extragerea dintilor poate genera deplasarea maxilarului sau mandibulei?

05-08-2013
merryem
Nu este medic/terapeut
merryem
Am 45 ani si sufar de parodontoza in ultimul stadiu, motiv pentru care medicul mi-a extras toti dintii ramasi in partea de jos, acum o saptamana. Urmeaza sa-mi puna o proteza mobila pe care sa o port 3 luni iar dupa aceea sa incercam solutia unor implanturi. Problema mea este ca in urma extragerii dintilor ( 5 in fata+ 5 lateral stanga, in total 10 intr-o singura sedinta)am ramas cu o umflatura, culmea pe partea dreapta unde nu mi s-au extras dinti. La inceput am spus ca din cauza anesteziilor facute si ca va trece. Nici vorba, umflatura persista, fata mea este asimetrica, nu ma doare deloc. Medicul s-a uitat azi si mi-a zis ca probabil de la extragerea dintilor s-a deplasat maxilarul. Adica eu o sa raman mereu asa, faptul ma deprima teribil, chiar nu este nimic de facut? Dansul spune ca o sa treaca dupa ce punem dintii. Dar eu nu prea cred ca punerea unor dinti va indrepta mandibula( sau maxilarul asa cum spune medicul).Ce ar trebui sa fac, sa consult un medic ortodont? Daca asimetria nu ar fi atat de evidenta probabil ca nu as insista. Arata ca umflatura generata de la o masea bolnava, in partea de jos dreapta. Mentionez ca in partea de sus am toti dintii( lucrare dentara). Va rog foarte mult sa-mi dati un sfat. Multumesc.
3 comentarii
0
26-08-2013, ora 09:40
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Nu exista legatura intre deformare si extractii. Consultul unui medic chirurg OMF si nu a unui ortodont este necesar. Recomand si o radiografie panoramica, poate mult usura diagnosticul, este posibil sa nu fie nimic ingrijorator, o simpla hipertrofie musculara care dupa protezare si restabilirea ocluziei va disparea complet.
0
26-08-2013, ora 17:43
merryem
Nu este medic/terapeut
merryem
Multumesc foarte mult pentru raspuns...e asa cum ati spus dvs., o hipertrofie musculara pentru ca deja mi-am mai revenit.numai admiratie pentru profesionalism.
0
25-01-2014, ora 19:40
amathista
Nu este medic/terapeut
amathista
Buna-seara, am şi eu o intrebare, poate implantul dentar inlocui tratamentul ortodontic, concret, dintii din faţă sunt mult aplecaţi...in faţă, odată extraşi dintii vechi, noi dinti implantaţi, să zic aşa, ar avea aceeaşi poziţie, sau ar putea fi aliniaţi in randul celorlalţi.Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •