fetita 8 luni febra

01-12-2011
yasminenoelle
Nu este medic/terapeut
yasminenoelle
buna ziua! fetita mea de 8 luni a facut deja tratament f des cu antibiotic in aceste 8 luni pentru ca face f des rosu-n gat. in urma cu o saptamana jumate a luat iar zinat o sticluta jumatate. in tot acest timp a facut iar febra. am fost la un dr orelist care ne-a indicat un examen al secretiei nazale. problema e ca nu am reusit sa-l facem pentru ca la doar 4 zile a facut iar febra. am inceput de luni seara cu penicilina 400000 ui dar a facut la 2 zile de tratament febra 38.1 iar acum la 3 zile 37.7. Ce se intampla domnule dr? ce are fetita mea de face intr-una febra chiar si dupa penicilina? sau cand va ceda febra? dupa cate zile de tratament? ieri am fost la control la dr de fam si a zis ca mai are inca rosu-n gat. ce sa mai fac? a slabit mult saracuta ptc mananca destul de rau. si e mai mult bolnavioara. va spun ca mai am o fetita de 5 ani care a fost internata de marti seara pana vineri in spital ptc mi-a facut si ea febra 2 zile 39.4 -39.3. a primit tratament penicilina 3 zile si ospen 5.nu mai are febra, acum e bine. acum eu si micuta suntem cu tratament cu penicilina. eu am bonus si gentamicina. ideea e cand va ceda febra la bebelusul meu?
Va multumesc!!
5 comentarii
0
04-12-2011, ora 16:45
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Tu pentru ce faci tratament cu antibiotic ? Cate kg are fetita ? Daca e cea din poza vad ca arata bine.Nu se da antibiotic mereu la " rosu in gat " ; daca are temperatura sub 38 grade, mananca, e vioaie, nu varsa, nu are diaree, nu tuseste, cu putin Nurofen si putin ser fiziologic pentru nasuc se rezolva.Mai cumpara-i cate un sirop de vitamine, un sirop pentru imunitate, da-i suc de fructe si legume facut in casa [ lamaie, portocala, piersici, morcov crud ras, rosii, toate amestecate bine si date cu lingurita ], supe cu pireu de legume, pireu de fructe [ mar crud ras fin, asa cum este sau amestecat cu putina miere de albine ], branza de vaci proaspata etc.. Vreau sa spun ca si diversificarea alimentatiei facuta corect si la timp ajuta mult la cresterea imunitatii bebelusului. Nu se poate spune ca nu ai experienta cu copiii din moment ce mai ai o fetita mai mare.Pune-i o caciulita in casa daca e mai racoare sau daca mereu se deschide usa sau geamul. Acum sper ca deja e bine micuta.
0
07-12-2012, ora 02:44
Dana Radulescu
Nu este medic/terapeut
Dana Radulescu
Buna ziua. Am o fetita de 6.5 luni cu temperatura 38.5-39. Alte simptome nu are. este vioaie, mananca san+ piureurile si fructele aferente. Nu inteleg ce are.Acum vreu 10 zile mi-a mai facut 3 zile temperatura 39-40, i-am dat antitermice dupa cele 3 zile, i-au aparut bubite mici pe corp vreo doua zile. acum vad ca iar se intampla ceva. Ce poate fi ? Mentionez ca mai am o fetita de doi ani care merge in colectivitate.
Multumesc
0
07-12-2012, ora 18:16
Dr Chirila Alina
Identitate neconfirmată
Dr Chirila Alina
Buna Dana, ca medic pediatru iti recomand sa faci cateva investigatii, in special hemoleucograma, VSH, fibrinogen, proteina c reactiva pentru a vedea daca este vorba de o infectie bacteriana sau virala.Functie de aceste analize si evenual aparitia altor simptome ne putem orienta catre o anumita boala.
0
07-12-2012, ora 18:21
Dana Radulescu
Nu este medic/terapeut
Dana Radulescu
multumesc. luni o sa iau trimitere pt aceste analize si marti dimineata o sa i le fac.acum este un pic mai bine...e tare greu sa ai copilul bolnav.
0
29-03-2013, ora 16:14
Dana Radulescu
Nu este medic/terapeut
Dana Radulescu
Revin. fetita care are acum 10 luni, a facut aceste episoade febrile timp de o luna.Am facut la recomandarea pediatrului si un examen orl deoarece fusese racita candva.rezultatul a fost anemie, usoara infectie la sange, iar de la orl-otita seroasa.au intepat-o cu ceva la ureche, ca sa ii dreneze infectia, si am facut cateva zile antibiotic cf...plus fier.
de atunci a mai racit, dar am mult mai multa grija sa o curat de mucisori.
1.ma surprinde doar ca a cam stagnat in luarea in greutate.are 10 luni si 8.400 kg.fetita s-a nascut cu 4.300 kg.
fiind doua, si cam mici iau raceala una de la cealalta.
credeti ca treuie sa ii fac niste investigatii ? mananca bine, e vioaie.
2.cea mare de 2.6 ani a facut aerosoli cu 2 ml ser si 1 ml adrenalina.racita tare.ce parere aveti de adrenalina in aerosoli? exista riscuri? de cateva zile ma cheama sa-mi arate ca ii bate inima tare.am facut o programare peste o saptamana si la un cardiolog.a fost racita incontinuu toata iarna.
3.cum le pot intari un pic organismul contra racelilor...? ceva sa functioneze...exista?
va multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: