fractura cominutiva de talus

21-02-2009
cimpea denisa
Nu este medic/terapeut
cimpea denisa
Fiica in varsta de 19 ani, in urma unui accident de circulatie a suferit o fractura cominutiva de talus. S-a intervenit chirurgical si s-a efectuat osteosinteza talusului cu 2 suruburi partial filetate. A avut piciorul imobilizat intr-o atela gipsata o luna de zile, dupa care i s-a dat voie sa faca miscari de glezna. La 5 saptamani de la operatie a primit recomandarea sa faca miscare pe bicicleta fixa si sa inceapa sa mearga. Nu avem recomandare de recuperare medicala intr-o sala de gimnastica medicala. Medicul nu este prea comunicativ si as dori daca ne puteti ajuta cu sfaturi in acest sens. Stiu ca aceasta fractura se poate finaliza cu o proteza fixa, si in acest sens daca ne puteti da informatii pentru un alt fel de proteza mobila sau alte tehnici medicale care pot inlocui osul fara sa afecteze mersul.
Clinici din tara sau strainatate. Daca ne puteti ajuta va pot trimite radiografiile pe o adresa de mail. Cu multumiri!!!!
3 comentarii
0
21-02-2009, ora 19:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Fractura de talus este una foarte importanta, care poate lasa sechele. Chiar operata perfect, prin gravitatea ei intrinseca poate duce la necroza osoasa din cauza proastei vascularizatii a acestui os.
Nu ma pot deloc pronunta pana nu vad radiografiile initiale si actuale si, chiar si asa, nu stiu ce tip de operatie s-a facut etc.
Tot ceea ce va pot spune este ca la aceasta varsta proteza de glezna este iluzorie, spre deosebire de sold sau genunchi, fiind mult mai putin performanta. Glezna este o articulatie mult mai complexa decat soldul sau genunchiul, fortele exercitate asupra articulatiei fiind mult mai mari, iar uzura infinit mai rapida.
Daca doriti sa ma pronunt asupra cazului va stau la dispozitie, fiind suficient sa ma apelati pe mobil.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
www.chirurgiapiciorului.ro
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
05-06-2009, ora 21:22
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata Doamna,

oxigenarea hiperbara reprezinta o solutie terapeutica in cazul unor complicatii postoperatorii in traumatologie, dar si o metoda de tratament combinat ortopedic ce permite recuperarea rapida dupa fracturi. Necroza osoasa aseptica necesita protezare doar in stadiile 4 cu modificare de contur articular, in celelalte stadii solutia terapeutica a acesteia fiind una conservativa, de oxigenare hiperbara (HBO), desigur sub controlul medicului ortoped.

In acest sens s-a deschis la Constanta un Centru Pilot National de tratament combinat ortopedic-HBO sub conducerea Clinicii de Ortopedie a SCJU Constanta, cu sprijinul Dl. Dr. Franz-Josef Schnittker, medic ortoped, Medica Lemgo/Germania.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
07-06-2009, ora 14:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna Denisa Cimpea,
Am uitat sa va precizez: la varsta de 19 ani, indiferent cat de grava a fost fractura initiala, indiferent de stadiul actual al necrozei talusului, nu se pune problema inlocuirii articulatiei printr-o proteza interna.
In momentul in care durerile devin importante (permanente, chiar nocturne), artroza devenind majora, se poate pune problema blocarii articulatiei ca unica solutie de ameliorare a durerilor si impotentei functionale.
Pana atunci nu conteaza gradul distructiei articulare, nici vreo stadializare radiologica sau RMN.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: