fontanela la 2 luni aproape inchisa

15-03-2013
marinela86
Nu este medic/terapeut
marinela86
Buna ziua ! Copilul meu are 2 luni si 2 saptamini si are fontanela aproape inchisa, cu greu o gasesti pipaind capusorul.Medicul de familie mi-a prescris de la o luna vit. D3 +vit.A. Eu i-am dat cite 2-3 picaturi dar nu in fiecare zi, uneori uitam..Acum dupa ce l-a vazut a zis sa continui cu vitaminele dar cu o picatura pe zi. Sa fie vreun supradozaj? care sint consecintele inchiderii timpuri ale fontanelei? va fi vreo problema de dezvoltare a formei capului la copil sau a creierului? Ajutati-ma va rog ! Va multumesc mult...
1 comentarii
0
08-04-2013, ora 22:23
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara. Este importanta evolutia perimetrului cranian. Discutati cu medicul de familie pe aceasta tema si aflati care a fost valoarea acestui parametru somatometric la nastere, respectiv la 1 si 2 luni de viata. Monitorizarea perimetrului cranian se realizeaza in cadrul consulturilor periodice. Daca se constata ca este sub valoarea corespunzatoare varstei, se pot face investigatiiile corespunzatoare.
Profilaxia rahitismului prin administrarea vitaminei D3 este importanta si este bine sa fie continuata (1-2 pic/zi). Toate cele bune. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul