fibromialgia si sarcina

28-06-2012
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
buna seara. recent am descoperit ca sunt gravida (in prezent in 8 saptamani). eu de mai mult de 6 ani am fibromialgie, si luam tratament in pusee cu AINS (ibuprofen comprimate, sau diclofenac sodic injectabil daca durerea era prea mare). insa in prima luna de sarcina am luat de 2 ori nurofen, si odata diclofenac. se poate sa fi afectat fatul?...

azi, insa, am durere de la mijloc in jos la toate articulatiile, si nu am stat niciodata fara AINS, nu stiu cat poate dura durerea, insa e insuportabila, nu ma pot ridica din pat, am incercat nijte pastile din plante, Antalgin, apa calda la picioare, masaj cu alcool sanitar... tot ce stiam ca amelioreaza durerea, insa nu imi trece cu nimic, si nu mai pot suporta durerea. ce pot lua in acst caz pt durere? de la farmacista am inteles ca nu am voie niciun AINS, insa cum sa raman asa?...

multumesc anticipat.
3 comentarii
0
03-07-2012, ora 14:05
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Medicatia de care pomeniti mai sus nu este indicata in sarcina. Dar este f important consultul medicului OG care va are sub observatie si el va decide dc exista sau nu repercursiuni asupra sarcinii. Este foarte important aici momentul cand le-ati luat si cantitatea, evident. Trebuie sa retineti ca nu este recomandat sa luati nici un medicament in timpul sarcinii din proprie initiativa, fara recomandarea medicului care va supravegheaza sarcina- nici macar medicatie naturista.. Sugerez sa luati legatura cu doctorul Dvs si sa mergeti cat mai repede posibil la un consult. Sanatate!
0
04-02-2015, ora 17:18
SURA
Nu este medic/terapeut
SURA
BUNA ZIUA,
Am fost diagnost cu fibromialgie dupa 12 ani de dureri insuportabile, medicul imi spune sa iau un tratament cu ANTIDEPRESANTE CYMBALTA(duloxetin 60mg).Sunt si mai stresata cum as putea sa iau antidepresante pentru dureri. va rog din toata inima sa-mi dati un sfat.

va multumesc
0
13-03-2015, ora 19:08
mirelastoica
Nu este medic/terapeut
mirelastoica
Buna.Si eu am fibromialgie. te sfatuiesc sa asculti medicul. medicamentele antidepresive ajuta foarte mult. nu inseamna ca esti depres, ele ajuta creierul sa se reseteze intr-un mod. adica creierul nostru da semnale gresite si antidepresivele regleaza substantele de care are nevoie creierul nostru pt a nu mai da semnale gresite cum este durerea musculara sau alte sintome ale fibromialgiei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul