fisura anala

16-04-2011
diorama12
Nu este medic/terapeut
diorama12
buna ziua,
problema mea suna asa:

in urma cu aproximativ 6 luni am avut un scaun tare si atunci cred ca m-am pricopsit cu o fisura anala. Am dat si de foarte putin sange pe hartia igienica (foarte putin, un firicel si doar o data) dar a trecut fara tratament in 2 zile sau ceva de genul.
mentionez ca nu am avut niciodata asemenea probleme si scaunele mele sunt normale ( desi am avut si perioade cand am fost constipata dar nu am avut probleme cu. evacuarea)

problema e ca de aproximativ 5 zile mi-a revenit (sau poate e alta noua??) fisura. nu am durerile insuportabile de care am citit pe net doar disconfortul, intepaturile si usturimea specifica din timpul defecatiei (si mentionez ca scaunul este normal nu sunt constipata DELOC si nu am fost nici cand a reaparut)

m-am uitat cu oglinda (nu radeti) si de vede fisura in forma de lacrima chiar la intrarea in anus pe verticala sus. Am lasat-o sa treaca de la sine 3 zile, nu a mers, asa ca de 2 zile folosesc supozitoare cu propolis si ulei de catine (la recomandarea unei farmaciste unul pe zi), crema de galbenele si unguent hemorzon + igiena stricta (care era si inainte oricum)
e a 2 a zi de tratament, ieri nu am avut scaun, am avut azi si din nou m-a deranjat (repet, nu am ureri mari dar clar exista un disconfort, intepatura, usturime...) si acum ma inteapa/ustura cand.. strang din fund :(. deci ce am observat e ca daca nu merg la baie disconfortul dispare complet dar cum merg BAM reapare.

vreau sa scap de ea si sa nu ajunga sa se cronicizeze ca si mor!!!!!
ce sa mai fac sa treaca mai repede? sa merg la medic? daca da la ce medic? sunt din cluj si stiu de clinica particulara destinata problemelor anale dar din cate am inteles pe net astia sunt niste hoti.eu nu stiu ce sa cred!! va rog recomandati-mi un medic chirurg bun in cluj napoca (daca credeti ca este cazul)

stiu ca explicatiile mele sunt puerile si dau in ilar dar altfel chiar nu stiam cum sa ma fac inteleasa mai bine...
6 comentarii
0
16-04-2011, ora 14:38
diorama12
Nu este medic/terapeut
diorama12
am uitat sa adaug o alta intrebare :) :

cam in cat timp e normal sa se vindece o fisura anala acuta? eu o am deja de aprox 5-6 zile. a trecut prea mult? sa mai astept pana sa merg la medic sau e deja cazul?
0
16-04-2011, ora 14:55
diorama12
Nu este medic/terapeut
diorama12
ah si tot cate ceva imi amintesc.
ieri am baut ceai verde antiadipos cel chinezesc si produce un scaum fooooarte moale. am zis ca sa ajut procesul de digerare si sa nu mai chinui zona aia cu scaun semi-moi. e ok? sau e deja considerat diareic, care stiu ca irita zona tare?
0
29-10-2011, ora 22:50
se7enn
Nu este medic/terapeut
se7enn
. Pt fısura anala, daca apare la scaun sau dupa... sı nu e severa, dıntre cauze :scaunul tare, constıpatıa si consistenta scaunului( daca e tare lezeaza anusul sı apoı normal ca sangereaza). E foarte ımportant sa fıe vazut de cıneva, sa nu va fıe rusıne sı/frıca. Ei vad multe cazurı mereu(doctorii). Fisura se poate cauterıza cu laserul( o ınchıde) sı nu maı sangereaza. Inaınte de asta unii doctorı va pot da o crema pe care s-o aplıcati in jurul anusuluı de maı multe orı pe zi care e pe baza de plante naturale( fısura e mıca sı se ıncearca sa se lase sa se vındece normal). Sfatul meu e ca de fıecare data ınaınte de scaun sa va datı cu crema ca sa ajute la elımınarea scaunuluı sı prevenırea sangerarıı. Acuma nu e bıne nıcı sa fıe zona mereu umeda. Datı tımp sı vındecarii. La mıne a mers sı baıle facute ın marea neagra( se stıe ca apa sarata ınchıde ranıle). E ımportant sa va tratatı repede ca sa prevenıtı alte probleme ca fıstula anala. etc.. nu vreau sa ıntru ın detalıı. Crema nu o sa va ajute ınsa daca mereu avetı scaune tarı ;degeaba va datı cu crema. Schımbatı ce mancatı pe cat posıbıl. Sa nu lıpseasca supele calde... legumele cruzı... sı cerealele.. Io mancam cu orıce cate un mar ınaınte sı dupa masa, sau morcovı... castravetı... ın tımpul meseı ca sa ajute la dıgestıe. Totı avem hemoroızı... sunt de la nastere.. eı bıne ceı exterıorı sunt durerosı sı trebuıe tratatı de la ınceput. E ımportant ca atuncı cand sımtıtı ceva la fund sa punetı mana sa vedetı ce e, daca va doare sı sa aplıcatı o crema ca procto.. cacı daca e mıc da ınapoı de regula. Daca creste se ıau sı antı-ınflamatorıı ca sa nu maı creasca hemoroıdul sı se merge neaparat la medıc. Nu va panıcatı mergetı la doctor, cabınetele avand ın dotare sı camere tv doctorul va arata frumos pe ecran ce avetı sı ce se poate face. Se va uıta ınauntrul anusuluı sı nu va fıe teama sa va uıtatı pe ecran. ceretı sa se faca o poza ca s-o avetı sı eventual sa ceretı sı o alta parere la un alt cabınet sı asa sa va lınıstıtı. baıle ın mare ajuta pt ca apa sarata ınchıde rana... ! cel maı ımportant e sa abtınetı scaune moı sı daca nu ınaınte de a avea scaun datı-va cu crema ca sa nu maı apara sangerarea sı asa sa speram ca se vındeca. nu maı statı ın scaun... sı nıcı mult pe veceu... statul pe scaun nu face bıne deloc.
bafta
0
31-03-2021, ora 00:23
AM17
Nu este medic/terapeut
AM17
Buna. Ma confrunt cu o situatie similara. Imi poti spune te rog cum ai rezolvat problema? Multmesc!
0
07-07-2021, ora 13:58
bomi
Nu este medic/terapeut
bomi
supozitoarele Proctinum sunt foarte ok
0
08-07-2021, ora 10:45
wendell
Nu este medic/terapeut
wendell
luati legatura cu dl Ilie Abramiuc, crema dansului face minuni. nu veti regreta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: