falange maini dureri

26-04-2009
highlevelone
Nu este medic/terapeut
highlevelone
Buna dimineata! Am adormit la h 24 si m-am trezit la h 3 cu dureri suportabile la ambele maini, am identificat initial dificultati la indoirea degetelor, intre falangele 2-3 cum numeri de la unghie! Nu am antecedente in acest sens, doar ca sunt un artist in pocnitul degetelor, e un tic capatat acum aproape 30 de ani, in scoala generala.

Nu sunt pianist, pictor sau ceasornicar, nici macar bucatar si vad ca mai pot butona pe tastatura! Nu panichez usor!

Dar, dupa inca 3 h de odihna, vad ca la mana dreapta lucrurile sunt inca suportabile-poate un pic mai bine ca acum 3 h insa la mana stanga blocajul e aproape complet, practic dureri atroce ma impiedica sa fac mana pumn, la dreapta e ok.

Nu atat articulatiile cat falangele de la baza mainii drepte, sunt f dureroase la atingere.


Despre anamneza:

Ieri am mancat haotic, inclusiv salata de ton si fructe de mare din conserve dar nu am absolut nici o alta problema decelabila in acest moment in organism, scaunul e ok, am tonus bun, saptamana trecuta am ridicat analizele de sange anuale, totul e ok. In acest moment toate problemele mele sun in degetele de la maini, sper ca spre iesire!

Iau pastile pt inima de cca 3 ani - acum Accupro si Nebilet, noaptea Aspenter.

In ultimele luni am fost cam sedentar, multele examene nu sunt neaparat o scuza, dat iata ca o invoc.

Nu scriu mult la calculator, e prima oara cand scriu pe un forum, spre exemplu.

E duminica si o doresc linistita pentru toti forumistii, multumesc pt cine poate si are o idee despre ce mi se
intampla!

N.B. Am postat mesajul si la osteoarticulare!
3 comentarii
0
03-05-2009, ora 23:36
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Sigur ca trebuie sa avem in vedere debutul unei poliartrite reumatoide printr-un puseu inflamator intens la nivelul articulatiilor metacarpofalangiene bilaterale.
Trebuie facuta o radiografie bilateraa a mainilor, o reactie Latex si Waler Rose ptr Factorul reumatoid, anticorpi antinucleari, un VSH, o hemoleucograma.
Desigur, cel mai important este insa un examen clinic efectuat de un internist sau reumatolog, care va decide si tratamentul.
Pana ajungeti la specialist, durerea o puteti calma cu un antiinfamator non-steroidian(ex- arcoxia 60 mg/zi), dar atentie: nu merge impreuna cu aspenterul(care trebuie temporar oprit daca va permite cardiologul...
0
24-05-2009, ora 20:12
tavistan
Nu este medic/terapeut
tavistan
Trebuie luata in considerare administrarea unui AINS care sa protejeze articulatiile, sa reduca rapid si eficient si inflamatia si durerea si sa aiba efecte secundare minime dovedite. As recomanda aulin 1 plic/cpx2/zi, asta ca masura imediata si urgenta.
La fel de urgenta este si consultul unui reumatolog care va face investigatii tintite si va stabili o strategie terapeutica.
Sanatate sa fie si bafta in sesiuni!
0
04-02-2012, ora 22:41
alybebe
Nu este medic/terapeut
alybebe
Buna seara.Ma numesc Alin, am 39 de ani si de un an de zile simt dureri mari in zona cotului de la mana dreapta.Am consultat un ortoped si mi-a spus ca am epicondilita, simt dureri si de-a lungul muschilor.Am luat antiinflamatoare dar durerea nu cedeaza si la cel mai mic efort o resimt.Nu am facut o radiografie.Am practicat tenis de camp si am mai tras cateodata de fiare.Ce credeti ca ar putea fi si ce trebuie sa fac?Imi este teama sa nu fie artroza sau cancer osos.Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  • Îmi amorțesc mâinile des - ce ar putea însemna?
  • Îmi amorțesc mâinile când dorm - e normal?
  •