flegma in gat???

31-08-2010
henriette
Nu este medic/terapeut
henriette
buna ziua! cred ca sunt in jur de 2-3 ani de cand am senzatia asta ciudata in gat! o flegma pe care nu o scuip pt ca nu e foarte mare si nici eu nu ma chinui sa o scot afara dar din ce in ce mai des o simt si incerc sa o indepartez inghintind-o sau tusind. deja ma obsedeaza asta si scot sunetul asta tot timpul, lipsa de saliva nu am in gura, mancarea o inghit f bine, pb de respiratie nu am, si doar jos unde simt flegma dupa ce o indepartez se usuca putin gatul acolo, apoi imi vine o saliva pe care cateodata o inghit greu! mi-e frica sa ma duc la doctor va spun sincer, de-asta va si intreb macar in mare vreau sa stiu daca e ceva grav! fac din ce in ce mai des si cred ca si pt ca deja numai la flegma asta ma concentrez, cand nu sunt atenta parca nu e asa deasa! poate va ajuta cu ceva faptul ca racesc des tusesc tot timpul si tratametele nu prea le-am respectat mai ales cele pt tuse si sunt fumatoare!am 23 ani.. va rog mult dati-mi macar o idee cam ce ar putea fi, multumesc!!!!!
9 comentarii
0
31-08-2010, ora 06:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e simplu.. este o neglijenta.. Majora !!!
o mucoasa Faringiana trebuie sa fie hidratata bine, sa nu fie iritata de factori externi( acrituri, acidulate, condimente) si de factori interni( reflux gastric). In acest caz. ea este acoperita de un mucus care ajuta la trecerea bopupui alimentar prin faringe in esofag. acel mucus este fluid si nu il simtim la inghitit
DACA.. mucoasa faringelui este uscata.. se simte un discomfort.. si acel mucus NU mai este fluid.. dar devine Lipicios si nu mai trece spre esofag usor !!!!
UN aparat de aerosoli te.ar ajuta enorm.
daca nu ai tre sa faci Inhalatii si gargara dupa fiecare masa + seara la culcare.
Regim alimentar fara produse care irita faringele.
ACC 200 3 pe zi minim 10 zile
Voseptol tab de supt.
0
01-09-2010, ora 16:12
mariaalina
Nu este medic/terapeut
mariaalina
am si eu o problema asemanatoare, am Staphylococcus Aureus si ma inec in fiecare dimineata cu secretia nazala, am folosit tot felul de picaturi, sprayuri nazale, pastile, antibiotic si nu au dat nici un rezultat, nasul il simt uscat.
mi-e teama sa nu se agraveze. scot si un sunet ciudat dat fiindca simt unerori ca am gatul incarcat si nu pot respira.
poate fi o problema si de la plamani?
secretia in gat e insistenta si am probleme de aprox un an.
va rog sa-mi spuneti ce as putea face in vederea rezolvarii problemei
0
13-03-2015, ora 16:42
SofiAngel711
Nu este medic/terapeut
SofiAngel711
Buna, am simtomele asemănătoare... Cam de 1an am o senzaţie neplăcuta in gat, odata usturătoare odata mie greu sa înghit, respiratie urat mirositoare, puroi odata transparent odata verde sau maro lipicios, sau transparent cu noduri grii/alb sunt mai tot timpul obosita, mii se face negru in fata ochilor si şuieră urechile, Muşchii de umăr, omoplat si ceafa încordaţi, durere de ceafa ca o înţepătura iar dupa ce ' îmi pocnesc gâtul' e mai bine cateva minute apoi revine, aud un sâsâit din gat cand întorc capul...simptomatic si din analize a ieşit ca am reflux esofagian...urmez tratament dar senzaţia in gat persista... (Fumătoare 1pachet la 2, 3 zile) Am făcut analize de sange: totul in regula, exudat faringian: streptococ grupa c. lucru care mii sa spus ca nu este grav...
In schimb am fost înţepata in copilărie de o căpuşa, am făcut analizele pentru Borrelia si a ieşit un nivel crescut de anticorpi Borrelia desi nu am făcut tratament împotriva! Dupa toate examinările si tratamentele de stomac si tot felul de antibiotice durerea înţepătoare de ceafa, senzatia de nod in gat cu puroi extrem de mult toată ziua si respiraţia urat mirositoare persista! Sunt putin disperata si am vrut a întreb unde sa ma duc sau ce analize, tratament sa urmez, mi-aş dorii s treacă insfarsit sau cel putin sa stiu ce e!!! Multumesc anticipat!
0
13-03-2015, ora 21:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. un consult ORL pentr a stabili daca nu este si o amigdalita cu cazeum
2 investigatii pentru coloana cervicala la reumatologie
3 un regim corect aimentar si un tratament de durata naturist pentru problemele de digestie
0
14-03-2015, ora 21:11
elena 3
Nu este medic/terapeut
elena 3
Buna eu am flegma in gat si senzatie de nod in gat, la un consult orl mi s-a spus ca am laringita catarala cronica si mi s-a prescris un tratament de 10 zile cu spray nazal Biparox si pastile aerinaze.problema mea este ca aceasta flegma nu a disparut ci din contra ma deranjeaza mai tare ce imi recomandati?
0
15-03-2015, ora 12:13
SofiAngel711
Nu este medic/terapeut
SofiAngel711
Vă multumesc frumos. Iar acum întrebarea mea este: e posibil sa vin la dumneavoastra la examinare? Desi sunt din Mureş sunt dispusă sa fac câţiva" km doar s îmi uşurez zilele aflând si tratând ce am, pana acum oriunde am fost mii sa prescris câte ceva si atât, pe urma simtomele au persistat! Nu de alta dar cum va daţi interesul sa răspundeţi pe forum da de înţeles ca sunteţi un dr. Bun! Numai bine!
0
15-03-2015, ora 20:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. PT ELENA
tre sa faci investiagtii lal Gastrologie si sa citesti pe forum tot ce am scris despre refluxul gastro-esofagian

2.PT SofiAngel711

ppentru problema cu garingele si amigdalele DA.. poti sa vii
dar nu pot sa te ajut cu problema de coloana cervicala
zic sa faci initial aceel investigatii la coloana si mai vorbim
0
05-08-2015, ora 09:47
nicu gariel
Nu este medic/terapeut
nicu gariel
Problema mea se rezumă astfel:
-simptome:nod în gât, flegmă vâscoasă greu expectorabilă, esofag uscat, limbă crăpată cu usturimi, manifestările fiind aproape permanente;
-evenimente:
-operaţie de hernie de disc cervicală C6-C7, în urma căreia mi s-a explicat că preţ de două-trei zile voi vorbi şi înghiţi mai greu, datorită deranjării în timpul operaţiei a esofagului şi corzilor vocale.Au trecut de atunci 5 săptămâni fără modificări;
-postoperator m-am pricopsit şi cu o stare de anxietate destul de pronunţată, pe care o controlez greu sau deloc, unul din motive fiid probabil legat de parestezia braţului stâng, care persistă şi în prezent, aproape în acelaşi mod cu dinainte de operaţie.
Medicamente nu am luat până în prezent pentru nici una din cauze(fizică şi cred că mai mult psihică-invocarea clasică cu ce-am fost şi ce-am ajuns) iar de mâine încep şedinţele de fizioterapie.
Vă mulţumesc anticipat pentru sfaturi li recomandări.
Adaug faptul ca datorita acestei senzatii de nod în gât nu-mi pot lua nici măcar medicamentele curente (ptr. diabet şi hipertensiune arterială), având impresia că se opresc în acel loc sau că mă sufoc.
0
05-08-2015, ora 14:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este obligatoriu consult la gastrologie si schimbarea regimulaui alimentar asa cum am mai scris pe forum
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.