flegmon fesier care nu cedeaza

17-01-2011
sunrise84
Nu este medic/terapeut
sunrise84
inainte de a va povesti problema mea... un flegmon fesier care nu cedeaza [nu iau antibiotice inca...], vreau sa povestesc un pic istoricul meu medical din ultimile 3 saptamani.

in a doua zi de revelion, dupa ce am fost in vizita la nasii mei de cununie si am mancat destul de multisor si variat [peste afumat, aperitiv, produse din carne de porc, tort, prajitura], spre seara cand am ajuns acasa, am observat mici bubite pe tample, pe barbie, intre sprancene, la baza de sus a nasului, sub barbie...pe obraji...dar nu rosii..mai degraba cele de pe barbie si dintre sprancene ca niste varfuri de ac, si cam transparente, dar care se simteau f bine la atingerea cu mana... cele de pe tample, seamana cu cele mentionate anterior, doar ca mai mari poate, si mai degraba cu niste cosuri, doar ca mai mici, si nu mereu rosii... iar sub barbie se simteau foarte tare, iar pe obraji la fel...deoarece nu am avut niciodataprobleme cu tenul, nici macar cosuri, decat foarte rar, ajunsesem sa ma sperii... mai ales ca desi am facut spalaturi cu musetel, si am renuntat imediat la mancarea specifica sarbatorilor, [mancasem f multa racitura usturoiata pana atunci]. am rezolvat problema in cele din urma cu un gel natural de galbenele...care mi-a rezolvat si alte probleme cu tenul...


atat doar...odata cu aceste bubite mici, mi-a aparut si un herpes, am zis ca oi fi baut dupa cineva...iar ai demult, de la o injectie facuta intramuscular- gresit, am facut un flegmon fesier.atunci l-am tratat ca pe un furuncul oarecare...am lasat sa se umfle la maxim pana s-a spart...si am rezolvat problema cu apa oxigenata si spirt...pansat zi de zi...pana s-a inchis la loc...problema e ca a reaparut exact in ziua cu aceste bubite si cu herpesul... ce poate fi? au vreo legatura? sau e doar vorba de un sistem imunitar foarte slabit?

sunt deja 2 saptamani de atunci si vad ca nu cedeaza...am pus doua seri la rand ceapa coapta...leac babesc...care a mai adunat umflatura intr-un singur loc [ un punctulet negru...practic vf-ul flegmonului].dar totusi nu vreau sa ajung la operatie:( daca va fi nevoie totusi, am sa fac si asta. intrebarea mea ar fi daca sa incep sa iau antibiotic..sa merg la un medic specialist sa ma consulte... am oare o infectie in tot organismul care iese.pe unde poate?
daca se poate sa ma ajutati cu un sfat, as fi recunoscatoare. multumesc mult. o seara frumoasa!
9 comentarii
0
18-01-2011, ora 20:40
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ar trebui sa te vada macar medicul de familie si sa-si spuna opinia...in functie de marime si adancime [ la consultatie un medic isi da seama ], iti va recomanda antibiotic sau vizita la chirurg.Dar daca a parut in acelasi loc cred ca nu vei putea ocoli chirurgul..nu evita si nu avea teama, pericolul este ca acest flegmon sa nu evolueze spre interior.mergi intai la MF si solicita trimitere...in saptamana aceasta.
0
22-01-2011, ora 17:40
sunrise84
Nu este medic/terapeut
sunrise84
Multumesc foarte mult ptr raspuns, doamna dr.! Intre timp, am fost la medicul de familie...care mi-a spus sa incep tratament cu Oxacilina de 500 mg, 1 la 6h...timp de 5-7 zile...si sa incerc concomitent si un leac mai babesc... 1 felie de lamaie aplicata pe locul respectiv...sunt deja spre a 4-a zi de tratament, s-a mai retras, dar nu s-a resorbit. Intrebarea mea era insa cand e cu adevarat pericol: cand evolueaza spre interior, sau spre exterior?

O prietena farmacista mi-a recomandat si un gel antiflebitic foarte cunoscut...nu stiu daca am voie sa postez numele...deoarece contine heparina, care cica ar ajuta la resorbirea flegmonului, insa nu mi-am cumparat inca. Oare ce sa fac? Daca nu cedeaza total, sa incerc cu acest gel, si daca nici atunci nu scap, abia atunci sa apelez la chirurg? Cat de grava e situatia? Am citit pe forumuri ca se poate ajunge la septicemie:(

Daca puteti sa ma ajutati cu inca un sfat, raman recunoscatoare. Multumesc! O seara buna va doresc!
0
23-01-2011, ora 18:14
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sa nu cumperi gelul cu heparina caci nu are la ce sa te ajute.deoarece flegmonul a aparut ca urmare a unei injectii intramusculare, deci destul de profund, si ca a trecut ceva timp de atunci si tot ai probleme, trebuia sa soliciti o trimitere la chirurg.daca te vede nu inseamna ca te si opereaza, dar vei primi o parere de la un specialist care se confrunta des cu astfel de cazuri.indiferent prin ce metoda te vei vindeca, in acel loc va ramane un nodul, o zona in care nu va trebui sa mai faci niciodata injectie.
0
24-01-2011, ora 19:01
sunrise84
Nu este medic/terapeut
sunrise84
multumesc inca odata... vad ca a inceput sa se resoarba incetisor, datorita antibioticului... am mai pus si felii de lamaie, si isi revine...am sa merg la chirug totusi, sa vad ce si cum. da, se pare ca in zona aceea nu e indicat sa mai fac vreo injectie vreodata :(
multumesc din suflet doamna Balcan! eu am stat in iasi 6 ani, [patru in studentie, si doi cu job]. acum stau in suceava, dar daca o sa ajung prin zona, mi-ar placea sa va cunosc personal si sa va multumesc pentru sfaturile de mare folos :)
o seara frumoasa va doresc!
0
25-01-2011, ora 13:54
sunrise84
Nu este medic/terapeut
sunrise84
revin cu o problemutza.de tare ce ma bucuram eu ca se resoarbe...aseara cand am ajuns de la servici, am observat ca punctuletul acela negru, sau varful flegmonului, s-a inrosit. si doare mai tare... in schimb in jurul lui nu pot spune ca e rosu...nu pot spune ca am febra, insa nu ma simt ok totusi...nu e nici foarte mare, dar ceva tot se simte iar ca o bobitza de porumb:( cred ca tot la chirug ajung, desi vroiam sa il vizitez dupa joi, cand am examen la masterat.

ai mei imi spun sa las sa "coaca" si sa fac ca data trecuta, sa storc bine infectia, sau sa las sa sparga si sa pansez zilnic cu atentie... pana trece... dar totusi, de ce sa nu scap odata ptr totdeauna de aceasta problema? plus ca... ma tem sa nu dau in septicemie...desi sotul spune ca de la asa o infectie de mica nu se poate sa ajungi sa faci septicemie...:(

sunt debusolata iarasi total...
0
25-04-2012, ora 11:03
dienutzahy
Nu este medic/terapeut
dienutzahy
De curand am fost operata de tiroida si in urma a doua calmante injectate in acelasi loc si in tesutul adipos total gresit, cred ca ma confrunt cu un flegmon. Nu e rosu nici violaceu, nu e nimic umflat. Exista ca un nodul la palpare destul de marisor insa am o durere difuza care se propaga prin toata fesa iar daca zdruncin din sold parca exista o lama in interior si taie in toate partile. Nu stiu cum sa descriu altfel dar asta simt. Nu e o durere mare si nici febra sau alte simptome asociate flegmonului.
Dupa mine, necunoscatoare, cred ca e un nodul destul de profund intrucat sunt si grasa, nu pot insa sa fac diferenta intre flegmon si nodul si nu stiu care sunt consecintele grave, intrucat alaptez si am reusit sa trec de operatie cu lactatie cu tot. Nu vreau din nou operatie insa as lua antibiotic daca exista permis pe alaptare si sa ma ajute.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce am si ce trebuie sa fac. Multumesc!
0
12-06-2012, ora 12:16
luminita41
Nu este medic/terapeut
luminita41
buna ziua doamna doctor am fost la un control ginec si mia dat doctorita injectii amoxicilina 2mgsigentamicina2mg a zis ca ar fi mai indicat injectabil si le-am facut eu ptr ca imi mai facusem si altadata le-am teminat au fost dureroase ca naiba dar dupa vreo 3 4 zile intro parte mi sa inrosit locul si simt ca-mi arde ce sa fac ? cu ce sa ma dau
mi-am pus comprese cu gheata si-mi pun in continuare cu otet nustiu ce sa ma fac ca n-a, m asa unde merge la doctor...in partea ailalta e bn ma doare asa muschiul dar nu e rosu
va rog sa-mi dati un sfat
0
12-06-2012, ora 16:47
luminita41
Nu este medic/terapeut
luminita41
ma gasit la control la colonopscopie si hemoroizi gr1 si2 si melanosis coli la rect eu hemoroizii nui simt nui vad pot fi interni? nu ma deranjeaza dar cei aia melanosis coli'
va rog un raspuns mia dat dusphatalin si cv creme de hemoroizi
0
11-07-2012, ora 13:37
flori floo
Nu este medic/terapeut
flori floo
buna ziua! datorita unei probleme ginecologice, in urma cu aprox. o luna mi s-a recomandat injectii cu anticoagulante, le-am facut ( 5 injectii nu mai mult), iar acum dupa nici o luna, mi-a aparut brusc pe fese chiar in locul unde am facut injectiile, doua pete rosiatice destul de mari, care ma mananca ingrozitor. exista posibilitatea sa fie un flegmon? ce trebuie sa fac? (bineinteles in zilele urmatoare voi merge si la un medic chirurg) insa ma intreb daca e cazul sa iau ceva sau sa fac ceva pana ajung la medic?! (mentionez faptul ca nu am facut febra, nu ma doare, doar ma mananca foarte tare...!)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.