fibrilatia - ce este?

13-05-2008
68cris
Nu este medic/terapeut
68cris
ce este fibrilatia si carui fapt se datoreaza ?
3 comentarii
0
15-05-2008, ora 00:00
raul_07sma
Nu este medic/terapeut
raul_07sma
fibrilatia poate fi atriala sau ventriculara iar in ambele cazuri inima se contracta haotic.in mod normal exista un centru de unde se genereaza curent electric care face ca inima sa se contracte normal (nodulul sino atrial). in fibrilatie atriala exista numeroase astfel de focare in atrii care fac ca atriile sa se contracte haotic.la fel e si in fibrilatie ventriculara.
0
16-05-2008, ora 00:00
Dr. Buzatu Ileana Mihaela
Cardiologie, Bucuresti
Dr. Buzatu Ileana Mihaela
Definita pe care a-ti primit-o este corecta.Cu siguranta este vorba in cazul dumneavoastra de o fibrilatie atriala, pentru ca in cazul fibrilatiei ventriculare sanctiunea terapeutica se impune imediat, evolueaza cu degradare hemodinamica.Deci nu se poate supravietui cu fibrilatie ventriculara cronic.
In cazul fibrilatiei atriale, la nivelul atriilor se creeaza focare ectopice si de microreintrare, atriile se contracta haotic si impulsul cardiac nu mai ajunge pe o cale normala la ventriculi.Cauzele pot fi primare sau secundare (metabolice, , infectioase, degenarative, hipervolemia, din afectiuni endocrinologice sau sarcina).De asemenea cauze cardiace-HTA, dilatatia atriului stang, ischemia miocardica, reumatismul articular acut insotit de cardita reumatismala)
Investigatiile care se impun in cazul fibrilatiei atriale ca si tratamentul se stabilesc de catre medicul specialist cardiolog.Succes.
0
08-01-2014, ora 13:00
nicukent
Nu este medic/terapeut
nicukent
Mie mi-a iesit la ekg de rutina atriu stang extins, dar medicul cardiolog spune ca totul la inima e ok si sa stau linistit ca nu exista ababsolut nimic suspect. Mentionez ca la cardiolog am facut si ecocardiograma si totul e ok. Inaintea testului de rutina ekg bausem 2 cafele si fumasem cam 6 tigari, oare si acest lucru poate sa influenteze ekg-ul
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici