012, ora 16:25
dutzutl
Nu este medic/terapeut
dutzutl
Buna ziua.
In ziua de 24 ianuarie 2012 am suferit un traumatism prin cadere, soldat cu fractura maleola peroniera stanga. Am fost tratat ortopedic cu evolutie nefavorabila ( gips 5 saptamani), aparand calus vicios, dupa care s-a intervenit chirurgical pe data de 27 martie 2012 cu osteosinteza maleola peroniera stg. De la data de 11 mai 2012 am inceput sa merg din ce in ce mai bine, insa de aprox. o luna de zile a inceput sa ma doara calcaiul stang, in special dupa ce ma dau jos din pat sau ma ridic din fotoliu, pana fac cativa pasi ori dupa ce merg cca 20-30 de minute cand incepe iar sa ma doara. Mentionez ca locul unde sunt operat nu ma doare (decat foarte rar cand fortez mai tare piciorul) si, de asemenea, va relatez faptul ca, daca inainte de a cobori din pat fac cateva miscari a labei piciorului (indoindu-l de la glezna), cand cobor nu ma mai doare calcaiul. Va rog, domnule doctor, sa-mi spuneti de ce ma doare calcaiul si ce trebuie sa fac in continuare pentru a scapa de acest traumatism. Totodata va aduc la cunostinta ca nu am facut nici un fel de fizioterapie sau chinetoterapie (medicul care m-a operat mi-a spus ca nu este cazul). Este normal asa?
Va multumesc anticipat.
0
08-08-2012, ora 17:59
alin nicola
Nu este medic/terapeut
alin nicola
Am radiografia, dar nu stiu unde sa o postez, un email daca se poate?D-nul doctor mi-a spus ca inca nu sa consolidat, doar ce sa format calusul(se vede pe radiografie)si este un cocolos in zona peroneului rupt.In momentul de fata nu ma deranjeaza nimica, doar ca ma gandesc ca pe viitor vreau sa mai joc si fotbal sau alte sporturi care implica un efort mai mare, oare mai pot practica asa ceva sau doar cu gandul?
Va multumesc!
0
08-08-2012, ora 18:23
alin nicola
Nu este medic/terapeut
alin nicola
O problema ar mai fi glezna care este putin umflata, dar nu am nici un fel de durere, este normal?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: