fractura antebrat cu dureri

25-12-2007
Telu
Nu este medic/terapeut
Telu
Sotia mea si-a fracturat accidental antebratul dreapt (cubitus si radius) deasupra incheieturii mainii, in urma cu 6 luni. Medicul ortoped i-a efectuat radiografie, dupa care, fara sa traga de mana (manevra care am inteles ca se foloseste pentru a alinia oasele deplasate), i-a aplicat aparat gipsat. Dupa 40 zile gipsul a fost dat jos, dar mana, in zona oaselor carpiene si metacarpiene, era umflat si dureros. In perioada urmatoare, contrar asteptarilor si cu toate ca a efectuat fizioterapie, mana a ramas in aceeasi stare. Am sesizat, de asemenea, existenta permanenta a unei senzatii de amortire a degetelor median si inelar. Fiind profesoara, sotia este nevoita, in ciuda durerilor, sa-si foloseasca mana pentru scris, si, acasa, pentru unele treburi domestice mai usoare. La recomandarea medicului ortoped si fizioterapeut, a luat unele medicamente antiinflamatoare(Neoenducsix, Nimesil), dar mana a ramas in aceeasi stare (umflata, dureroasa si cu senzatie de amortire a degetelor amintite). (Avand si probleme digestive, sotia nu poate lua unele medicamente ce ar putea agrava aceste probleme).
Durerea se manifesta in mod deosebit noaptea, situatie in care somnul este chinuitor, cu multe treziri, neodihnitor. Am consultat mai multi medici, pe plan local (in Craiova), fara a gasi un tratament adecvat, reparator. Dupa unele opinii, durerea si amorteala s-ar putea explica prin afectarea sau “prinderea” unui nerv intre oasele sudate.
Aceasta fiind situatia, unde si cui ne putem adresa? Ce specialist (ortoped ?, neurolog ?, neurochirurg ? etc) si de la ce clinica (in Bucuresti sau alta localitate) este competent sa o consulte, sa stabileasca cauza si sa ofere solutia de rezolvare si tratamentul corespunzator?
1 comentarii
0
26-12-2007, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Va sfatuiesc sa mergeti la o clinica de chirurgie plastica. In Bucuresti, sunt astfel de clinici la spitalul Floreasca, Spitalul Universitar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.