fibromă vaginală

27-12-2011
bagolyeni
Nu este medic/terapeut
bagolyeni
Bună ziua!
Am 37 de ani, am 2 băieţi, un ciclu normală şi o fibromă vaginală. Uneori cănd am ciclu săngerezi abundent, şi am fost mai multe ori la urgenţă. Am primit Etamsilat, Fitomenadion şi Ergomet, şi mi-a zis doctorul că trebuie operat, dar sunt incă tănără şi fibromul e mic.
Am făcut o eco vaginală, şi dr. de la eco mi-a zis că am 4 buc in jur de 1cm şi că fibromul n-are legătură cu săngerări,. sunt două lucruri diferite şi mi-a recomandat spirală. Într-e timp am făcut un tratament de acupunctură, şi n-am avut săngerări abundente timp de 6 luni. Am avut chiar mai puţin decăt în cazuri normale. M-am simţit foarte bine şi chiar am crezut că boala s-s sfărşit aşa cum a zis dr. naturist.
Dar în luna trecută iar am fost la urgenţă, şi ginecologul tot a recomandat operaţia.
Întrebările mele sunt:
1. Chiar nu există în sec XXI un astfel de tratament eficace pt. fibromă (naturist, fitoterapie, .) în afara operaţiei
2. Am citit despre miomectomie laparoscopică. Dacă tot trebuie operat, unde se face astfel de intervenţie în ţară. Sunt din COVASNA, ŞI MĂ INTERSEAZĂ CEA mai apropiată oraş.
Vă mulţumesc şi aştept răspunsul urgent!
1 comentarii
0
27-12-2011, ora 21:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Etamsilatul, Fitomenadiona şi Ergometul tratează sângerarea, dar nu rezolvă fondul problemei, care este fibromiomatoza. Acupunctura reglează ciclul şi scade sângerările în mod eficient, dar acţiunea ei nu este durabilă în timp, în acest caz, după cum deja aţi constatat. V-o spun ca acupuncturist: indicaţiile acupuncturii se termină acolo unde încep cele ale chirurgiei.

Cea mai bună variantă este, de departe, aceea chirurgicală. Numai că există mai multe tehnici chirurgicale, unele mai puţin invazive chiar decât miomectomia laparoscopică. De exemplu, embolizarea, ce constă în întreruperea hrănirii fibromului care în final se "stafideşte". Nu ştiu cum e în Covasna, dar în Bucureşti mai multe clinici practică deja această tehnică. Meritul practicării ei pentru prima dată în Bucureşti este al ginecologilor de la Spitalul Universitar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.