fier+calciu; se administreaza simultan?

27-03-2011
ali_anghel
Nu este medic/terapeut
ali_anghel
Buna ziua! Baietelul meu are 3 luni si a fost diagnosticat cu anemie. Ii administram 5 picaturi dimineata si 5 seara de fier Hausman. 10 zile pe luna nu mai luam Vigantol ci gluconat de calciu. Este vre-o problema daca ii administram si fier si calciu in acelasi timp? Trebuie sa stea o ora nemancat pana ii dam fierul?
Va multumesc!
4 comentarii
0
27-03-2011, ora 20:51
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
de ce vi s-a recomandat calciu? În mod normal, se recomandă Vigantol 2 picături pe zi până la 18 luni, dacă este vreo problemă (gen rahitism ) se fac alte recomandări. Dar calciu este de preferinţă să nu se mai dea decât dacă copilul mănâncă mai puţîn de 500 ml de lapte pe zi, ceea ce cumva nu cred că e cazul (în fine, acestea sunt recomandările, paote medicul dvs a considerat altceva)- doar că e ciudată această recomandare cu întreruperea vigantolului 10 zile...şi luat calciu în loc...
0
29-03-2011, ora 15:33
ali_anghel
Nu este medic/terapeut
ali_anghel
Va multumesc pentru raspuns. Fiul meu are 3 luni si 7 kg. Ii administram 4 picaturi de Vigantol, medicul de familie a spus ca are fontanela anterioara prea mare. La analize hemoglobina a fost 10.5 si ne-a recomandat fier si vitamina C-medicul pediatru, iar calciu si intreruperea Vigantolului ne-a recomandat medicul de familie. Acum nu stiu ce sa mai inteleg?????????? Ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat!
0
29-03-2011, ora 15:57
ali_anghel
Nu este medic/terapeut
ali_anghel
Am uitat ceva.. sotia are lipsa de fier si de calciu, a avut si inainte de sarcina si in timpul sarcinii.
Va multumesc!
0
29-03-2011, ora 16:27
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Fontanela diferă de la copil la copil ca dimensiune, în principiu "mare" se poate zice la o vârstă mai înaintată - adică 8-10 luni- de închis se va închide la 18 luni. Dacă aceste lucruri nu se întâmplă, sau dacă sunt asociate mai multe semne de rahitism - la nivelul toracelui, picioarelor sau ale capului (lucru pe care trebuie să îl vadă un medic, pediatru)- atunci se recomandă vigantolul într-un anume fel, după o anume schemă, la recomandarea medicului. Dar nu asociere de calciu, şi nu întreruperea vigantolului.
Fierul puteţi să îl luaţi în continuare aşa cum v-a fost recomandat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul