Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

fierea sau...?

08-02-2012, ora 16:28
Autor: anna34
Buna ziua,

Am 34 ani si de cca. 1 saptamana am o problema mai delicata careia inca nu i-am dat de cap. Incepand cu luna decembrie a anului trecut am luat o gramada de antibiotice pentru tratarea un stafilococ in gat urma de faringite si laringite repetate care a trecut. Toate bune si frumoase...dar la inceputul lunii februarie ma lupt cu o problema mai delicate in sensul ca am niste dureri surde si suparatoare, ca o jena in dreapta sub coasta care radiaza in spate catre omoplat, bolboroseli abdominale doar in pozitia culcat. Am facut un set de analize (Hemoleucograma, VSH, Proteina C Reactiva, Fibrinogen, ASLO - toate in valori normale). Dupa acestea am facut si un ecograf abdominal unde mi s-au dat urmatoarele rezultate.
Ficat: dimensiuni normale, prezinta multiple formatiuni hiperecogene cu dimensiuni intre 6mm si 24mm (hemangioame) - doppler normal
Colecist: colecist septat median, prezinta multiple formatiuni hiperecogene cu dimensiuni intre 2mm si 7mm (colesterolaza) mi s-a spus ca sunt niste polipi de colesterol
Pancreas: normal
Splina: normala
Rinichi: pozitie, dimensiuni normale, fara dilatatii caliceale
Vezica urinara: normala

Am luat tot felul de medicamente: anghirol forte 3/zi, colebil si triferment dupa mese, dar fara efect trece pentru moment dupa care acea jena apare din nou uneori cu balonari dupa mese. De cca. 1 saptamana nu am mai consumat grasimi decat carne rosie la gratar, totul cat mai dietetic. Nu am dureri de cap, greata, diaree...
Aveti idee de la ce provin acesta jena...senzatie de balonare uneori in partea dreapta?
5 comentarii
08-02-2012, ora 14:19
sa nu fie problema la colon si eu mai am, sau constipatie, borboroselile sa nu fie colita de fermentatie.Si eu ma confrunt cu asa ceva am si dischinezie biliara, probabil sunt si alte cauze care eu nu le cunosc si eu am 32 ani si am aceste probleme.Poti sa mai faci analiza pentru helicobacter pylor la stomac sa nu fie si acest microb.multa sanatate
08-02-2012, ora 16:13
Autor: anna34
Multam fain de raspuns magda. O sa fac si un test HP. Problema la mine este ca eu sunt slaba am 1, 78 si 55kg, nu stiu de unde grasime in fiere avand in vedere ca nici nu consum alimente foarte grase. Bolboroselile apar in general dupa mese sau dupa ce beau apa si le resimt mai ales in pozitia culcat.
Sanatate multa iti doresc!
08-02-2012, ora 19:18
sa faci un control la stomac mai amanuntit si eu am si ulcer cronic duodenal si eu am astfel de probleme, la plafar exista si ceaiuri ptr colita
.La ulcer si colita stiu ca nu ai voie cruditati, citrice si multe altele, totusi fati un control la stomac.multa sanatatye
08-02-2012, ora 21:26
Autor: anna34
Banuiesc ca problemele astea sunt date de fiere...si de pietrele care le am...imi este cam teama sa ma intoxic cu bariu avand in vedere ca am si fierea in pom iar de endoscopie imi este cam frica. :( ;dar probabil si intestinal se poate sa am ceva si datorita multitudinii de antibiotice pe care le-am luat. Momentan beau sucuri naturale facute acasa de morcovi, sfecla rosie si mere si vreau sa incerc un tratament de golire a fierei si eliminare a pietrelor, colesterolului de acolo cu lamaie si ulei de masline. Cat despre mancare.am pofta de mancare de as manca si un bou...dar incerc sa ma abtin la alimente grase si prajeli. Multa sanatate.
14-02-2012, ora 16:28
Autor: anna34
Buna tuturor...am refacut un set de analize si as dori sa vi le prezint poate cineva este in masura sa imi dea un raspuns.
TGP-16
TGO-20
Glicemie-99
Trigliceride-136
Colesterol total- 218
Creatinina serica-1.15
HDL colesterol - 63
LHD - 196 valori normale (240-480)
Uree serica - 35
Acid uric - 4.4


Hemoleucograma:

Leucocite: 9.69
Neutrofile: 4
Limfocite: 4.5 valori normale 1.0-3.6
Monocite: 0, 69
Eosinofile:0, 40
Bazoofile: 0.10
Neutrofile%: 42.0 valori normale 45-70
Limfocite%:46 valori normale 20-45
Monocite%: 7.40
Eosinofile%:3, 70
Bazofile%:0.80
Eritrocite%: 3.74 valori normale (4.5-6.0)
Hemoglobina: 17
Hematocrit: 32.7 val normale (40-52)
MCV 87.5
MCH:44.5 valori normale (27.0 - 33.0)
MCHC: 51.9 valori normale (32.0-37.0)
RDW%: 13.5
Plt: 250
MPV:8
PCT%: 0.20
PDW: 15.5

IMUNOLOGIE
Heliobacter Pylori - negativ

Unde au fost putin modificate am adaugat valorile normale. Are cineva idee ce semnifica LDH-ul acela si de ce este asa de mic.

In primul meu post am precizat ca simt o durere surda in partea dreapta sub coasta care uneori radiaza in spate...dar aceasta nu este continua...Ce ar putea fi? Deja m-am saturat sa umblu pe la atatia medici si laboratoare sa fac tot felul de analize si sa nu gasesc un raspuns concret.
Avand in vedere ca la inceputul anului am fost diagnosticata cu stafilococ auriu credeti ca aceasta bacterie poate sa isi faca de cap si sa imi modifice aceste analize???
Adaugă un comentariu / răspuns