fistula uraca la bebelus

30-10-2008
adelitta
Nu este medic/terapeut
adelitta
Buna ziua. Am un baietel de 4 luni jumatate care are inca buricutul iritat. Este ca o rana si i s-a extins si in jurul lui. Am fost la chirurgie la spital pediatru si mi-a zis ca s-ar putea sa aiba fistula uraca, mi-a explicat ce este si ca s-ar putea sa-l opereze. I se fac mai intai niste analize. Va rog sa ma ajutati daca stiti despre acest subiect ca sa ma linistiti! Multumesc
2 comentarii
0
02-11-2008, ora 09:03
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Uraca este rezultatul persistentei unor structuri din viata intrauterina, mai precis uraca este o ramasita a canalului alantoidian, canal ce trebuia sa se inchida pana la nastere.Persistenta lui la sugar realizeaza o comunicare intre vezica urinara si ombilic.Deci trebuie operat bebelusul, cai altfel mereu va supura ombilicul si nu se va obtine cicatrizarea lui.Nu este o operatie grea, stai linistita, e mai bine sa mergi si sa rezolvi problema micutului.Numai bine!
0
27-10-2011, ora 17:33
florymeg
Nu este medic/terapeut
florymeg
Buna ziua!am o fetita de 5 luni. pe la 2 luni a inceput sa-i supureze buricul. i-am dat cu 2 preparate pe baza de antibiotic de la medicul pediatru insa nu i-a trecut. i-am facut analize la supuratia de la buricut si nu i-a iesit absolut nimic. am fost pe 6 octombrie la spitalul Grigore Alexandrescu la madam doctor Patrancus Toli care, fara sa-i faca vreo analiza, a spus ca trebuie s-o opereze ca are fistula (ori ombilicala ori de uraca, , , nu stia de care...a zis ca trebuie sa o deschida si apoi sa vada). Dupa ce mi-a operat copilul dr. patrancus mi-a spus ca a avut fistula de uraca si ca a rezolvat problema, dar...la o zi dupa ce i-a scos firele, buricul a inceput sa supureze din nou.mai rau decat supura inainte. acum am fost la un doctor in slatina care mi-a dat un alt tratament pe baza de antibiotic...nu stiu ce sa mai fac!!mi-e atat de frica sa nu fie nevoie sa o operez din nou...operatia pe care i-a facut-o patrancus toli a fost facuta de pomana, ba mai rau a accentuat parca problema.de fapt nu stiu care este problema, nu stiu daca intr-adevar a fost fistula de uraca sau copilul meu are o alta problema la buricut..ce ar putea fi??ma poate ajuta cineva cu un sfat??exista posibilitatea sa recidiveze asa repede fistula de uraca??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul