fistula perianala (tratamente naturiste)

27-08-2011
Craiul
Nu este medic/terapeut
Craiul
am o fistula perianala operata de trei ori, care nu s-a inchis. tot mai supureaza. Am incercat tot felul de tratamente naturiste cu unguent si supozitoare carpicon, cu bitter suedez sub forma de comprese si pe cale orala. STIE cineva si un alt tratament care a dat rezultate, fara operatie??? VA ROG FRUMOS DACA MA POATE AJUTA CINEVA!
4 comentarii
0
28-08-2011, ora 07:27
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Preparaţi un unguent din muguri de plop. Găsiţi (cu un pic de noroc) muguri de plop ca atare la magazine de tip Plafar. Tot acolo găsiţi şi tinctură mamă de Calendula (gălbenele), din care cumpăraţi un flacon.

Procedaţi în felul următor: zdrobiţi o lingură de muguri de plop într-un mojar. Scăciţa de usturoi este aproape la fel de bună, dacă nu aveţi mojar. Puneţi pulberea de muguri de plop într-o căniţă şi turnaţi peste ea alcool, în cantitate de cel mult o lingură, astfel încât compoziţia să nu "băltească", ci pulberea de muguri de plop să fie doar umedă de la alcool. Păstraţi acoperit timp de 48-72 de ore.
Apoi preparaţi unguentul. Folosiţi pentru asta un mic ibric la flacără indirectă (bain-marie sau plită). În ibric puneţi cam o lingură şi jumătate de grăsime de porc la topit. Adăugaţi mugurii de plop ţinuţi în alcool. Adăugaţi şi puţină ceară de albine, cam cât un zar. Ţineţi la fiert cam o jumătate de oră (mai mult dacă e bain-marie). După aceea pregătiţi un mic flacon cu pereţi rezistenţi la temperatură. Când fiertura este caldă încă, strecuraţi prin strecurătoarea de ceai dublată de tifon.

Felicitări ! Tocmai aţi preparat primul unguent ! Păstraţi-l la frigider şi folosiţi-l o dată pe zi, seara înainte de culcare, până când apare ameliorarea. După aceea, răriţi ritmul administrării la o dată la două zile timp de mai multe săptămâni, din cauza marelui potenţial de recidivă a fistulelor.
Înainte de a aplica ungunetul, faceţi baie de şezut (sau generală, după cum preferaţi).
Dimineaţa folosiţi tamponament cu tinctură mamă de Calendula.

Găsiţi ceară de albine în marile pieţe, unde mereu este câte un apicultor să vândă mierea. Probabil că nu va avea ceară la el, dar are să v-o aducă a doua zi, fiindcă se aştepta să-i cumpăraţi miere, nu să vă apucaţi de preparat unguente.
Vă faceţi rost de untură de la măcelărie, sub formă de slănină crudă. Din ea, faceţi jumări. Ceea ce rămâne este untura. Restul de untură îl puteţi folosi la gătit. Este mult mai gustoasă şi mai sănătoasă prăjeala în untură în comparaţie cu cea în ulei refolosit, dacă nu aveţi probleme cu colesterolul. Folosirea unturii înseamnă mai mult colesterol, dar mai puţin cancer.
0
29-08-2011, ora 13:19
Craiul
Nu este medic/terapeut
Craiul
alcoolul de cate grade trebuie sa fie ?
0
23-09-2011, ora 18:07
cristi741
Nu este medic/terapeut
cristi741
Te rog sa nu te pacalesti singur. Am o experienta f lunga -7 operatii si toata natura fiarta, coapta, macerata, digerata si in final am rezolvat cu o operatie bine facuta. Crede si nu cerceta in acest caz se potriveste f bine. Pentru alte detalii cauta raspunsurile mele din acest forum.
0
30-09-2021, ora 22:35
mirellla
Nu este medic/terapeut
mirellla
Subscriu. 8 ani m-am chinuit cu abcese și fistula perianala. Am fost operata și pe viu pana am cautat un doctor bun și am fost operata la modul serios, diagnostic ul final Chist piloidal, s-a fixat infecția între fese sus, nu a ajuns pana jos la anus. Macar atat! Dureri înfiorătoare, scurgeri, când spărgea, mirosul infectiei îți muta nasul, multa infectie, după se închidea, cuminte câteva luni, și tot așa.
Dr Khalil cu dl profesor, scuze nu mai știu numele, șeful secției oricum, Spitalul Universitar București. Atât mi-a spus, după operație, locul...era mare cât o felie de pepene! Eu am intrebat de 3 kg sau 5 kg pepenele? Voiam sa știu ce m-a chinuit atata timp!Nu a vrut sa îmi dea detalii. 3 luni de zile concediu medical a durat recuperarea, pansat, etc, dormit numai pe burtă. Dar am scăpat! Nu va jucați cu fistulele anale! Au trecut aprox. 15 ani de atunci. Nu e de glumă!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fistula anală și perianală
  •