extrasistole ventriculare

18-05-2007
anda_t
Nu este medic/terapeut
anda_t
buna ziua, v-am solicitat ajutorul intrucat simt aceste extrasist ventriculare in urma unor monitorizari holter, dr cardiolog pe care l-am solicitat nu mi-a dat b-blocante intrucat nu sunt cuplate si a pus toate simpt pe baza unei distonii neuroveg care aparent nu are tratament, nu vreau sa iau calmogen pt ca nu am stari de panica si am si tensiunea mica, asa ca va rog sa ma ajutati cu un raspuns, cum se pot totusi elimina aceste exsist?va multumesc
777 comentarii 12 ..... 25 26 Înainte ›
1
19-05-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Raspunsul il gasiti la cardiologul care v-a monitorizat Holter, nu se poate ca el sa nu va fi dat tratament- acesta trebuie sa fie individualizat in functie de virsta si starea patologica care a determinat extrasistole, in functie de stadiul Lown al aritmiei extrasistolice ventriculare. Cel mai utilizat medicament antiaritmic in aceste aritmii ventriculare este Propafenona, dar mai multe nu va pot spune- repet-tratamentul trebuie stabilit individual.
1
27-05-2007, ora 00:00
anda_t
Nu este medic/terapeut
anda_t
va multumesc pentru raspuns, as fi vrut si eu sa va scriu mai repede dar din pacate sapt trecuta am fost plecata.as dori sa mentionez ca am consultat mai multi medici, dr din bv m-a monitorizat si a spus ca nu e nevoie sa-mi dea antiaritmice, apoi m-am dus la tg-mures, unde de altfel sunt studenta, la un prof. de-al meu si m-a monitorizat in cabinet, mi-a spus ca atata timp cat nu sunt cuplate nu are sens sa-mi dea, stare patol nu s-a gasit, am facut si ecocardio pt k am banuit un prolaps si nu era, analizele ok, atat doar ca am nivelul ca ionic scazut indiferent de tratam.si nu as mai fi solicitat ajutor daca n-as fi fost speriata de faptul ca nu-mi mai trec, am senzatie de gol la fiecare exsist si ma panichez destul de tare!!oricam, nu mi s-a facut o stadializare lown sau altceva, dar am mers toata vara trecuta la medici!!exsist le am de aprox 1an, nu stiu daca nicotina poate provoca asa ceva intrucat am fumat destul de mult(de cand mi-au aparut m-am lasat:-)).as vrea macar sa-mi sugerati o posibila cauza a lor, sa o pot elimina in cazul in care as gasi-o in antecedente.va multumesc inca o data.
0
06-12-2007, ora 00:00
liliana david 47
Nu este medic/terapeut
liliana david 47
am citit articolul tau de mai multe ori.am cam aceeas problema.dorinta mea este daca cumva ai gasit solutia si ai tratat extrasistolele te rog mult spune/mi si mie.am extrasistole de 3 ani f. dese permanente chiar.am facut holter care este f.rau.am luat toate betablocanrele posibile fara nici un rezultat
amvazut ca ai scris de stadializare lown ce este/la doctorii din iasi unde amfost imi spun ca inima este sanatoasa.am facut si ecografie.te rog mult ajuta/ma daca poti iti multumesc liliana david 47
0
11-12-2007, ora 00:00
Diaboliq
Nu este medic/terapeut
Diaboliq
Salut! mi sau facut noi teste in legatura cu inima si se pare ca sa definitivat probelma cel mai nou diacnostic al meu este ARITMIE VENTRICULARA ( extrasistole ventriculare) pe ce fond inca nu stiu tot ce stiu e ca am un cord sanatos si ca eram normal adica fara aceste manifestari neplacute acum 5 luni insa fumam beam cafea cola ness ceaiuri care contineau cofeina si dormeam putin etc. ma intereseaza tot ce ami puteti spune de aritmie va rog .
0
11-12-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Clasificarea Lown este o estimare a riscului de moarte subita in functie de numarul extrasistolelor ventriculare, a prezentei extrasistolelor cuplate, a celor polimorfe, a salvelor de extrasistole sau a scurtelor episoade de tahicardie ventriculara, a prezentei fenomenelor R/T. In estenta sunt 5 stadii, la stadiul 5 exista un risc serios de moarte subita, pe cand la cele de grade mai mici, riscul este foarte redus. In functie de acest risc estimat, se impune sau nu tratament si se alege tratamentul, desigur la alegerea tratamentului contribuie si faptul daca cordul este sanatos sau exista vreo patologie cardiaca suviacenta tulburarii de ritm.
0
13-12-2007, ora 00:00
liliana david 47
Nu este medic/terapeut
liliana david 47
buna. iti multumesc pentru raspuns.eu despre aritmie pot sa/ti spun doar ce mi/au spus doctorii din iasi.este o boala care apare chiar si fara motiv iar de tratat cateodata se poate alteori nu.acesta fiind si cazul meu.cateodata am niste batai groaznice.tie pot sa/tispun sa fii calma si linistita sufleteste am observat ca contribuie mult la inima.eu nu beau nu fumez in schimb sunt agitata mereu.am probleme familiare daca as fi linistita am observat ca nu sunt probleme prea mari.asa ca te sfatuiesc fii linistita si vesela.iti doresc numai bine.liliana david 47.
0
20-12-2007, ora 00:00
anda_t
Nu este medic/terapeut
anda_t
va multumesc pt postari, n-am apucat sa intru pe net, ce va pot spune e ca fondul psihic e foarte important, intrucat in conditiile de liniste e ok iar cand ma sperii e groaznic, intru in panica si am senzatii de tot felul, care mai de care mai rele, si simt extrasist, si ma agit mai mult, si am mai multe si.e groaznic.macar am invatat sa ma controlez pe cat posibil si sa nu ma prezint la smurd:)), d-ne ajuta sa fie bine intrucat si analizele mele au decelat un cord sanatos.mentionez totusi ca am abuzat de cafea si nicotina in primii 3 ani de facult, acum m-am lasat dar urmarile abia acum se vad.va multumesc inca odata pt raspuns si va doresc sa aveti sarbatori cat mai fericite si liniste sufleteasca.
1
25-12-2007, ora 00:00
Diaboliq
Nu este medic/terapeut
Diaboliq
SALUTARE! am tot scris de acele extrasistole ventriculare pe un cord sanatos si va mai spuneam in comentariile anterioare cat de disperat eram nestiind ce sunt si cum sa le combat, ei bine mam interesat si am aflat ca sunt cateva retete naturiste BUNE dar am aflat ca sunt si medici specialisti care ati pot afla din ce cauza apar ele si pe ce fond va spun AVEM sanse sa ne tratam de ele insa eu mai am si alceva care chiar e grav si anume pe linga aritmie mai am si hepatita C care chiar e grav insa incerc sa ma mentin cu moralul sus. sarbatori fericite tuturor celor ca mine ( in suferinta) si SANATATE.
1
15-01-2008, ora 00:00
eu cu mine
Nu este medic/terapeut
eu cu mine
Buna! In urma unui test holter, mi s-a spus ca in decursul unei zi, am inregistrat 600 de extrasistole ventriculare si 15 supraventriculare.(totusi neinregistrate, nesurprinse, tiparite, in grafic...ci doar trecute in tabel -un dr. cardiolog spunand ca nu sunt concludente..) La ecografie cord, rezultatul a fost insuficienta mitrala usoara, insuficienta tricuspida usoara.Mentionez ca fac niste tahicardii sinusale 160, am stari lipsa de aer, senzatie de lesin, binenteles ca intru in panica...Ma intreb care este cauza, si rezultatul acelor analize indica un pericol ? Va multumesc.
1
17-01-2008, ora 00:00
Diaboliq
Nu este medic/terapeut
Diaboliq
Va salut, ma intreb daca noi cei care suferim de extrasistole ventriculare sau atriale ( aritmii ) daca noi, avem voie sa depunem efort, cat de mult si cat de intens. Voi nu va intrebati acelasi lucru? de ce intreb asta? pentru ca in functie de raspuns ami voi cauta un job pe masura sau voi sti daca efortul in astfel de situatii ami face bine sau. prefer sa nu scriu cuvantul , as tare ancantat sa primesc un raspuns in acest sens cu atit mai mult daca este si foarte detaliat, mii de multumiri anticipat, si multa sanatate.
0
07-02-2008, ora 00:00
anda_t
Nu este medic/terapeut
anda_t
am revenit si eu cu un raspuns, vreau sa va spun ca am fost parte vatamata intr-un accident de circulatie sapt trecuta, eram la volan si n-am putut evita o masina care a derapat in curba si a intrat in mine.si m-am speriat atat de tare, incat simteam ca imi sare inima din piept, simteam ca sunt extrasist pt ca am senz de gol, si nu mai puteam de groaza k trebuie sa solicit ambulanta pe asa ceva.dar m-am linistit singura, a fost un fel de.nu stiu cum sa-i spun, ma gandeam ca a trecut si trebuie sa inceteze si ele, si n-am mai avut.ideea de baza e de fapt alta, si anume k de fiecare data cand am o intamplare nefericita dezvolt o ipohondrie pt evenim respectiv, incat mi-e groaza sa mai merg in locul acela, sau frica asta nebuna de a pleca undeva unde nu ar fi un spital prin preajma...nu stiu, e ceva de groaza si sper sa ne treaca pt k asa cu frica nu se poate sta, trebuie sa traim si nu sa fim panicate de un alt episod tahicardic sau de alta natura.
0
25-02-2008, ora 00:00
oprea_alecsandra
Nu este medic/terapeut
oprea_alecsandra
Buna,
Si eu am extrasistole. Mi s-a intamplat acum 3 saptamani si am ajuns la fel ca tine la urgenta. Mi s-a facut o injectie cu xilina care mi-a provocat un lesin, dupa care m-am simtit mai rau. La mine au inceput intr-o dimineata in momentul in care suna mobilul.M-am trezit si am realizat ca intarziasem la serviciu. M-am imbracat si am alergat pana in statia de masina. Cand am urcat in masina am simtit pt prima data extrasistolele. Nu stiu daca efortul si sperietura le-a declansat.
Am stat internata o saptamana timp in care am luat aspacardin, magne b6 si calmogen(le iau si in prezent) dar fara nici un rezultat.
Din pacate sunt la fel de speriata deoarece medicii nu au stiut sa-mi spuna cauza.Ei banuiesc ca ar fi vorba de o cauza psihica insa nu am avut nici un incident major pana in prezent, poate doar stresul de zi cu zi de la serviciu.
Diagnosticul a fost: ARITMIE EXTRASISTOLICA VENTRICULARA CLASA 1 LOWN.
Examenele de laborator au evidentiat:
HOLTER EKG: AV MINIM 63 B/MIN;AV MAXIM 124B/MIN; EXTRASISTOLE VENTRICULARE MONOMORFE MAXIM 35/H
EKG REPAUS: RS CU AV 90/MIN, AX QRS LA +40 GRADE, EXTRASISTOLE VENTRICULARE MONOMORFE FARA TULBURARI DE POLARIZARE.
ECO CORD: VD;20VS(D) 40;(S) 15;AS 24;SIV 10; PP 10;AO INEL 18; ASC 26; FE>55%.VMA usor remaniata cu prolabarea 1/3 medie in AS dar fara regurgitare. PERICARD LIBER. SIA/SIV intacte.
Tiroida(o principala cauza dupa cum spun medicii)are aspect normal la fel si celelate organe.
Analizele de laborator, calciu, magneziu etc au iesit bine. An 27 de ani si din pacate fumez de 5 ani in jur de 10 tigari pe zi. Nu cosum alcool si am o alimentatie destul de sanatoasa.
In cazul in care mai aflati ceva va rog sa ma tineti la curent pt ca sunt destul de speriata.
0
25-02-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Opinia mea este ca nu e nimic organic din cate rezulta din Echocardiografie si Holter de EKG. Asadar, doar aspacardin si un anxiolitic usor ar trebui sa fie suficient.
0
03-03-2008, ora 00:00
Diaboliq
Nu este medic/terapeut
Diaboliq
va salut din nou pe toti si as vrea sa va spun ca am extrasistole ventriculare sunt asa de dese ancat se numeste trigeminism adica sunt frecvent 2 batai normale una aiurea asta anseamna trigeminism insa mai vreau sa va spun ca am incercat sa vad ce fel de alimente ma face sa ma simt mai bine si am ajuns la o concluzie concum numai legume si fructe iar carnea este rar antalnita in meniul meu si numai de pui ori mai rar vita fara dulciuri in exces si deloc tigari ness cafea red bull cola pepsi sau ce contine cofeina sunt niste rezultate uimitoare cu o asa alimentatie cel putin eu asa am simtit dupa 7 zile insa le am de mai mult timp cam de 7 luni in prezent iau EGILOK de 25 mg care contine metoprolol e un betablocant insa nu da rezultate nici pe departe sper sa apara ceva mai bun pentru asa ceva .
1
03-04-2008, ora 00:00
rodigabi
Nu este medic/terapeut
rodigabi
salut, am aceeasi problema, dar vad aici 7 luni, un an... eu am aceste simtome de vreo 5 ani. nici eu nu mai stiu sigur de cand. au debutat intro zi si au revenit la inceput rar si apoi tot mai des, am si eu acele atacuri de panica dar nu tot timpul. aproape ca am inceput sa ma obisnuiesc sa traiesc cu asta, dar e nasol rau. am facut si eu analize si teste, dar nu am facut nici un tratament. azi am primit un tratament si sper din tot sufletul sa dea rezultate desi dupa ce am citit aici si mi-am regasit simptomele in unele cazuri scrise de voi.nu sunt sigura. am renuntat si eu la tigari de vreo 3 ani, la cafea, la orice poate fi excitant dar nimic. extrasistolele apar la repaus, cand sunt activa si lucrez nu simt nimic, cum ma asez in pat apar (binenteles nu chear tot timpul) uite chear si acum cand scriu. am sa revin pe acest forum sa mai citesc ce ati postat poate poate gasim un leac. sanatate !
0
12-04-2008, ora 00:00
florinmacri
Nu este medic/terapeut
florinmacri
Buna seara! Aceeasi problema o resimt si eu. Am fost in BV. la cardiologie de nenumarate ori si mi s-a spus ca este din cauza oboselii si stressului. Dar oare cine nu este stressat si obosit in ROMANIA. Au debutat in 2007 in vara intr-o seara obisnuita, adica fara abuzuri, am chemat salvarea insa intre timp luasem un distonocalm si-mi cam trecusera. Apoi spre dimineata am eliminat o cantitate insemnata de bila.Dupa evacuarea colecistului nu am mai avut nimic, dar au reaparut pe 16 dec. si de atunci sunt in continuu cu toata bila pe care o evacuez fortat. Am fost la gastroenterolog si mi-a prescris un tratament cu Redigest si Debridat pentru sindrom dispeptic. Ce-i drept a fost bine cam o saptamana ( fara sa dispara de tot, dar nu mai erau asa de dese ) dar apoi au revenit. Am la Bucuresti la o clinica particulara, unde mi-au facut toate analizele si bineinteles ca au iesit bine. A, am uitat sa va spun ca am facut si eu holter EKG si am ramas fara tratament. La Bucuresti am fost diagnosticat cu extrasistolie ventriculara std 2 LOWN. Atunci nu am avut nici un cuplet, insa cand am ajuns acasa am avut si cate 3-4 si chiar 5 legate ca trebuia neaparat sa sar din pat. Este un chin groaznic, nu pot dormi noaptea decat foarte putin.Cei de la Buc. mi-au sugerat sa merg la Timisoara (acolo este mai liber) sa mi se faca studiu electrofiziologic. A facut cineva acest studiu. Se mai cheama si ablatie de nod sino-atrial.Daca a facut cineva il rog sa-si spuna parerea.
Care sunt riscurile, pe timp lung, pentru ca am 36 de ani si un baietel de crescut si va mai veni si o fetita luna viitoare cu ajutorul lui DUMNEZEU!
0
16-04-2008, ora 00:00
PuiuCris
Nu este medic/terapeut
PuiuCris
Hello everybody! Cu extrasistolele trebuie sa va obisnuiti si sa nu va mai vaicariti degeaba. NU e leac! Se spune ca se moare cu ele nu din cauza lor...eu nu cred treaba asta, intrucat am parcurs cateva episoade grele vis-a-vis de afectiune...la urgente, in toiul noptii, cat p-aci sa-l pleznesc de un dulap pe medicul cardiolog care s-a uitat urat la mine intrebandu-ma cum de m-a apucat extrasistola la ora aia!?! trebuia sa-i bag ekg-ul pe gat...era probabil nervos ca nu primea o spaguta...dar la ora aia de unde sa cumperi spaga???...
am lesinat de cateva ori in plina zi, pe strada, in fata casei...chestii din astea jenante...
0
16-04-2008, ora 00:00
PuiuCris
Nu este medic/terapeut
PuiuCris
Cu lesinul am glumit.ceea ce trebuie sa intelegem cu totii.sa evitam panica...sa mergem la supermarket, luam un Beefeather Dry Gin si viata e frumoasa...adio extrasistole...
Adevarul este ca nicu cardiomedicii nu stiu exact cu ce se mananca, diferenta e ca nu stiu, unii dintre ei, sa se poarte cu un pacient distrus de frica de ceva nasol de tot!
0
19-04-2008, ora 00:00
rodigabi
Nu este medic/terapeut
rodigabi
salut din nou! as vrea sa-mi raspundeti cei care resimt si ei simtomele mele. Resimt acele batai accelerate ale inimii in special in momentele de repaos, cand ma asez in pat seara sau cand stau putin sa ma odihnesc. Cand sunt activa, cand lucrez nu le simt. Daca atipesc si ma sperie ceva (un tel, sau orice altceva) imi bate inima intrun hal.o simt pana in gat. Obosesc destul de usor si dimineata ma trezesc cu o slabiciune de parca ma scurg toata. Nu mai am energia care o aveam candva. Naspa super naspa. Astept sugestii si sfaturi. Multumesc.
0
19-04-2008, ora 00:00
PuiuCris
Nu este medic/terapeut
PuiuCris
Buna dragi posesori ai extrasistolelor! IN absenta unui cardiomedic, dar in deplina cunostinta de cauza ca urmare a studiilor aprofundate, va dau cateva sfaturi practice pe care trebuie musai sa le respectati.
1. Atentie la alimentatie.
2. Atentie la sex: cand va vine, sa-l faceti ca si cand n-ati avea habar de extrasistole. Ele dispar ca prin minune, in toate fazele componente ale actului in sine.
3. Nu exagerati in ceea ce priveste consumul de alcool.
4. Fumati cu masura.
5. Consumati cafea doar cat este necesar. Consumul in EXCES diminueaza capaciatea organismului de a se echilibra psiho-metabolico-somatic. Cafeaua epuizeaza inutil rezervele de minerale ale organismului, sub o aparenta dar extrem de nociva "energizare"
6. Concor 5 mg 1 dimineata
7 Aspacardin sau SPECTRUM 1 caps./zi
8 Aspenter doar daca vreti, dar mentine concentratia sangelui la parametri non risc. (pot explica)
9 Controlati-va panica, fara medicamente anxiolitice.
10 Bucurati-va de viata, planificati-va concediile, fiti mereu in actiune.
11. Noaptea cand va dau jos din pat extrasistolele, nu mergeti la urgente, nu deranjati staff-ul medical, nu-l enervati pt. ca astfel puteti amplifica starea pana la un atac verbal, trivial, plin de dragoste fata de semnatarii juramantului lui Hipocrat.
PuiuCris va ureaza sarbatori fericite, alaturi de cei dragi!
0
19-04-2008, ora 00:00
rodigabi
Nu este medic/terapeut
rodigabi
PuiuCris, ce inseamna atentie la alimentatie? cu sexul e ok nici o problema, nu consum alcool, nu mai fumez si nici nu mai beau cafea deloc de vreo 2ani, concediul l-am planificat deja dar ce ma fac daca ma apuca pe-acolo vreun atac de panica (ca nu am siguranta casei) merg in strainatate.
Astept indicatii si sfaturi.
Sarbatori Fericite !
0
20-04-2008, ora 00:00
PuiuCris
Nu este medic/terapeut
PuiuCris
Rodigabi, atentie la alimentatie inseamna cat se poate de simplu atentie atat la ce consumi cat si la ce ora consumi...in special seara. Nu fac dizeratii de nutritionism pentru a nu cadea in penibil, dar am constatat ca este important ca seara sa fie o masa simbolica, de intretinere, INAINTE de ora 18-19 maxim. Fructe cat cuprinde! IN perioada aceasta, de atac incisiv al primaverii, rezervele de magneziu, Kaliu etc. sunt serios afectate iar pentru inima sunt extrem de importante. Suplimenteaza cu Spectrum sau Aspacardin. Ia-le cu tine, nu te suprasurmena si nu sta cu gandul la ele, extrasistolele, care este.
Daca pana acum nu ai mers la un medic care sa te "vada" si sa-ti dea clar diagnosticul, in plus nu ai facut inca testul Holter (monitorizare EKG pe 24 de ore), inainte de a pleca in concediu, ei bine trebuie sa faci treaba asta ca sa ai siguranta ca nu suferi de altceva, Doamne fereste. Dar daca intr-adevar extrasistolele sunt cele care nu-ti mai dau pace, atunci e simplu. tot ce trebuie sa faci este sa NU INTRI IN PANICA!
0
22-04-2008, ora 00:00
rodigabi
Nu este medic/terapeut
rodigabi
PuiuCris, Monitorizare Holter am facut, EKG si ecograf, si medicul (internist) mia zis: extrasistole ventriculare. Este adevarat inca nu am ajuns la un cardiolog pt ca sunt asa de aglomerati incat programare iti fac in 2 luni, dar sper ca ajung cat de curand la unul poate chear saptamana asta. De facut excese la mancare nu fac deloc, sunt mancatoare de fructe, deci.
Spune-mi scap vreodata de ele sau trebuie sa traiesc cu ele de acum toata viata? Ce alte contraindicatii ar fi? E voie sa fac sport? sa stau la plaja?
Multumesc de sfaturi, ma simt mai bine citind incurajarile tale.
0
22-04-2008, ora 00:00
PuiuCris
Nu este medic/terapeut
PuiuCris
Rodigabi, ma bucura enorm faptul ca iti fac bine incurajarile mele. In legatura cu raspunsul tau, am nelamuriri:
1. Monitorizare EKG (Holter) zici ca ai facut, dar dupa cum inteleg, la un internist. Un lucru e cert! Un internist poate aprecia ca sunt extrasistole, dar nu cred ca poate determina natura lor, adica: ex. ventriculare, supraventriculare sau atriale, decat daca e un internist super dibaci, nesuperficial.
2. Un cardiolog bun este, fara indoiala, atat de aglomerat, incat unii fac programari, asa cum spui, peste 2-3 luni. Ceea ce pentru unii poate fi extrem de tarziu. Dar...nu e cazul tau, nici al meu, nici al celorlalti "suferinzi" bantuiti de aceste mici si dragalase extrasistole. Uneori ma gandesc cu groaza ce m-as face fara ele, daca se descopera leacul nimicitor...he he he.
3. Mai mult decat sigur, tratamentul prescris de un cardiolog "pe bune", este life time, dar asta nu inseamna nimic. e ca si cand ai pune apa la flori, un obicei domestic, cuminte, ca oricare altul.
4. Daca pana acum nu ai consultat un cardilog in problema ta, atunci cand o vei face sa nu fii uimita daca tratamentul este cel pe care ti l-am "prescris": Concor 5 mg 1 cps./dim si Aspacardin 1+1+1. repet...fara antidepresive, anxiolitice si alte combinatii care ti-ar putea crea dependenta progresiva.
5. Poti sa faci ce sport vrei, dar de intretinere, nu de performanta. Eu de exemplu, iarna ce a trecut am "rupt" patinoarul, am mers la bazin si pot sa-ti spun ca m-am simtit excelent. Dimineata fac 30-40 de flotari, imi cam "falfaie" nitel corasonul dar nu ma in-te-re-sea-za!!! II trece daca nu-l bag in seama!
6. La plaja poti sa mergi sa te bronzezi linistita, intra cat mai des in apa dar...atentie la exploziile solare! In rest, bea si tu cate o bere ca sa te mai racoresti! Eu asa procedez...ba mai mult, imi iau lada frigorifica langa mine ca sa nu ma deplases prin arsita soarelui! Repet! Atentie la exploziile solare si la protectia anti UV!...si apropos...daca vii in Eforie la vara o sa ma recunosti dupa extrasistole.he he he! Buna, nu?
1
25-04-2008, ora 00:00
rodigabi
Nu este medic/terapeut
rodigabi
PuiuCris, sunt curioasa, esti student la medicina, medic, lucrezi in domeniu medical sau esti super documentat ? Sunt doar curioasa, fara nici o aluzie.
Super tare asta cu Eforie. De ani de zile merg in concediu la Marea Neagra si numai in Eforie N. Anul asta merg in Italia. Am renuntat sa mai merg la noi pt ca anul trecut a pus capac. Am fost foarte dezamagita de conditii si cu aceeasi bani anul asta merg si eu in sfarsit sa mai vad si altceva (nu am fost mai departe de Ungaria).
Si sa inteleg ca trebuie sa traiesc de acum inainte cu aceste "mici si dragalase" extrasistole? Apropos, sunt programata (cu interventii- pile) pe 5 mai la un cardiolog din Cluj. Revin atunci cu amanunte.
0
25-04-2008, ora 00:00
PuiuCris
Nu este medic/terapeut
PuiuCris
Buna Rodigabi! Am studii medicale in sensul autodidacticii si in masura in care ma intereseaza sa stiu cat mai mult despre o problema anume.
Fiind destul de derutat in ceea ce priveste administrarea diferitelor betablocante asociate cu anxiolitice in cazurile extrasistolelor care imi macinau pur si simplu nervii si in absenta unor informatii complete de la medicul cardiolog, ei bine, am aflat inca la inceput ca extrasistolele sunt o dereglare de conducere electrica (impulsuri nervoase defazate), care comanda un pic aiurea functionarea ceasului. Este ca in electronica...un tact aiurea poate deregla intregul sistem. Inima insa, prin constructia ei, permite degajarea fluxului sanguin prin canale de rezerva; astfel asigura un management circulator ok la nivelul miocardului, nepunandu-se problema unui infarct miocardic.
Problema este acea ca anxioliticele pot crea dependenta, si in ciuda acestui fapt, nici un cardiolog nu recomanda antidepresivele naturiste, de ex. ceai antidepresiv, care are cel putin 2 directii de actiune, incluzand-o si pe cea de hidratare. Fitosedin, de exemplu, este un comprimat exclusiv din plante, il gasesti la Pro Natura, cred ca este de la Hofigal. Tinctura de paducel...recomandat pentru tot felul de aritmii.
Ceaiul de traista ciobanului...hipotensiv functional!
In ceea ce priveste concediul tau in Italia, nota 20! Am zis ca merg in Euforie Sud si anul acesta (de 3-4 ani merg acolo cu f...amilia, mai mult pentru cea mica) trebuia sa merg in Spania, la Barcelona, dar prietenii nostri s-au mutat langa Madrid, adica foarte departe de mare. Si la piscina zau ca nu-mi place...decat daca merg singur...he he he.
Cu extrasistolele trebuie sa te imprietenesti foarte tare, pentru ca ele apar- dispar si uite-asa, viata merge inainte.
Pe 5 MAi mergi la cardiolog. Daca iti prescrie Xanax, Tranxene sau nenorociri similare, sa fii draguta si sa nu te atingi vreodata de ele. Daca citesti prospectul de la cele 2, o sa ai extraextrasistole...he he he.
Btw...lucrez in domeniul medical in mod indirect: recrutez personal medical pentru Europa si unele tari din nordul Africii. iar eu sunt absolvent de Drept.
Cu drag.
Sarbatori fericite, alaturi de cei dragi, sub Sfanta Lumina a Invierii!
0
06-05-2008, ora 00:00
PuiuCris
Nu este medic/terapeut
PuiuCris
Rodigabi, eram curios tare sa stiu ce ai facut la cardiolog. Eu sunt bine sanatos, iar extrasistolele mele iti transmit toate cele bune!
0
07-05-2008, ora 00:00
rodigabi
Nu este medic/terapeut
rodigabi
salut,
Am fost la cardiolog, dar nu am avut timp sa intru sa scriu. "deci"; mi-a comfirmat extrasistolele, desi la EKG-ul facut atunci la cabinet nu mi-a "zbacotit" si cand s-a uitat pe el a zis ca nu sunt modificari. iam spus simtomele si m-a monitorizat cam 2-3 min. Ei, atunci am avut o gramada de extrasistole, peste 10 pe minut. La eco din nou nu am avut extrasistole in schimb mi-a spus ca am "insuficienta aortica gr 1 prin dilatare de radacina" adica cica nu se inchide bine o valva si merge sangele nustiu unde. Nu-i nimic grav, sa nu imping, sa nu trag (mobila), sa nu car greutati, sa nu fac chestii din astea si sa fac un control anual. Nu stiu daca ti-am spus faceam tratament cu sotalol 80mg de doua ori pe zi cate o jumatate (prescris de internist) mi-a zis sa iau cate o pastila de doua ori pe zi, magnerot de doua ori cate o pastila si, si... ghici?. binenteles Xanax ( o luna). Never ever.
Sa sti ca parca e putin mai bine de cand iau o pastila nu jumatate sau poate efectul placebo...? nu stiu. Acum mam mai linistit, nu le mai bag prea tare in seama, dar ma enerveaza ca trebuie de acum sa traies cu ele. A... mi-a mai dat sa fac niste analize complete de sange si un control endocrinologic. In rest totul OK, abia astept concediul, poate, mai sti, cand vin din italia le las acolo.
Toate bune, si mai vb.
0
08-05-2008, ora 00:00
PuiuCris
Nu este medic/terapeut
PuiuCris
Hello Rodigabi! Deci, se poate trai cu ele...asta-i bine. Este extrem de enervant totusi...extrem...Am avut cateva zile de imi venea s-o iau in sus, dar nu-mi mai paaaa-saaaa! Am observat ca toata chestia sta in activitatea fizica...cand trag sau imping, n-am nici pe naiba. Zilele trcute m-am combinat cu un vechi amic de-al meu la un ping-pong de toata frumusetea si pot sa-ti spun ca m-am simtit super. Ei bine, cum am ajuns acasa si am dat cu ochii de mobila, m-au apucat. Extrasistolele, care este! Apropos, doctorul meu mi-a recomandat, vis-a-vis de mobila, sa o imping mai mult, cu toate ca si sa o trag e ok, adica nu afecteaza nici la scris si nici la citit...he he he. IN concediu habar n-am unde o sa ma duc, am cateva planuri dar cred ca cel mai bine mi-ar fi pe insula la nea Vanea, pe lacul Matita. Loc cu lumina, loc cu verdeata si fara durere...implicit, fara extrasistole...doar tantari din belsug.
In rest, viata e frumoasa si trebuie sa-i multumim Celui de Sus pentru tot ceea ce este!
Best regards.
0
20-05-2008, ora 00:00
PuiuCris
Nu este medic/terapeut
PuiuCris
Hey! Still alive?... Btw...citeam despre insuficienta aortica sau regurgitare valvulara aortica...chestia cu trasul si impinsul...interzis! Asa ca, ai grija de tine, nu te "eforta" prea tare...dar la tastatura ai voie...!!! IN rest, viata e frumoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns
777 comentarii 12 ..... 25 26 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: