fire pe sani

09-09-2009
Ariadna87
Nu este medic/terapeut
Ariadna87
Buna ziua,

am 22 de ani si de la varsta pubertatii mi-au aparut pe sani - mai exact in jurul mameloanelor niste fire de par care am inteles ca ar avea legatura cu glandele suprarenale care secreta testosteron mai mult decat ar fi necesar. as vrea sa merg la endocrinolg sa vad daca pot urma un tratament ptr a scapa de aceste fire de par, insa as dori mai intai sa aud parerea unui specialist sau a cuiva care s-a tratat de aceasta problema. as avea rugamintea sa-mi raspundeti la cateva intrebari care ma macina si anume:
1. in urma unui tratament hormonal pot avea anumite tulburari/cresterea greutatii
2. marimea sanilor se modifica, devin mai mari/mai mici
3. cand as renunta la tratament aceste probleme ar putea sa revina sau sa apara efecte negative?

as mai vrea sa va cer parerea si despre epilarea definita -cu laser/IPL- lumina intens pulsata, in cazul in care tratamentul hormonal nu este cea mai buna solutie poate ca ar fi aceea a epilarii

mentionez ca pana anul trecut imi pensam acele fire de par, insa mi-au aparut niste mici noduli[mi s-a spus ca pe fond hormonal] si de atunci nu am mai facut asta de teama sa nu agravez situatia

va multumesc mult,
multa sanatate tuturor!
22 comentarii
0
09-09-2009, ora 18:09
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Tratamentele hormonale au toate efecte secundare de lunga durata si imprevizibile. Pt. o problema asa de mica a risca un tratament hormonal nu este solutia cea mai inteleapta. Mai ales ca exista si tratamente homeopate pt. astfel de probleme care lucreaza intr-un mod natural si controlabil. Puteti consulta un medic homeopat cu experienta pt. problemele pe care le aveti.
0
09-09-2009, ora 20:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Va rsp pe rand:

1. Da, in urma unui tratament hormonal (depinde cu ce si cat timp este administrat) puteti dezvolta anumite tulburari, chiar pana la hirsutism (cresterea anormala a pilozitatii faciale, corporale)...sa nu mai vorbesc de ingrasare...;
2. Marimea sanilor poate sa creasca, dar de micsorat...eu unul nu am auzit aceasta terorie (se pot micsora doar prin ablatia/rezectia unor tesuturi afectate de formatiuni canceroase...printre altele);
3. Cand renuntati la tratament problemele pt care l-ati administrat pot recidiva, iar efectele secundare se pot remite!

Epilarea definitiva NU este o alternativa tocmai fiabila si viabila, pt ca in multe cazuri persoanele sunt refractare la terapie (nu raspund, sau raspund inadecvat), de multe ori din cauza laserului producandu-se chiar discromii ale pielii (zone hiperpigmentare) si chiar discoloratii ale pielii foarte inestetice, plus ca va este contraindicat laserul din cauza nodulilor mamari!


Consultati un medic endocrinolog cu experienta sa aflati macar cauza, si apoi pt tratare puteti sa va indreptati catre o ramjra complementara a medicinei (hemeopatie, apiterapie, fitoterapie, gemoterapie, bioenergie etc.)...numai bine si insanatosire grabnica!


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
10-09-2009, ora 10:12
Ariadna87
Nu este medic/terapeut
Ariadna87
Va multumesc din suflet ptr sfaturi, eu speram ca un tratament hormonal ma va ajuta si parea destul de simplu ptr ca am citit mai multe recomandari de pe acest forum ale unor persoane care inspirau incredere prin sfaturile lor; spunea cineva ca in urma unui tratament endocrinologic adecvat firele de par cad si nu mentiona ca ar avea si efecte secundare...insa m-am gandit sa cer pareri mai intai fiindca stiu ca aceste tratamente sunt destul de riscante.

Cat despre un medic homeopat, fitoterapeut etc. as incerca mai mult ceva naturist, dar stiu ca aceste ramuri ale medicinei nu sunt inca dezvoltate si mi-e teama si aici de efectele ce pot aparea.


Numai bine,
0
11-09-2009, ora 12:32
Ariadna87
Nu este medic/terapeut
Ariadna87
IuliaCristianaB ti-am trimis si eu raspuns privat, te rog mult daca poti sa-mi raspunzi si la acea intrebare
0
11-09-2009, ora 19:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Toate tratamentele alopate au reactii adverse, cele naturale au foarte, foarte, foarte rar, la doze enorme (spre exemplu, vitamina B3 naturala (nicotinamida/niacina/acidul nicotinic este recomandat intr-o doza de 10-20-60-100 mg, dar la doze mai mari de 1300 mg pe zi administrate mai mult de 2 saptamani produce garantat 100% hepatita! (dar doza este enorma, imposibil de ingurgitat in mod natural - abia daca ingeram maxim 20 de mg zilnic din alimentatie - asta in cazul unei alimentatii echilibrate si conforme cu piramida alimentara)!
Decizia va apartine, Dumnezeu sa va lumineze mintea pt a lua o decizie cat mai fiabila si viabila...multa sanatate;)


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
14-09-2009, ora 11:41
Ariadna87
Nu este medic/terapeut
Ariadna87
merci, Mr. Nick, ma rog la Dumnezeu sa ma indrume catre solutia cea mai buna, as alege fara ezitare un produs naturist, insa imi amintesc ca acum 3 ani o dra. doctor i-a prescris mamei un tratament homeopat din cauza caruia i-a fost atat de rau incat abia a scapat cu viata; nu retin cum se numeau, erau niste granule mici si i-a spus sa ia cate 5 o data... dupa ce a luat prima data s-a simtit ca si cum ar fi fost otravita si de atunci sunt cam speriata de tratamentele care nu sunt sigure 100%.

inca o data multumesc!
multa sanatate!
0
14-09-2009, ora 19:26
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Va inteleg aversiunea, este si fondata, ati ramas cu un "fel de" trauma! Rugati-va si veti fi indrumata corect;)


In speranta ca v-am putut fi de folos, cu placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
08-02-2010, ora 08:55
Aanka
Nu este medic/terapeut
Aanka
Mr. Nick a afirmat:
"Epilarea definitiva NU este o alternativa tocmai fiabila si viabila, pt ca in multe cazuri persoanele sunt refractare la terapie (nu raspund, sau raspund inadecvat), de multe ori din cauza laserului producandu-se chiar discromii ale pielii (zone hiperpigmentare) si chiar discoloratii ale pielii foarte inestetice, plus ca va este contraindicat laserul din cauza nodulilor mamari! "

epilarea definitiva prin electroliza are intotdeauna efect garantat. eu iti recomand sa vorbesti la un cabinet de cosmetica unde cineva specializat in epilarea cu electroliza iti poate spune daca aceasta se poate face in conditii de siguranta (fara riscul de a aparea noduli), dar din cate stiu eu este exclus.
0
08-02-2010, ora 08:58
Aanka
Nu este medic/terapeut
Aanka
... in Cluj exista un cabinet unde se face epilarea prin electroliza, un cabinet foarte bun. eu sunt extrem de multumita si o sa merg in continuare. sigur se gasesc astfel de cabinete si in alte orase mai maricele.
0
12-02-2010, ora 19:47
andra1010
Nu este medic/terapeut
andra1010
In legatura cu acele fire de par pe sani.. Si eu am avut si inca imi cresc cateva, dar sunt putine si le indepartez cu penseta. E vreo problema sau e anormal?
0
14-02-2010, ora 20:16
tontonik
Nu este medic/terapeut
tontonik
Buna ziua
Va rog s ma lamuriti si p mine cu o problema...De cativa ani mi au crescut fire de par pe sani...ideea e k nu mi plac deloc...e vreo problema dak le epilez cu penseta...sau cum ar trebui s le inlatur de acolo?
Va rog mult s ma ajutati cu un raspuns la nelamurirea mea.
Cu respect...tontinik...
0
15-03-2010, ora 22:57
amiaza
Nu este medic/terapeut
amiaza
Si eu am fire de par pe sani. de cand aveam vreo 7-8 ani O.o pe mine nu ma deranjeaza... am avut probleme la pensat, pielea din jurul mameloanelor s-a iritat destul de rau, dar sunt si eu mai sensibila...

mult succes!
0
17-03-2010, ora 14:55
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna, doamnelor!

Cel mai indicat ar fi să vă faceţi un examen endocrinologic, pentru a exclude afecţiuni precum sindromul ovarelor poli (micro) chistice, hirsutism, etc. Şi totuşi, prezenţa firelor răsfirate este relativ normală, repet, răsfirate, nu adunate. Puteţi pensa firele, nu vă împiedică nimeni, dar nu puteţi înlătura cauza care produce efectul, prin această pensare (cauza este organică, dar numai dacă firele sunt adunate, dacă pilozitatea este relativ exagerată).


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
11-05-2010, ora 00:41
olgutza2311
Nu este medic/terapeut
olgutza2311
Buna seara am si eu o mare problema cu care ma confrunt de 1 an de zile mi-au aparut fire de par in jurul sfarcului si leam epilat cu lama de ras de atunci mia aparut la san niste dureri fff mari mi se inrosea sanu se intarea mamelonul si junghiuri imi dadea am fost la medic si mi sa spus ca am foliculita mia dat tratament lam luat si mia trecut dupa 2 luni aceleasi simtome dureri roseli usturimi si mam dus din nou la medic a doua oara mia spus ca am infectie mia dat din nou reteta cu augumentin lam luat acum 2 luni mia iesit o buba pe mamelon mam dus la doctor am facut ecografie mi sa spus ca am avut o infectie din cauza firului de par pe care lam ras si cami va trece ca nu mia atins tesutu mamar toata ecografia a aiesit ok insa acum 3 zile mia iesit iarasi aceasi buba dar plina cu puroi sa spart si mia iesit fff mult puroi din ia am lasat sa curga pana a ainceput sami curga sange am inceput sa iau augumentin iarasi sa vad ce so intampa.E ceva grav nu mai pot am consultat fff multi medici si sunt la fel ce pot avea cum scap de aceasta infectie trebuie sa ajung la cutit cumva???/? raspundetimi va rog
0
27-05-2010, ora 21:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

D-nă Olguţa, simptomatologia descrisă de dvs. este mai complexă decât vă puteţi gândi, în sensul că, o simplă intervenţie nesterilă, ca cea la care aţi recurs dvs., poate să antreneze introducerea unor agenţi patogeni extrem de versatili şi refractari la tratament.
În condiţiile de faţă, vă rog ca în fiecare seară, după măsurile de igienizare a ariei afectate, să vă aplicaţi o peliculă fină de unguent natural de rostopască. Masaţi gentil până la absorbţie completă şi acoperiţi zona cu puţin tifon impregnat în tinctură nediluată de rostopască. Fixaţi tifonul prin lipirea a două leucoplate! Menţineţi tifonul până în seara următoare. A doua zi, repetaţi operaţiunea descrisă. Per total, repetaţi aplicaţiile timp de 14 zile la rând. Dacă după aceste 14 zile problema tot vor persista, vă rog să consultaţi un medic specialist în senologie; un medic senolog (Senologia este specialitatea medicală care studiază afecţiunile sânului).

Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze :-)

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
12-07-2010, ora 15:17
sunsolaris2000
Nu este medic/terapeut
sunsolaris2000
Si eu am fire din acelea.Am luat 3 sticle pana acum de tinctura de marar care ajuta, printre altele, la tulburari hormonale.Cat timp am luat(cam de la a 2-a sticla)nu mi-au mai crescut firele(le smulsesem su nu mai crescusera la loc).Dupa ce am terminat sticlele nu am mai luat si mi-au crescut la loc.Dar nici alte efecte nu am avut, efecte ale tincturii.Probabil din cauza firmei de la care am luat.Am auzit ca are reclama cam proasta.

In schimb am intrat pe net pe Google si am aflat de BREAST + care ajuta la problemele hormonale si e doar din plante si nu are efecte adverse.Mai scrie pe site ca 80% dintre femei nu stiu ca au sanii mici datorita problemelor hormonale.Eu ii am mici.Deci, inca o dovada ca am ceva la hormoni.Breast + ajuta la mai multe.Eu insa eram interesata doar de aceste aspecte.Pe site scriu multe femei marturii ale efectelor.-*


(*modificat de administrator)
0
07-08-2010, ora 12:26
Ariadna87
Nu este medic/terapeut
Ariadna87
am auzit despre tratamentele "doar din plante" de genul Breast+ ca ar fi cancerigene tocmai din cauza ca au in componenta mai multe tipuri de plante... insa nu stiu care este adevarul...
0
13-02-2011, ora 10:32
livia55
Nu este medic/terapeut
livia55
buna ziua!si eu am aceeasi problema legata de firele de par din jurul mameloanelor care sunt inchise la culoare si pe care le smulg cu penseta.nu am avut probleme legate de acest tip de epilare, dar am fire de par pe tot sanul, doar ca sunt mai deschise si mai fine decat cele din jurul mameloanelor.as dori sa stiu daca ar fi riscant sa le epilez prin smulgere cu un aparat epilator.va multumesc!
0
13-02-2011, ora 10:34
livia55
Nu este medic/terapeut
livia55
tin sa mentionez si faptul ca am 18 ani si am si sanii mici si poate ca o dereglare hormonala ar fi cauza, dar am facut analize si testosteronul a iesit incadrat in limitele normale.am luat si diane 35 timp de 3 luni pt un chist la un ovar, dar nu au schimbat cu nimic pilozitatea
0
30-03-2011, ora 07:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră Livia55, pilozitatea din jurul mameloanelor, la unele femei, chiar dacă este deranjantă din punct de vedere estetic, dar nu numai, se încadrează în sfera normalităţii, mai ales atunci când firele respective de păr sunt prezente în număr şi mărime rezonabile.
Ar fi destul de riscant să le epilaţi prin smulgere, pentru că puteţi face o mastită, în timp, desigur, nu imediat (vi se pot inflama glandele mamare!).
_

Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Nick
0
12-07-2011, ora 18:40
ana-roxana
Nu este medic/terapeut
ana-roxana
buna ziua!am emotii deoarece intru pentru prima data.am si eu anumite probleme prima ar fi cresterea parului de la perciuni in jos si pana sub barbie.dak nu ma epilez sau smulg cu ceara acesta creste ca si parul de pe cap.problema mea e ca si intre sani, pe sani am fff mult par chiar si pe burta in jos.
am consultat un medic dermatoloc iar acesta mia recomandat sa beau anticonceptionale: diane 35.vreau sa stiu exact care e problema ca mie acel medic mia spus ca e din cauza dereglarilor hormonale.vreau sa aud si parerea unui specialist.-*.va multumesc anticipat


(*modificat de admin)
0
14-07-2011, ora 06:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!
Stimată dră/dnă Ana-Roxana, simptomatologia dv. pare a fi cea specifică hirsutismului, cel puţin în aparenţă, pe fondul unui posibil sindrom Stein-Leventhal (SOP).
Ar fi indicat să consultaţi un medic endocrinolog, sau unul gemoterapeut (specialist în gemoterapie), pentru a fi examinată optic şi pentru a vi se face investigaţii serologice şi imagistice.
Investigaţiile serologice indicate în cazul dv. sunt cele de tip hormonal, în principal, precum:
- DHEA-S (dehidroepiandrosteron-sulfat);
- Estradiol;
- Estriol neconjugat;
- Progesteron;
- SHBG (Sex hormone binding globuline);
- Testosteron liber şi total;
- FSH şi LH (hormonii foliculostimulant şi cel luteinizant)
- Cortisol seric;
- TSH, T3, FT3, T4 şi FT4 (Hormonul tireotrop, triiodotironina totală şi liberă, tiroxina totală şi liberă) şi Prolactina (PRL), în principal, alături de ecografia utero-ovariană, ca şi investigaţie imagistică de importanţă foarte mare.
Consultaţi medicul şi NU luaţi niciun medicament în lipsa unui diagnostic bazat pe analize medicale aprofundate.
Însănătoşire grabnică!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Păr pe sâni - daca e normal și cum scapi de el (hairy nipples)
  • Modificări ale pielii la nivelul sânilor - cauze posibile
  •