feocromocitom

02-01-2008
vasy46
Nu este medic/terapeut
vasy46
Sufar de feocromocitom si as dori sa stiu care, cine, ce si cum se intampla cu aceasta boala.?
Am intrebat milioane de medici si am incercat milioane de tratamente. A mai trecut cineva prin asa ceva?
Va rog sa imi raspundeti
18 comentarii
0
03-01-2008, ora 00:00
geomarz
Identitate neconfirmată
geomarz
Feocromocitomul este un daignostic de excludere. De obicei este genrat de o tumora suprarenala care trebuie cautata si scoasa. Daca daignostucl este corect (feocromocitom), chirugia este singura posibilitate.
0
03-01-2008, ora 00:00
ketica
Nu este medic/terapeut
ketica
Numai interventia chirurgicala te scapa.Si eu am adenom pe suprarenala si incerc sa gasesc o clinica in Szeged
0
19-07-2010, ora 22:44
violeta69
Nu este medic/terapeut
violeta69
Buna seara! Am vazut aici o discutie despre feocromocitom, am fost si eu diagnosticata si as vrea sa aflu mai multe despre acet diagnostic. M-ar interesa daca ati facut aceasta interventie chirurgicala si cum va simtiti.
0
24-12-2010, ora 17:13
nicu67
Nu este medic/terapeut
nicu67
buna violeta69,
la mine e doar suspiciune de feocromocitom.spune-mi te rog ce analize trebuie sa fac ptr.a se confirma
sau (sper) infirma suspiciunea ?
0
30-12-2010, ora 12:14
Andreescu
Nu este medic/terapeut
Andreescu
Pentru feocromocitom exista mai multe analize atat in urina cat si in sange.Acestea sunt acidul vanil mandelic, metanefrine urinare, normetanefrine urinare, catecolamine urinare, catecolamine in sange(adrenalina si noradrenalina plasmatica) etc.Chiar in cazul existentei unui feocromocitom aceste analize pot iesi normale daca catecolaminele nu se descarca cand faceti analizele;tocmai de acea exista alte teste care se numesc teste cu izotopi radioactivi care ne spune daca aveti sau nu feocromocitom.M-ar interesa sa imi spuneti daca vi se dilata pupilele cand aveti simptomele respective?
0
27-01-2011, ora 01:46
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
PTR Dna vasy
cum vi s-a pus diagnosticul de feocromocitom?? sau este doar o suspiciune?
ptr ca si eu sunt suspecta de asa ceva
0
28-01-2011, ora 20:38
nicu67
Nu este medic/terapeut
nicu67
Buna seara,
am vazut cateva pareri in legatura cu Feocromocitomul.In cazul meu abia acum a fost confirmat diagnosticul
si sfatul medicului endocrinolog a fost sa ma operez cat mai repede.Stie cineva unde ar fi cel mai indicat?
Multumesc Andreescu ptr.raspunsul din decembrie.
0
29-01-2011, ora 01:09
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Eu am o suspiciune de feorcomocitom. Am facut o gramada de CT-uri si RMn-uri ca sa aflu cauza hipertensiunii, dar nu reiese nimic clar.
Nu s-a putut zice daca este feocromocitom sa nu, ptr ca apare o formatiune dar nu pre suprarenala, ci undeva langa vena cava, deci ectopic. Nici analizele nu au fost concludente, metanefrinele ba au fost mari, ba au fost normale, am inteles ca nu sunt valabile decat daca se recolteaza "in criza hipertensiva" altfel dau rezultate false. Eu o sa merg la Viena sau in Ungaria sa imi fac Octreoscan sau Scintigrafie MIBG, in Romania nu se face, iar acest aparat da un diagnostic sigur.
Am inteles ca operatia este riscanta, ptr ca in momentul anesteziei si interventiei se descarca catacalminele din tumoare si riscul chiar si de deces este enorm. Nu stiu cine face asemenea operatii in Romania, dar sincer mie mi-ar fi teama sa o fac fara a avea o certitudine ca scap cu viata din interventie.Acum sicu toti virusii care misuna prin salile de operatie, nimic nu mai este sigur.
Dvs ce faceti????
0
29-01-2011, ora 01:11
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Multumim dl Andreescu,. In cazul unui diagnostic cert stiti cumva cine face in Romania asemenea operatii???
0
29-01-2011, ora 01:16
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Am inteles ca operatia se face si laparoscopic, depinde de marimea tumorii. Se spune ca la Parhin sunt medici specialisti. Operatia este f. riscanta, datorita tocmai acestor catecalamine, am inteles ca se descarca in momentul acela, este ca o sticluta cu otrava care se sparge...Trebuie un medic extrem de bun. Cum vi s-a pus diagnosticul exact??
Dvs aveti feocromocitomul pe suprarenala??Cum au iesit analizele?????
Chiar sunt curioasa unde ati facut Ct-ul care v-a dat diagnosticul exact, ptr ca la mine au fost numai suspiciuni.
0
12-03-2012, ora 16:12
ROSCA STEFAN
Nu este medic/terapeut
ROSCA STEFAN
Am si eu niste cresteri ale pulsului episodice uneori ajunge pana la 105 batai /minut si tensiune pana la 140/90 si am o stare de rau general. Acest lucru se repeta dar la intervale neregulate de timp.Am facut examen cardiologic si totul a fost ok.Poate fi un feocromacitom?Multumesc
0
22-11-2012, ora 23:13
Lautaru Dana
Nu este medic/terapeut
Lautaru Dana
este o boala foarte grava pe care am avuto si eu am descopertito foarte greu dupa multa suferinta si pana la urma medici de la elias endorinologie dr. Martin si chirurgul Miron ma ajutat ma operat si a fost bine dupa, numai prin operatie adica extiparea tumorei poti sa te faci bine. Ca sa depistati aceasta boala urata de feocromocitom trebuie sa faceti o analiza de sange metanefrine si stiti concret daca aveti sau nu. nu amanati si ducetiva la endocrinologie este o boala hormonala.
0
09-02-2013, ora 22:02
danath
Nu este medic/terapeut
danath
Stimata dna Dana, spuneti-mi, va rog, daca la RMN s-a vazut aceasta formatiune? Doar pe baza metanefrinelor s-a luat decizia de a fi operat? Cat a durat operatia/ spitalizarea? Aveti medicatie dupa operatie? Multumesc tare mult.
0
11-03-2013, ora 15:06
daniela33
Nu este medic/terapeut
daniela33
Buna ziua,
Am 33 de ani am fost internata cu HTA secundara;Obs. Feocromocitom
Am rugamintea poate ma puteti lamuri dupa rezultatul de la tomograf.Si eu am fost suspecta de feocromocitom dar am ramas cu nelamuriri.

REZULTAT:
Ficat cu dimensiuni in limite normale, structura omogena, fara leziuni focale.
Colecist cu continut lichidian, fara calculi radioopaci.Cai biliare intra si extrahepatice nedilatate.Vena porta nedilatata, premeabila.
Pancreas cu aspect CT in limite normale.
Splina contine o calcificare grosiera de aprox. 4 mm.
Rinichi cu dimensiuni si morfologie normale, secretie si excretie simetrice bilateral, in limite normale de timp; fara distensie pielo-caliceala.
Glande suprarenale cu dimensiuni normale, fara formatiuni expansive.
Aorta abdominala, artere iliace comune, interne si externe permeabile, fara stenoze, fara calcificari.
Trunchi celiac, artera mezenterica superioara, artere renale si mezenterica inferioara permeabile, fara stenoze, fara calcificari.
Absenta adenopatiilor abdominale.
Absenta lichidului liber peritoneal.

Posibil sa se vada tumoarea la ecograf si la tomograf sa nu se vada.Pe biletul de externare imi scrie Insuficienta cardiaca cronica clasa II NYHA ; GUSA POLINODULARA(STATUS EUTIROIDIAN); ATACURI DE PANICA.
Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti sa imi dati un raspuns ca nu pot dormi noaptea.Ar mai trebui sa mai consult alt doctor sa fac alte investigatii?
Presupusa tumoare mi-a vazut-o la ecograf la duplo pe rinichiul drept un cardiolog.La spital tot la ecograf o vazuse, m-a pus sa fac si o raza la rinichi si mi sa spus ca sunt niste calcificari acolo deci am ramas nelamurita.
Va multumesc,
0
05-09-2013, ora 20:40
cornelia33
Nu este medic/terapeut
cornelia33
Bună ziua, tuturor ! Am trecut prin crizele cumplite cauzate de feocromocitom... Din păcate, sunt foarte puţini specialişti cardiologi, endocrinologi... care SUNT DEVOTAŢI OAMENILOR SUFERINZI... Mai exact, hipertensivă de la 18 ani, acum având 56, cu un tratament competent, dar şi cu lipsa sării... totul era sub control... Dar întotdeauna când stresul este mare... TOATE SAR... tensiune... glicemie... În iunie 2012 a început calvarul... crizelor... Ca să puteţi înţelege exact... crizele acestea se manifestă ca un cutremur de gradul 11... Nu crezi, nu mai speri, în timpul crizelor că te mai salvează ceva... Salvări, SMURD... JOS PALARIA... dar ajungeai, ca un neica nimeni la UPU, într-un anumit spital de renume... acolo te aşeazau pe un scaun şi aşteptai SĂ MORI... nimeni nu s-a uitat la mine timp de 3 ore... Să nu vă plictisesc... DUMNEZEU nu m-a lăsat, la a nuştiu câtelea drum, cu salvarea la spital... am dat de ELITĂ... O doamnă doctor cardiolog, mi-a pus diagnosticul corect, după simptome, şi după cum îi spuneam că se manifestau crizele... Au urmat tomografie, endocrinologie... Dar atenţie, nu sunt de specialitate, însă dacă eşti pe tratament cu DOPEGYT, sau alte hipertensive puternice... nu se evidenţiază în analize... metanefrinele şi celelalte...
Concret, după luni de zile în care am crezut că MOR... am descoperit o echipă de elită, chirurgi... nu la spital particular, dar am crezut CĂ AM GREŞIT ŢARA, atâta grijă pentru om... pe 13.03.2013 am fost operată cu succes... Recomand tuturor să nu stea cu această porcărie numită feocromocitom, operaţia şi recuperarea postoperatorie sunt FLOARE LA URECHE pe lângă chinurile crizelor provocate de acesta !
0
05-02-2014, ora 09:08
georgelia
Nu este medic/terapeut
georgelia
Buna! Am 45ani si in urma unor investigatii la cardiolog am depistat ca am HT oscilanta(dimineata 11/8 dupa amiaza15, 2/9). Am facut zeci de analize si la CT a fost gasita o tumora pe suprarenala dr.de 1, 5cm. Am fost la Parhhon unde analizele au iesit bune(mai putin o glicemie de55)iar la tomograf nu s-a vazut tumora ci suprarenale marite la limita superioara. Pentru ca am facut doua TC la interval de 3 luni trebuie sa mai astept pâna pot repeta tomografia. Pâna atunci nu-mi ramâne decât sa "fierb in suc propru"
0
05-02-2014, ora 10:45
georgelia
Nu este medic/terapeut
georgelia
Am uitat sa spun ca mi s-a întâmplat de 3 ori sa nu mai vàd bine cam10-15 minute prima data vara trecuta(în 2013) si ultimele douà astà vara una în august si una in septembrie. Credeti ca are vreo legatura cu suprarenalele?
0
05-02-2014, ora 15:56
georgelia
Nu este medic/terapeut
georgelia
Intrebare pentru cornelia33 sau pentru oricine poate raspunde
Cum se manifestà crizele datorate feocromocitomului?
Cât timp poti sà stai cu aceastà tumorà de când începe sà se formeze si pânà o descoperi?
Eu am avut episoade de dureri abdominale atroce care începeau din senin cu durere puternicà pe orizontalà pe linia ombilicului dar care iradiau intot abdomenul, transpiram si nu mai puteam nici sà respir bine atât de dureroase erau. Duererea trecea treptat de la sine. Am fost la medic si a spus ca am colon iritabil, dar nu am regasit nici unul din simptomele acestuia. Nu aveau legàtu rà cu digestia deoarece nu ma deranjam si nici nu ma constipam. Am avut prima crizà de acest fel in urma cu aprox.18 ani si cred ca au fost in total cam10 crize. Ultima a fost acum 4ani si spre desebire de celelalte care durau cam o ora aceasra m-a tinut o zi. Au aceste crize legatura cu tumora pe suprarenale?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Feocromocitomul

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: