falanga 3 deget mijlociu umflat

21-11-2014
gabryel29
Nu este medic/terapeut
gabryel29
Buna seara!

Povestea suna cam asa: in seara de 09.10 mi.am taiat degetul mijlociu de la mana stanga (falanga 3, cea de jos) definitiv cu toporul, ma rog degetul a mai ramas prins doar intr-o bucata de piele. Imediat am ajuns pe masa de operatie, operatia a decurs bine, chiar f bine pot spune pt ca degetul a fost pus la loc cu ajutorul unei brose (tije). La 3 sapt. de la operatie am facut radiografie la mana iar dl. doctor a spus ca se prezinta bn. La 4 sapt. de la operatie mi.a scos tija din deget (care a fost prin interiorul osului) si totodata atela gipsata. Din a-5a saptamana dupa operatie am inceput sa fac fizioterapie (10 sedinte, adica 2 saptamani) iar degetul meu este la fel de umflat in zona unde a fost taiat si operat ca si atunci cand mi.a fost scoasa tija din deget, cu alte cuvinte efectul sedintelor de fizioterapie este egal cu 0. Mentionez ca am facut exercitii si acasa, am incercat sa il intind, dar nu pot, este la fel de tare si umflat si ce e cel mai rau este ca nici nu.l simt. Dl. doctor care m.a operat mi.a zis sa incerc sa il fortez si mai mult, dar efectiv nu pot...si pe langa exercitii mai folosesc si ALLE Gel de 2-3 ori pe zi, si cu toate astea nu se desumfla. Nu stiu ce sa mai fac...ce exercitii sa mai fac...


Stiu ca am scris cam mult dar am vrut sa dau cat mai multe detalii pt a primi sfaturi cat mai bune...Multumiri anticipate!
1 comentarii
0
22-11-2014, ora 23:29
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna seara.
Banuiesc ca ati fost tratat la chir plastica. Ei sunt cei mai in masura sa va recomande tratamentul adecvat.
Va recomand sa adaugati la tratament un antiinflamator oral, miscari active cu degetele de la mana, si drenaj postural - episoade de " tinut mana in sus ", adica peste nivelul corpului.
Si. rabdare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul