extragere tija synthes

20-08-2012
DM11
Nu este medic/terapeut
DM11
buna ziua,
in 2010 am suferit un accident in italia in care mi-am rupt piciorul in zona femurului si mi s-a introdus o tija synthes.
toate bune pana cand am inceput sa incerc sa o si scot, la Targoviste au spus ca nu se baga ca ei nu au ustensile pentru synthes, la inceput am crezut ca sunt rau voitori asadar recent am fost la spitalul militar bucuresti unde mi s-a spus ca nici ei nu au aparatura, la care mi-au dat un contact de la un reprezentant synthes sa negociez, sa fac rost de aparatura, iar apoi sa fac extractia. precizez ca mi-e si frica sa-l sun pe tip cu gandul la ce suma ar putea sa-mi ceara

daca puteti sa-mi dati si mie mai multe informatii, ce spitale folosesc sau detin aparatura care sa poata face aceasta extractie.
multumesc anticipat
5 comentarii
0
20-08-2012, ora 11:35
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Trimite mailuri la profesorii de la Cluj, suna la ortopedie...Incearca si tu mai multe variante. Cine-o sa -ti dea pe forum asemenea informatii?
Sau intra pesiteul lor si vezi ce preturi au. Scrie-le pur si simplu un mail si intreaba cat costa "chestia X"
0
20-08-2012, ora 21:44
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
aparatura este una destul de exclusiva pentru romania, probabil putine spitale au aparatura pentru ea. cel mai bine ar fi sa intrebati synthesul unde s-a pus tija in romania si apoi sa contactati spitalul numit de synthes. daca suma ar fi exagerata, luati contactul cu un spital din strainatate, cat ar costa acolo (szeged ungaria este un centru universitar unde predominant se foloseste ustensile synthes)
0
21-08-2012, ora 00:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Il voi completa pe distinsul coleg: in mod normal, firmele distribuitoare (precum cea mentionata) pun la dispozitie GRATUIT clinicilor dispozitivele necesare extragerii materialelor de osteosinteza.
Sfatul meu este sa apelati la clinicile mari de urgenta din Bucuresti (Floreasca, Municipal etc), unde exista atat o probabilitate mare sa gasiti asemenea dispozitive, dar mai ales exista un fel de ' obligatie asumata' a acestor firme de a pune la dispozitie, in caz de nevoie, aceste dispozitive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
21-08-2012, ora 15:51
DM11
Nu este medic/terapeut
DM11
multumesc pentru raspunsuri, spitalul floreasca a fost alegerea mea si deocamdata sunt extrem de multumit de prima parere.. sa vedem si dupa.. oricum accesibil si dotat cu calculatoare si intranet.. woow performanta la noi..
0
21-08-2012, ora 17:01
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
din pacate trebuie sa va spun ca si aici in germania sunt echipamente care le inchiriem sau sunt la noi in leasing. daca nu il folosim destul de des, nu merita sa avem instrumentariul pentru ele. daca totusi avem nevoie de ele vine cineva de la firma, aduce instrumentariul si cealalta zi il duce inapoi, sau daca este vorba de cazuri elective, le adunam pentru o saptamana si inchiriem echipamentul pentru saptamana respectiva.
instrumentariul pentru o tija femurala clasica si LFN le avem, pentru ca sunt des folosite, insa in romania probabil putine spitale le au in dotare, sper ca la un spital universitar nu lipseste asa ceva. merita sa cautati un spital unde se pune tija respectiva destul de frecvent, ca chirurgul sa aiba experienta cu ea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: