fibrom uterin si sarcina

01-05-2009
cristina bz
Nu este medic/terapeut
cristina bz
buna!as vrea si eu parerile voastre, ale celor care ati trecut prin ceva asemanator:am un fibrom uterin de 6-7 cm, motiv pt.care am fost la medic in vederea unei operatii(ma deranja f tare).asta acum o luna si ceva...
am stabilit sa vin la operatie dupa prima menstra dar intre timp am ramas insarcinata si as vrea sa-l pastrez.am fost deci din nou la gineco, i-am explicat dar a fost cam evaziv... ca nu poate sa se pronunte inca daca pot pastra sarcina...am dureri de burta si spate zilnic, in episoade si sangerez usor.mi s-a spus ca durerile sunt de la fixarea sarcinii si de la faptul ca s-a inflamat fibromul si tot ce pot sa fac este sa astept sa vad ce se intampla.eu mai am si alta p. de sanatate, respectiv acum 10 ani am fost diagnosticata cu epilepsie temporala am luat trat cu taver, doze mai mari la inceput, si le-am redus treptat de-a lungul anilor.cand am ramas insarcinata luam 3/4 pastila seara, iar acum iau 1/2.a 33 de ani si sarcina 5 saptamani.va rog, ce parere aveti si daca stiti un medic priceput ce ma poate ajuta.multumesc si multa sanatate la toti.
2 comentarii
0
02-05-2009, ora 12:06
backa
Nu este medic/terapeut
backa
parerea mea este ca numai un medic de specialitate ar putea spune ce ai de facut ce riscuri si consecinte ar urma, medici priceputi sunt multi, urmeaza sa ti-l gasesti pe cel potrivit consultand mai multi
0
03-05-2009, ora 17:05
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Taver nu se da in primul trimestru de sarcina.Fibromul poate influenta nefavorabil evolutia sarcinii.El creste pe parcursul sarcinii si se ramoleste, se edematiaza si devine mai moale ; astfel apar usor complicatii cum ar fi necrobioza, tulburari de compresiune, avort, hemoragii [ ai spus ca deja ai hemoragie ], contractii uterine, insertii anormale ale placentei etc.. Si problema este cum te simti tu cu tratamentul pentru epilepsie; mai faci crize? are cine te sprijini, ai pe cineva langa tine care sa te ajute la cresterea unui copil ? Caci nu-i usor, vei avea nevoie de ajutor in caz ca apare un copil. Daca vrei sa pastrezi sarcina trebuie sa intrerupi Taver o perioada, poti sta fara tratament?Vei avea dureri pe parcurs; vei reusi sa rezisti la durere fara sa faci crize ? Trebuie sa iei in considerare toate aceste probleme si sa speri ca sarcina va fi dusa la termen fara complicatii care sa te faca sa avortezi sau sa nasti prematur.Vorbeste si cu ginecologul si cu psihiatrul tau si gandeste-te si tu bine ce ai sa faci.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul