fata umflata

29-07-2010
berygu
Nu este medic/terapeut
berygu
Buna ziua,
Ma numesc Dragos, am 24 de ani, iar in urma cu 7 ani de zile pe cand eram copil am fost batut de niste golani, am primit un picior in obrazul stang, mai exact in osul infraorbital, am avut fisura sau fractura de os malar, dar care s a sudat foarte bine spun doctorii de la bmf. La doua luni dupa acea lovitura m am trezit intr o dimineata cu obrazul stang umflat, de la pomete si pana jos la gat si cu o durere si o senzatie de rece.Apoi peste 1 saptamana s a umflat si obrazul drept dar mai putin si fara sa doara, durerea a ramas numai la obrazul stang, sub osul zigomat. Am facut fel si fel de investigatii, de la radiografie, rmn, CT, am fost si la stomatolog si la orl nu au gasit nimic care sa justifice aceasta umflare a fetei. Precizez ca si acum dupa 7 ani de zile sunt umflat la fata, imi simt pielea ca nu este tonica, am o senzatie de rece in obrazul stang, iar la curent(mai ales aer conditionat) ma umflu foarte tare si ma doare.Am observat ca statul in caldura imi face foarte bine (soarele, dusurile fierbinti pe fata), fata este mai putin umflata si durerea dispare dupa ce stau la caldura. Am mai observat in urma unui consult la stomatolog ca injectiile cu anestezic in obraz imi fac foarte rau, apare durerea si umflatura este si mai mare si asta tine luni de zile dupa ce fac injectia.Mai nou pe ambii obraji pielea este foarte uscata si se descuameaza, am facut o iritatie a pielii, probabil de la dusurile alea foarte fierbinti pe fata. Ati putea sa imi dati un sfat ce investigatii sa fac exact? sau ce ar putea fi ? M am gandit la toate variantele: nevralgie de trigemen (dar nu apare edem la nevralgii), limfedem (la rmn nu a gasit asta, dar ideea este ca mie caldura imi face bine, nu cred ca are legatura cu limfedemul), glande parotide inflamate (presupun ca se vedea ceva la rmn), nu stiu ce sa mai caut mai ales ca nu ma pricep. Va rog sa ma ajutati.
3 comentarii
0
30-07-2010, ora 10:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
odata ce ai facut..prm, ct si consult la specialisti.. e clar ca nu e o problema la nivel macroscopic..
fiindca se depista ceva..
cred ca problema e la nivel de microcirculatie locala ( sangvina si limfatica...)
Detralex.. 3 pe zi..
Stugeron 3 pe zi..
aerius 1 seara
faci acest tratament cam 3 saptamani...
Trebuie sa sanezi toate focarele de infectie ( dentare.. si ORL)
0
02-08-2010, ora 12:30
berygu
Nu este medic/terapeut
berygu
Multumesc mult pentru raspuns dle doctor. Voi face tratamentul exact cum ati prescris dvs. Am fost atat la orl cat si la stomatolog, nu am decat o hipertofie nazala si o deviatie de sept usoara.
Va mai rog un singur lucru, este posibil ca aceasta problema pe care o am sa imi afecteze si pielea, in sensul ca a trecut foarte mult timp de cand am aceasta iritatie a pielii in obraji care nu mai trece, am fost la dermatolog, mi s a spus ca este o dermatita facuta pe agresiunea facuta (dusuri fierbinti, soare etc), problema este ca a trecut aproape 1 an si dermatita nu mai trece, doctorul nu stie ce sa imi mai spuna.Folosesc creme hidratante pentru pielea uscata din obraji, factor de protectie si nimic. Simt ca ma arde pielea acolo si este rosie iar porii sunt mariti.Nu am vinisoare vizibile.
Multumesc mult.
0
29-09-2010, ora 19:52
berygu
Nu este medic/terapeut
berygu
Am repetat inca un RMN, s-a descoperit ca am sinuzita maxilara stanga (tot pe partea stanga am si durerea eu), o mare deviatie de sept si rinita. Sper ca aceasta umflatura sa fie cauzata de aceasta sinuzita, vineri urmeaza sa ma operez in Bucuresti la dl. Doctor Anghel de la Spitalul Coltea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.