falca umflata, masea plombata

21-06-2010
jmk
Nu este medic/terapeut
jmk
sal,
pt a intelege mai bine problema mea, am sa incep cu o scurta introducere :
Acum un an mi s-a umflat falca stanga ingrozitor, din cauza unei masele extrem de cariata (era aproape goala pe dinauntru). Am mers la stomatolog, mi-a dat antibiotice si a incercat sa-mi faca un drenaj (mi-a curatat canalele...) dar n-a iesit nimic. Tin sa mentionez ca nu imi aparuse nici un abces. Dupa ce s-a desumflat falca, mi-a tratat si mi-a plombat maseaua.

Recent, mi s-a umflat falca din nou, dupa o usoara durere la aceeasi masea plombata. Iarasi nu am abces, insa falca este destul de umflata si se simte tare la atingere. Umflatura mi-a aparut la fel ca data trecuta undeva la nivelul osului ala mai proeminent de sub ochi si coboara undeva pana la nivelul gurii, pe obraz.
Momentan iau AUGMENTIN pe infectie si MIG 400 pentru durere.
Dupa 2 zile de luat medicamente, nu ma mai doare dintele (pot sa apas cu limba pe el si tot nu simt nici o durere), insa umflatura e la fel, ba chiar un picut mai mare.

Stiu ca solutia cea mai buna ar fi sa merg la un STOMATOLOG, insa vreau sa stiu daca mai am si alta alternativa (n-as mai vrea sa trec iarasi prin curatare + tratare + plombare = bani + timp).
Intrebari :
Daca iau in continuare AUGMENTIN, mi se va dezumfla falca ?
E normal sa nu-mi apara abces ?
De ce am iarasi probleme cu aceasta masea, dupa ce a fost plombata ?
La ce riscuri ma supun in cazul in care nu ma duc cat mai curand la un stomatolog ?
2 comentarii
0
21-06-2010, ora 18:34
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Daca maseaua e extrem de cariata (aproape goala pe dinauntru) inseamna ca cel mai probabil e cam de extras.

1. In principiu, da.
2. Da. Fiecare pacient reactioneaza altfel. Daca nu ati fi inceput tratamentul cu antibiotic, probabil ca aparea si abcesul.
3. Greu de spus online. Cauze pot fi mai multe: insuficienta curatare a canalelor, plomba care nu sigileaza (inchide) bine, canale dificile si greu accesibile tratamentului, fractura nedepistata a dintelui.
4. Riscul e ca a doua zi dupa ce nu mai luati antibiotice, va puteti umfla din nou. Nu e obligatoriu, dar dintele asta e ca o bomba cu ceas: se va umfla atunci cind va asteptati mai putin.
0
21-06-2010, ora 19:24
jmk
Nu este medic/terapeut
jmk
multumesc mult pentru raspunsuri :D
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul